Lehdet
28.05.2018

Yhtä perhettä

Huhtikuussa vietettiin Suomessa ”sisarusten päivää”, toukokuussa juhlistamme äitienpäivää ja isänpäivää puolestaan myöhemmin syksyllä. Nämä kaikki merkkipäivät viestivät, kuinka tärkeitä perheenjäsenet meille ovat.

Olen saanut kasvaa neljän eri kulttuurin keskuudessa. Erilaisten tapojen, kielten ja uskomusten keskellä opin jo nuorena, että ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia ihonväristä tai ulkonaisista tottumuksista huolimatta. Meitä jokaista yhdistää tarve kuulua johonkin, halu tulla nähdyksi, kuulluksi, saada rakastaa ja tulla rakastetuksi. Parhaimmillaan nämä tarpeet täyttyvät perheessä. Perhe on ihmiselle korvaamattoman tärkeä kaikkialla.

Jumala perhe

Raamattu opettaa, että jokainen Jeesukseen uskova, ei ainoastaan löydä elämäänsä rakastavan Isän ja vierelleen veljen ja vapahtajan Jeesuksen – vaan kasteessa tulee osaksi myös Jumalan perhettä. Me erilaiset ja usein niin vajavaiset ihmiset olemme veljiä ja siskoja Kristuksessa. Erimaalaisten kristittyjen kanssa on ilo huomata, kuinka todella Jeesus yhdistää yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Open Doors on olemassa, jotta Jumalan perhe voisi olla yhtä – jotta vainottu veli tai sisko ei menettäisi toivoa ja ettei hyväosainen veli tai sisko unohtaisi kutsumustaan kristittynä.

Yksi veljemme, pastori Ouseph Syyrian Damaskoksesta kertoo: ”Kun nukutan lapsiani illalla mietin, näkevätkö tyttöni enää seuraavaa aamua. Olen kertonut lapsilleni, ettei heidän tarvitse pelätä: Jos pommi osuu meihin, joudumme näkemään paljon verta ja tunnemme hetken kipua. Mutta jos kuolemme, me vain suljemme silmämme täällä ja avaamme ne uudestaan taivaassa.”

Syyria ja Open Doors

Tätä kirjoittaessa Syyrian tilanne on jälleen yhä jännittyneempi liittolaisten tekemien pommitusten ja sitä seuranneen suurvaltojen sanasodan seurauksena. Open Doors on tukenut useita kymmeniä syyrialaisia ja irakilaisia seurakuntia jo vuosien ajan, jotta Jeesuksen rakkaus voi diakonia-avun, lasten koulutuksen, traumaterapian, mikrolainojen, raamattupiirien ja lukuisten muiden toimintatapojen kautta tavoittaa kaikkia, niin muslimeita kuin kristittyjä, jotka pyytävät apua seurakunnista. Sen seurauksena moni islamin väkivaltaan pettynyt on löytänyt yhteyden Jumalan perheväkeen.

Tämä lehti kertoo tilanteesta Syyriassa, Irakissa ja Lähi-idässä. Erityisesti lähestyvä muslimien ramadan on aika, jolloin moni kristitty joutuu vainon kohteeksi ja kaipaa erityistä rukoustukea meiltä perheenjäseniltä.

Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä (Efesolaiskirje 2:19).