ILOA VAINOTUILLE LAPSILLE

Kortit rohkaisevat lapsia Keski-Aasiassa
Kuvittele olevasi kristitty lapsi maassa missä uskovat kohtaavat vainoa.

Ehkä toiset lapset luokallasi kiusaavat siitä, että olet ”petturi” – tai ehkä vanhempasi ovat kieltäneet sinua kertomasta uskostasi ja joudut salaamaan sen. Vanhempasi ja heidän ystävänsä kertovat sinulle tarinoita Jeesuksesta, mutta sinulla ei ole omaa raamattua. Ehkä kirkolla on yksi raamattu, mutta sitä on vaikea ymmärtää eikä siinä ole yhtään kuvaa. Ehkä veljesi tai siskosi ovat kristittyjä,  ehkä sinulla on joku kaveri vanhempiesi maanalaisessa seurakunnassa, mutta et voi käydä pyhäkoulua uskovien ikätovereiden kanssa.

Nuori tyttö, joka osallistuu kotikirkkoon Keski-Aasiassa.

Tällaisia haasteita kohtaavat kristityt lapset keski-Aasiassa. Alueen valtauskontona on islam, ja se määrittää täällä useimpien ihmisryhmien identiteettiä. Muslimitaustaisia uskovia pidetään pettureina, ja protestanttisia kirkkoja, joissa he käyvät, pidetään ulkomaalaisina lahkoina, jotka pyrkivät horjuttamaan vallassa olevaa poliittista järjestelmää.

Rohkaistakseen alueen kristittyjä lapsia Open Doors on pannut alkuun kampanjan, jossa pyydetään lapsia ympäri maailmaa tekemään näille lapsille kortteja, näyttääkseen,että he ajattelevat heitä ja rukoilevat heidän puolestaan. Ideasta tuli suuri menestys. Satoja piirustuksia on lähetetty Open Doorsin toimistoon välitettäviksi keski-Aasian lapsille..

Open Doorsin työntekijät ottivat tällaisia piirustuksia mukaansa vieraillessaan äskettäin muutamissa keski-Aasian maanalaisissa seurakunnissa. Yksi työntekijöistä, Jan, kertoi meille: ”Lapset olivat tosi onnellisia saadessaan teidän kauniit piirustuksenne.”
Jan kuvaili joitain niistä haasteista, joita keski-Aasian lapset joutuvat kohtaamaan. ”Kuuluminen sellaiseen perheeseen, joka on irtautunut islamista ja tullut kristityksi on hyvin vaikea asia lapsille, varsinkin koulussa. Toiset lapset sanovat: ´Okei, sinä et enää kuulu meidän porukkaan.´ Lapset joutuvat hylätyiksi. He ovat nuoria ja haavoittuvia ja haluavat kuulua joukkoon. Joskus heitä hakataan. He tulevat kotiin vaatteet rikkinäisinä, sillä uskonsa takia he eivät enää kuulu muslimiyhteisöön.”

”Samoin, kun heidän vanhempiaan vainotaan, lapset tuntevat jännittyneen ilmapiirin kodissa. Muistan, kun kerran nuori tyttö sai lasten raamatun Open Doorsin työntekijältä. Hän sanoi heti vanhemmilleen: ´Piilotetaan tämä, sehän on salainen eikö vaan.´ Hän tiesi jo, että raamattu oli kielletty kirja, vaikka oli hyvin nuori. Lapset aistivat vainon ilmapiirin.

On helppo ymmärtää, että nämä lapset tarvitsevat rohkaisua kaiken koulukiusaamisen ja kodin jännitteiden keskellä. Open Doorsin työntekijät, jotka veivät kortit lapsille, olivat iloisia voidessaan näyttää lapsille, etteivät he olleet yksin, ja että muun maailman lapset olivat ajatelleet heitä ja rukoilleet heidän puolestaan.

Lapset näyttävät toisten maiden lapsilta saamiaan kortteja.

Eräs toinen Open Doorsin työntekijä, Alex, joka oli jakanut kortteja, kertoo: ”Näin ilon ja innostuksen lasten kasvoilla. Ensimmäisessä kotiseurakunnassa, jossa kävimme, oli kolme – neljä pientä lasta, ja he olivat innoissaan nähdessään kortit. He ottivat ne ja tutkivat tarkasti kuvia. Se oli lapsille ilon hetki.

”Nämä lapset ovat kuin oma poikani ja tyttäreni, täynnä iloa ja riemua, toiveita ja unelmia tulevaisuudesta. Tällainen kokemus todella yhdistää minut vainottuun kirkkoon. Sen sijaan, että näkisin heidät erilaisina ja etäisinä, ymmärrän, että me olemme yhtä.”

Rohkaisukortteja jakamassa.

Yksi kortteja saaneista lapsista on Diana. Hymy hänen kasvoillaan on merkki siitä, miten tärkeää on voida saada näitä viestejä toisilta kristityiltä lapsilta.

Diana vastaanottamassa korttejaan ja kirjetään.

Dianan sisko on nimeltään Dialara. Hänkin tuli täyteen iloa huomatessaan, että lapset muualta maailmasta muistivat ja rukoilivat hänen puolestaan.

Dialara lukemassa ja näyttämässä saamiaan kortteja.

Alex jatkaa: ”Mikä hienointa, seuraavana päivänä Diana ja Dialara olivat päättäneet itse kirjoittaa kortteja antaakseen ne meille, lähetettäviksi niille, jotka heitä olivat muistaneet kortein. Tietenkin he saivat aikaan vain muutaman kortin ja kiitosviestin, mutta saatoimme jakaa ne kiitoksena kaikille lapsille, jotka olivat heitä muistaneet.

”Tuntui mahtavalta nähdä millaisen vaikutuksen kortit saivat aikaan ja  se halu vastavuoroisuuteen, joka lapsissa syntyi. Se tuntui hetkeltä, jossa maailmanlaajuinen kirkko oli yhtä perhettä.”

Lähetimme Dianan ja Dialaran tekemät kortit ryhmälle saksalaisia lapsia, jotka olivat ensimmäisinä lähettäneet kortteja keski-Aasiaan.

Saksalaislapset Dianalta ja Dialaralta saamine kortteineen.

Myös 9-vuotias Elizara sai kortteja. Hän tallensi kiitosviestin kortteja tehneille ja hänen puolestaan rukoilleille lapsille.

Teidän rukouksenne ja tukenne mahdollistaa Open Doorsin paikallisten yheyshenkilöiden työn keski-Aasian kristittyjen lasten hyväksi. He järjestävät kesäleirejä ja viikoittaisia opetuslapseusryhmiä vanhemmille lapsille ja nuorille, sekä jakavat lasten raamattuja. Jan kertoo, että kesäleirit ovat erityisen tärkeitä lapsille. ”Siellä he pääsevät kokemaan todellista yhteyttä ja huomaavat, etteivät he ole ainoita kristittyjä.”

Kiitos, että mahdollistat tällaisen työn. Jatka rukouksiasi keski-Aasian lasten puolesta.

Rukoile

  • Dianan, Dialaran ja Elizaran puolesta, että kortit voivat olla heille jatkossakin muistutuksena siitä, että he kuuluvat maailmanlaajuiseen kirkkoon, ja että Jumala rakastaa heitä.
  • Että keski-Aasian kristityt lapset varjeltuisivat kiusaamiselta koulussa ja peloilta kotona. Rukoile, että he voisivat loistaa valoina kouluissaan ja yhteisöissään.
  • Että Jumala jatkaa työtään Open Doorsin paikallisten yhteyshenkilöiden kautta, jotka rohkaisevat ja tukevat alueen kristittyjä lapsia. Rukoile, että lasten raamatut, kesäleirit ja opetuslapseusryhmät voisivat auttaa näitä lapsia kasvamaan uskossaan.

Keski-Aasia

__________________