Lehdet Uutiset
29.02.2024

Äiti joka sai voimaa

Kun pommi iski Syyrian Aleppoon, Anin unelmat murskaantuivat ja hänen tyttärensä vammautui loppuiäkseen. Toivon keskuksen tuki kuitenkin nosti ja vahvisti Ania.

Anin silmät täyttyvät kyynelistä hänen muistellessaan järkyttävää räjähdystä, joka mullisti hänen maailmansa.

”Pidin vauvaani Mariaa sylissäni, kun parin sekunnin kuluessa näin itseni lentävän ilmaan ja Marian itkevän. Kaaduimme, ja näin, että Marialla oli suuri haava päässään. Muistikuvani loppuvat siihen.”

Oli vuosi 2014 ja Syyrian sisällissodan alkamisesta oli kulunut useita vuosia. Vastavihityt Ani ja Sarkis yrittivät parhaansa mukaan selviytyä kotikaupungissaan Aleppossa. Koska he ovat kristitty perhe, Isisin kaltaiset ryhmät merkitsivät heille äärimmäistä vaaraa. Pommi-isku jätti seitsemän kuukauden ikäisen Marian taistelemaan elämästään.

”Lääkärit poistivat sirpaleet Marian päästä, mutta yksi sirpale jäi”, Ani kertoo. ”Viimeisen kranaatin sirun poistaminen hänen aivoistaan olisi ollut liian suuri riski.”

Maria onneksi selvisi mutta tarvitsee edelleen jatkuvaa lääketieteellistä hoitoa. Ani kääntyi Jeesuksen puoleen tavalla, jota ei ollut ennen kokenut.

Löysin rauhan ja turvan.

– Ani

Ani alkoi käydä paikallisessa Toivon keskuksessa, jossa hänelle tarjottiin käytännöllistä ja hengellistä tukea Open Doorsin yhteistyökumppaneiden kautta. ”Kun rukoilimme, sain Marian seuraavalla sairaalakäynnillä kuulla, että hänen luunsa olivat alkaneet parantua ja ettei uusia leikkauksia tarvittaisi.”

Ani liittyi raamattupiiriin. ”Löysin rauhan ja turvan”, hän sanoo hymyillen. ”En ollut koskaan aikaisemmin tuntenut näin.” Kun Ani tuli uudelleen raskaaksi, OD:n tuki auttoi perheen uuden kodin remontissa. Eliza-vauvan synnyttyä Ani pystyi tukijoidemme lahjoitusten avulla hankkimaan ompelukoneita ja aloittamaan pienimuotoisen liiketoiminnan.

Nyt kun perheen elämän mullistaneesta pommi-iskusta on kulunut kymmenen vuotta, Ani ja Sarkis – sekä heidän tyttärensä Maria ja Eliza – ovat täynnä uskoa ja rohkeutta. Elämä on yhä vaikeaa ja monet kristityt lähtevät Syyriasta vainon vuoksi, mutta tämä perhe on päättänyt jäädä.

”Tiedän, että Herra on kanssani.”

– Ani

”Tullessani kirkkoomme tunnen olevani kuin kotona”, Ani sanoo. ”Pystyn kohtaamaan elämän haasteet rauhallisena, koska tiedän, että Herra on kanssani. Rakastan maatani ja liiketoimintani ansiosta pystyn jäämään tänne ja elättämään perheeni.”

Ani lisää: ”Toivon, että jonain päivänä Maria kertoo muille, kuinka Jeesus on toiminut hänen elämässään. Toivon, että hänestä ja Elizasta tulee Herran palvelijoita. Tukenne on ollut minulle elintärkeää. Autoitte minut läpi niin suurista haasteista ja helpotitte elämääni.”

Rukoile

  • Täydellistä parantumista nyt 10-vuotiaalle Marialle, joka tarvitsee säännöllistä lääketieteellistä hoitoa.
  • Anin puolesta, että hänestä tulisi vahva todistaja, joka loistaa Jumalan valoa Aleppossa.
  • Rauhan ja turvallisuuden palaamista Syyriaan ja uskonnollisen vainon loppumista.

Lahjoita

Open Doors tekee yhteistyökumppaniensa kautta Syyrian ja muiden Lähi-idän maiden kristittyjen naisten parissa monimuotoista työtä.