Uutiset
26.08.2023

Iloitaan yhdessä: omat Raamatut 130 nuorelle Nigeriassa!

Nigeria on maailman väkivaltaisin maa kristityille ja vuonna 2023 julkaistussa World Watch List -raportissa se on sijalla kuusi. Erityisesti maan pohjoisosassa, missä kristityt ovat merkittävä vähemmistö, Raamattujen hankkiminen voi olla vaikeaa.

Maaliskuussa 2023 Open Doorsin paikalliset kumppanit jakoivat yli 130 Raamattua kristityille nuorille Pohjois-Nigeriassa tukeakseen ja rohkaistakseen heitä Kristuksen seuraajina ja syventääkseen heidän ymmärrystään Sanasta.

Pohjois-Nigerian nuoret ovat yhteisöissään suolana ja valona.

Monet näistä nuorista, jotka päivittäin uskonsa tähden kohtaavat syrjintää ja väkivaltaa, saivat tuolloin elämänsä ensimmäisen oman Raamatun. Vaikka nuoret uskonveljet ja -sisaret ovat vähemmistönä yhteisössään, he ovat osoittaneet kestävyyttä keskellä pahenevaa vainoa.

Juurtumista sanaan

Paikalliset yhteistyökumppanimme ovat kertoneet, miten nämä nuoret ovat olleet yhteisössään suolana ja valona. He ovat johdattaneet monia uskon tielle ja ovat innoissaan uusista Raamatuistaan.

Dorcas, nuori nainen, kertoo onnellisena: “Tämä Raamattu on minulle ase, jonka avulla selviän elämän taisteluista voittajana. Uskon, että Raamatulla on suuri merkitys hengelliselle elämälleni, koska se on Jumalan Sana ja perustus, jolle meidän pitäisi rakentaa elämämme. ”

Jumalan tunteminen henkilökohtaisesti ja juurtuminen Jumalan Sanaan on paras tapa elää tässä maailmassa.”

Dorcas kertoo rukoilevansa kaikkien lahjoittajien puolesta, jotka eri tavoin tekivät mahdolliseksi Raamattujen jakelun hänen yhteisössään.

Matthew, parikymppinen nuorimies, tuntee syvää kiitollisuutta Jumalalle Raamatustaan, sillä hänen perheenjäsenillään on vain yksi yhteinen Raamattu. Hän ei voinut ottaa sitä kotoa mukaansa eikä lukea sitä omana vapaa-aikanaan.

“Luotan siihen, että Raamatun lukeminen ja Jumalan käskyjen noudattaminen auttavat minua ja muuttavat elämääni, erityisesti hengellisesti, sillä Jumalan Sana on valo.”

Hän lukee ryhmällemme lempijakeensa (Joh. 3:16) ja selittää: “Rakastan tätä jaetta, koska siinä Jumala ilmoittaa, kuinka paljon Hän meitä rakastaa: Hän antoi ainoan Poikansa kuolemaan meidän vuoksemme.”

Jos Hän ei rakastaisi meitä, Hän ei olisi tehnyt sitä meidän puolestamme ja jos Hän ei olisi tehnyt sitä, me kristityt emme voisi pelastua. Näin valtavaa on Jumalan rakkaus.”

Viisi naista ja yksi mies hymyilemässä vierekkäin puun alla uusien raamattujen kanssa.
Monet pohjoisnigerialaisista nuoret, jotka päivittäin uskonsa tähden kohtaavat syrjintää ja väkivaltaa, saivat maaliskuussa elämänsä ensimmäisen oman Raamatun.

Kiitolliset rukoukset tukijoiden puolesta

Matthew on kiitollinen myös Open Doorsille Raamatustaan. Rukouksissaan hän pyytää Jumalaa siunaamaan Open Doorsin työtä avaamalla uusia ovia, joiden kautta työ saisi kasvaa ja tavoittaa avun tarpeessa olevia ihmisiä.

Yhdessä Dorcasin kanssa he kiittävät Jumalan Sanasta ja muistavat rukouksissaan OD:n tukijoita, siis sinua! 

Dorcas kertoo rukoilevansa kaikkien lahjoittajien puolesta, jotka eri tavoin avustivat omastaan antamalla ja tekivät mahdolliseksi Raamattujen jakelun hänen yhteisössään.

“Tahdon jakaa Sanaa ihmisille, joilla ei ole Raamattua ja voittaa sieluja Kristukselle, Jeesuksen nimelle ylistykseksi!”, sanoo Dorcas. 

Rukoile näiden 130 nuoren kristityn puolesta, jotka ovat saaneet oman Raamatun, Jumalan Sanan. Pyydä Herraa avaamaan heidän sydämensä Pyhän Hengen johdatukselle. 

Rukoile, että Sana vaikuttaisi heissä yhä syvenevää yhteyttä Jeesukseen. 

Kiitos tuestasi ja kestävistä rukouksistasi!