Uutiset
04.12.2023

Lahjasi vaikuttavat Syyriassa: jo 518 asuntoa korjattu järistyksen jälkeen!

Etelä-Turkkia ja Luoteis-Syyriaa ravistaneesta maanjäristyksestä on kulunut yli kahdeksan kuukautta. Tukijoiden lahjojen ja rukousten ansiosta Open Doorsin yhteistyökumppanit pystyivät välittömästi ryhtymään toimiin ja tarjoamaan myös pitkäaikaista hengellistä tukea.

”Edistymme avustustoimissamme”, sanoo Ibrahim*, joka johtaa kumppaniorganisaatiomme työtä Syyriassa.

Näin on jatkuvista taloudellisista haasteista huolimatta. Syyrian punta on yhä menettänyt arvoaan, polttoaineiden hinnat ovat nousseet pilviin ja epätoivo kasvoi loppukeväällä 2023.

”Ihmiset lähtevät maasta: jotkut vain mielessään, toiset todellisuudessa”, hän sanoo.

Jälleenrakennus hyvässä alussa

Kumppanimme ovat kuitenkin pystyneet jatkamaan maanjäristyksen aikana vaurioituneiden kotien ja asuntojen uudelleenrakentamista. Lahjoitusten ja rukousten ansiosta olemme tähän mennessä remontoineet 518 asuntoa. Lisäksi 285 kohdetta on työn alla ja 275 odottaa, kunhan työntekijöitä saadaan.

Kumppanimme aikovat auttaa insinööritiimiä tutkimaan vielä 1 400 asuntoa ja selvittäämään tarvittavien korjausten laajuuden.

Jumala tekee hämmästyttävää työtä lahjojen ja rukousten kautta.

Eräs syyrialainen poika kertoo kenttätyöntekijällemme olevansa hyvin tyytyväinen huoneensa uuteen väriin.

”Seinien halkeamat pelottivat minua”, hän sanoo. Sitten hän tarttuu äitinsä käteen ja toteaa: ”Katso, äiti, tämä minun uusi huoneeni on juuri sellainen kuin halusin. Pyysin työntekijää ja hän maalasi tämän. Nyt tunnen oloni turvalliseksi.”

OD:n tuella on tähän mennessä remontoitu 518 asuntoa. Lisäksi 285 kohdetta on työn alla ja 275 odottaa työvoimaa. Selvityksessä on vielä 1 400 asunnon korjaustarve.

Lastenleirit tärkeinä kohtaamispaikkoina

Korjaustöiden lisäksi Open Doors on järjestänyt kesäleirejä ja retriittejä maanjäristyksen koettelemille lapsille ja nuorille sekä perheille. Leirien kautta on palveltu yli 10 000 ihmistä.

”Osallistujat virkistyvät näillä leireillä, erityisesti lapset”, Ibrahim sanoo. ”Ohjelmat auttoivat lapsia unohtamaan maanjäristysten aikana kokemansa kauheat päivät. Tapahtuneesta jäi paha muisto, mutta se ei enää kummittele mielessä.”

Kodikkaassa ympäristössä järjestetyillä leireillä lapset löysivät oman rauhallisen paikkansa – ja myös lempipurtavaa.  ”Tämä on tänä vuonna ensimmäinen kerta, kun syön juustoa”, yksi lapsi sanoi. ”Olen tosi onnellinen täällä. Toivon, ettei tämä lopu koskaan.”

Ohjelmat auttoivat lapsia unohtamaan maanjäristysten aikana kokemansa kauheat päivät.

Ibrahim*

Yhteistyökumppanimme pystyivät myös jakamaan talouskriisin aikana avustusseteleitä yli 5 000 perheelle. Lähes 3 000 perhettä saa kuukausittaista tukea joulukuulle saakka. Tämä taloudellinen apu auttaa välttämättömissä menoissa, kuten ruuassa, vuokrassa, lämmössä, lääkkeissä ja vaatteissa.

Kaikki on kallistunut entisestään maanjäristyksen jälkeen.

Koska asuntorakentaminen etenee hyvin, kumppanimme on myös voinut aloittaa sairaalalaitteiden toimittamisen sairaaloille ja klinikoille. ”Kirkoille kuuluvat klinikat tarjoavat ihmisille kohtuuhintaista lääketieteellistä apua”, Ibrahim selittää.

Yhdessä toivottomuutta vastaan

Open Doors taistelee Syyriassa vallitsevaa toivottomuutta vastaan. Tarjoamme Syyrian seurakunnille mahdollisuuden näyttää ihmisille, että toivoa on.

Kun seurakuntalaiset näkevät kotejaan kunnostettavan, he näkevät mahdollisuuden uuteen alkuun menetysten jälkeen. Konkreettinen toiminta on avainasemassa siinä, että kristityt pystyvät tekemään päätöksen jäädä Syyriaan suolaksi ja valoksi muille.

Kiitämme tukijoitamme lämpimästä tuesta Syyrian veljille ja sisarille.

Tulevina kuukausina Open Doorsin kumppanien suunnitelmissa on auttaa muun muassa yritysten toiminnan palauttamisessa ja koulutusohjelmien toteuttamisessa sekä tarjoamalla uusia mahdollisuuksia toimeentulon hankkimiseen ja seurakuntien nuorisotyön lisäämiseen.

Kiitämme tukijoitamme tuesta Syyrian veljille ja sisarille. Jumala tekee hämmästyttävää työtä lahjojen ja rukousten kautta. Yhdessä autamme syyrialaisia kristittyjä ja muistutamme, etteivät he ole yksin. Lämmin kiitos.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä