Selaa World Watch -listan maita

34. sijalla World Watch -listalla

Kazakstan

WWL 2019: Sijalla 34, pisteitä 63/100

WWL 2018: Sija 28

WWL 2017: Sija 43

WWL 2016: Sija 42

 

Asukasluku: 18 milj. (4,6 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Vainoharhainen itsehallinto

Vainoavat tahot

Kazakstanin kristittyjen vainot tulevat kahdelta pääsuunnalta: sitä harjoittavat valtio ja maan muslimiyhteisö. Valtio käyttää poliisia, salaista palvelua sekä paikallisia viranomaisia, jotka valvovat uskonnollista toimintaa ja osallistuvat usein jumalanpalveluksiin.

Valtion viranomaiset tekevät  myös usein ratsioita rekisteröimättömiin seurakuntiin. Yleinen muslimikulttuuri hankaloittaa kristityiksi kääntyneiden elämää.

Vainojen ilmeneminen

Kaikki kristityt yhteisöt kokevat jonkinasteista vainoa. Ortodoksikirkkojen vainoamisen aste on lievintä, sillä ortodoksit eivät yleensä ole tekemisissä kasakkiväestön kanssa. Kristityiksi kääntyneet entiset muslimit joutuvat kokemaan vainoa sekä valtion puolesta että oman yhteisönsä jäsenten harjoittamana.

Lainsäädäntö rajoittaa uskonnonvapautta, ja hallitus pyrkii jatkuvasti lisäämään vaikutustaan koko yhteiskunnassa. Tämä taas tarkoittaa lisää valvontaa, ratsioita ja uskovien pidätyksiä.

Ääri-islamin pelkoa käytetään uskonnonvapauden rajoittamisen verukkeena. Kristittyjen vähemmistön tilanne huononee, ja tulevaisuus näyttää huolestuttavalta. Sosiaalisen yhteisön paine ei ole ainakaan helpottumaan päin.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.