Uutiset
15.02.2023

Kun hätä on suuri – Rukousaiheita Turkin ja Syyrian avuntarvitsijoiden keskeltä

Open Doors on sitoutunut auttamaan ja palvelemaan Turkin ja Syyrian maanjäristysten uhreja niin akuutin hätäavun kuin pitkäkestoisen tuen kautta. Materiaaliavustusten lisäksi alueella tarvitaan myös ennen kaikkea rukoustukea – ja toivoa.

Ihmisten avuntarve Turkissa ja Syyriassa on valtava, mutta Jumalan voima on sitäkin suurempi. Muun hätäavun lisäksi paikalliset kenttätyön yhteistyökumppanimme ovat pyytäneet rukoustukea akuutin kriisitilanteen keskellä.

Mitä sitten rukoilla, kun ei tiedä mistä aloittaa?

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.

Fil. 4:6

Jumala kyllä kuulee niin suuret kuin pienetkin rukousaiheet ja huokaukset. Joskus kuitenkin on helpompaa rukoilla erityisten täsmäaiheiden puolesta.

Sortunut harmaa kerrostalo sinistä taivasta vasten.
Sortunut aleppolainen kerrostalo vajaa viikko ensimmäisen maanjäristyksen jälkeen 11. helmikuuta.

Voit rukoilla esimerkiksi näiden neljän aiheen puolesta, kun muistat Syyrian ja Turkin asukkaita:

1. Seurakuntien johtajat

”Paikalliset seurakuntien johtajat tarvitsevat rukouksiamme kriisitilanteen hoitamisessa ”, paikallisen yhteistyökumppanimme työntekijä Leyla (nimi muutettu) sanoo.

”Aleppolaisen Toivon keskuksen pastori Abdalla pyytää rukousta viisaiden päätösten ja voimavarojen puolesta. Ei pidä unohtaa, että myös seurakuntien johtajat ovat saaneet osansa kriisitilanteesta. Tilanne on vaikuttanut heihin samalla tavoin kuin muihinkin syyrialaisiin.”

2. Auttajat ja avun perillepääsy

Paikallinen seurakunnan johtaja Turkin Hatayssa pyytää rukousta: ”Rukoilettehan kaikkien auttajien ja ihmisiä palvelevien henkilöiden puolesta. Pyydämme myös rukousta teiden kunnostamisen puolesta, jotta voimme käyttää teitä avun perille toimittamiseen.”

3. Epätoivon kanssa kamppailevat

”Rukoillaan yhdessä niiden ihmisten puolesta, jotka kantavat sisällään epäilyksiä ja epävarmuutta ja ovat epätoivon partaalla”, Leyla pyytää. ”Tämä on kuitenkin jälleen uusi Syyriaa kohdannut kriisi entisten lisäksi.”

4. Auttajien hyvinvointi ja jaksaminen

Yhteistyökumppanimme ja alueen kenttätyöntekijämme pyytävät myös rukoustukea, kun he palvelevat yhteisöjään. Monet ovat lähellä loppuunpalamista, koska jatkuva univaje on syönyt voimavaroja. Lisäksi he ovat voineet kokea itsekin menetyksiä kriisin takia. Toivon keskusten arkitoiminta on usein tavallisten kristittyjen varassa, ja hekin kantavat omia menetyksiään.

Turkissa auttamistyöhön osallistuu ihmisiä, jotka ovat saattaneet itsekin traumatisoitua maanjäristysten myötä. Pyydäthän heille Jumalan siunausta ja parantavaa kosketusta heidän haavoihinsa.

Open Doorsin apu Syyrian ja Turkin alueella tavoittaa 16 Toivon keskusta. Tähän mennessä Open Doors on auttanut alueella arviolta noin 10 000 henkilöä.

Maanjäristysten uhrien auttamiseen lahjoitetut varat käytetään akuuttiin hätäapuun sekä pitkäkestoiseen tukeen alueen Toivon keskusten kautta. Toivon keskukset tavoittavat ja palvelevat haavoittuvassa asemassa olevia vainottuja kristittyjä sekä lisäksi alueen kaikkia muita asukkaita.