Some
18.02.2024

Miten kristittynä vastata väkivaltaan?

Kristittyjen ja muslimien rinnakkaiselo Nigeriassa on jännittynyt Plateaun osavaltiossa Mangun alueella.

Tammikuun lopulla Mangussa tapettiin kristitty mies ja teosta epäillään fulanimilitantteja. Monet nuoret kristityt ovat turhautuneita jokapäiväiseen turvattomuuteen, ja valitettavasti nämä tunteet ovat purkautuneet siten, että kristityt nuoret etsivät itse hyökkääjiä.

Tappoa seuranneena yönä kristityt nuoret sytyttivät tuleen fulanimuslimien asuntoja. Vastavuoroisesti fulanit ovat myös sytyttäneet tuleen joitakin alueella asuvien kristittyjen taloja. Lisäksi yksi kirkko on tuhoutunut.

Kaikki tämä on johtanut kristittyjen nuorten kapinaan Mangussa, minkä johdostoa paikallinen kuvernööri julisti alueelle 24 tunnin ulkonaliikkumiskiellon.

Liity rukoilemaan Mangun alueen puolesta ja pyydä Herralta, ettei väkivalta leviäisi enempää kristittyjen ja muslimiyhteisöjen keskuudessa.

  • Rukoile paikallishallinnon toimille siunausta ja että he ryhtyisivät suojelemaan ja turvaamaan kaikkia ihmisiä Mangun alueella.
  • Rukoile, että Jumalan Henki antaisi turhautuneiden kristittyjen nuorten sydämiin ja mieliin rauhan. Rukoile, että kaikki kostotoimet loppuisivat.
  • Rukoile viisautta paikallisille seurakuntajohtajille Mangussa.

Herra, pyydämme sinua tuomaan rauhasi ja lohdutuksesi tähän tilanteeseen. Kiitos, että kaikki saamme olla sinun lapsiasi. Pyydämme, että saisimme nähdä voimallisen kätesi tekevän työtä.

Nigeria