Lehdet
01.11.2022

Anna lapsille tulevaisuus

Lapsille ja nuorille vaino on kovaa ja eristävää, ja se voi varjostaa heidän koko elämäänsä. Kun Mimin kaltaiset lapset saavat tukea, heillä on tulevaisuus ja toivo.

Kello oli kaksi yöllä, kun Isis-terroristit tunkeutuivat pienen Mimin kotikylään. Mustiin pukeutuneet hyökkääjät heiluttelivat kiväärejä ja huusivat: “Allahu Akbar (Jumala on suuri)!” Pelko lamaannutti Mimin perheen. He odottivat hiljaa, kunnes miesten äänet kuuluivat aivan kodin ulkopuolelta. Silloin he juoksivat autoon ja pakenivat.

”Siitä on nyt monta vuotta, mutta kuulen äänet yhä korvissani”, Mimin äiti Nadia sanoo. ”Muistan sen hetken elämäni loppuun saakka.”

”Rakastan Irakia, koska se on kotimaani ja olen täällä syntynyt.”

Mimi

Mimin perheen tavoin monet muutkin kristityt perheet joutuivat pakenemaan, kun Isis vuonna 2014 pyyhkäisi kylien läpi Niniven tasangolla Irakissa lähellä Mosulia. Isisin tarkoituksellisen uskonnollisen vainon päämääränä ei ole ainoastaan kirkon tuhoaminen, vaan sen tähtäimessä ovat myös lapset. Lähtemään pakotetut menettävät mahdollisuutensa lapsuuteen omassa kodissaan ja kulttuurissaan, ja heiltä riistetään myös tulevaisuus.

Mimi oli nelivuotias, kun Isis hyökkäsi. Kolme vuotta myöhemmin, kun Isis oli kukistettu, perhe palasi Niniven tasangolle. Siellä ei kuitenkaan ollut enää työtä, tulevaisuudennäkymiä tai toivoa. Raskain sydämin perhe päätti lähteä Irakista.

Sinun tukesi muutti kuitenkin kaiken

Sinun ansiostasi Open Doorsin paikallinen yhteistyökumppani pystyi myöntämään perheelle mikrolainan, joka on yksi 276:sta Irakin kristityille myönnetystä lainasta. Sen avulla Mimin perhe saattoi ostaa lampaita, vuohia ja kanoja perustaakseen kotikyläänsä maatilan.

Mimi hoitamassa kanojaan Irakissa
Mimi hoitaa kanojaan, joista rakkain hänelle on Lulu.

Nyt perheen tilalla voi nähdä kyläläisiä muokkaamassa maata – sekä 12-vuotiaan Mimin hoivaamassa kanoja. ”Lulu-kana on paras ystäväni, rakastan sen värejä”, Mimi sanoo. Hän kerää munat ja antaa hedelmöittyneet muille kyläläisille, jotta he voivat kasvattaa omia kananpoikasia. Mimi haaveilee jonakin päivänä saavansa tilan kokonaan hoidettavakseen.

”Tuon Lulu-kanan juhlimaan meidän kanssamme!”

Mimi

Jouluvalmistelut ovat käynnissä, ja pieni kristittyjen yhteisö kokoontuu yhteen. ”Soitamme lauluja ja koristelemme kodin joulukoristeilla”, Mimi sanoo. ”Tuon Lulun sisään juhlimaan meidän kanssamme!”

Lahjoitustesi ja rukoustesi ansiosta Mimi saa viettää lapsuuttaan kotonaan, ja hänellä on tulevaisuus Irakissa. ”Rakastan Irakia, koska se on kotimaani ja olen täällä syntynyt”, hän sanoo. ”En halua lähteä täältä. Vanhempani saavat lähteä, jos haluavat, mutta minä en… Haluan jäädä tänne kanojeni kanssa.”

Rukoile

Pyydä Jumalaa suojelemaan häntä hengellisesti, täyttämään hänen päivänsä ilolla ja antamaan hänelle tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia ja toivoa.

Lue eri puolilla maailmaa vainotuista lapsista

Tutustu tukimukseen ja näe, mitä tukesi ja rukouksesi saavat aikaan heitä autettaessa. Lataa uusin Open Doorsin lasten ja nuorten vainoraportti: opendoors.fi/tutkimukset