Uutiset
01.04.2020

Viisi oppituntia eristyksestä – Viisi asiaa jotka voimme oppia Wuhanin seurakunnalta

Rajoja suljetaan, osakkeet romahtavat, kansalaisten käsketään pysyä kotona ja seurakunnat ovat tyhjillään. Yhä useampi maa tuntee koronavirus COVID-19 vaikutuksen. Mutta mitä voimme oppia Kiinan seurakunnan kokemuksesta?

Pastori Huang Lei on seurakunnan johtaja Kiinan Wuhanissa, joka on COVID-19 puhkeamisen keskiössä.

Hän sanoo, ”Elämme epätodellisia aikoja. Ensimmäistä kertaa seurakuntani perustamisen jälkeen sunnuntaina ei kokoonnuttu, vaan pidettiin ainoastaan verkkojumalanpalvelus. Katsoin sen Instagramin välityksellä. Se muistutti minua Pohjois-Koreasta, missä seurakunnat suljettiin 70 vuotta sitten eikä niitä ole vieläkään avattu uudestaan. Meille tilanne on väliaikainen, heillä on paljon pahempaa. Mutta tämä saa minut tuntemaan suurempaa yhteyttä heihin.”

Mitä siis voimme oppia pastori Huang Lein seurakunnalta, joka on tuntenut COVID-19 vaikutukset jo viikkojen ajan?

1. Rohkaise ihmisiä tapaamalla heitä internetin välityksellä

”Lähes kaikki ryhmät tapaavat internetin välityksellä. Tämä virus ei voi pysäyttää meitä. Mielestäni se jopa tuo meitä aikaisempaa lähemmäksi toisiamme. Seurakunnassa on rukousta, Raamatun opiskelua, jakamista, todistusta ja ylistystä.”

”Olemme kuulleet, että vanhemmat ja vammautuneet ovat olleet Herralle kiitollisia ja erityisen rohkaistuneita mahdollisuudesta internet-tapaamisiin. Aikaisemmin he ovat kokeneet itsensä syrjäytetyiksi olemaan yksin kotona kuin hylättyinä. Nyt he vaalivat seurakuntayhteyttä enemmän kuin koskaan, ja heillä on parempi yhteys.”

2. Käytä kotona vietettävä aika rukoiluun

”Meillä on rukoustapaamisia koko seurakunnalle joka aamu klo 7-9. On myös 24 tunnin paastoa ja rukousta. Meillä on myös tasatunneittain rukousta.”

”Tietysti nyt kun kaikilla on enemmän vapaa-aikaa ja kaikki ovat kotona, meillä on mahdollisuus tähän. Meillä on yli 30 ryhmää, jotka viettävät kaksi tuntia päivässä rukoillen, ylistäen, jakaen ja todistaen. Tämä on paljon tiheämmin kuin normaalisti.

3. Rohkaise muita videoiden välityksellä

”Olemme pyytäneet seurakuntiemme työntekijöitä tekemään kotona videoita seurakuntalaisilleen ja antamaan tukea yhteisöllemme. Epidemia ei ole vähentänyt tapaamisiamme, päinvastoin. Julkaisemme videoita seurakuntamme sosiaalisissa medioissa sekä seurakunnan verkkosivuilla. Näin kaikki jäsenemme voivat katsoa opetusta.”

4. Tee jokaisesta päivästä sunnuntai

”Tuntuu aivan siltä kuin meillä olisi sunnuntaiylistys joka päivä, samoin kuin saarnat. Seurakunta on rohkaistunut tästä. Eivätkä saarnatkaan ole enää samanlaisia, vaan Raamatun tulkintaa askel kerrallaan. Nyt saarnaamme jäsenten tarpeista ja  seurakunnan ja epidemian tilanteesta riippuen. Saarnoja katsotaan ja kuunnellaan myös muissa Kiinan seurakunnissa. Se tuo myös heille lohtua.”

5. Valmistaudu muutokseen

”Kriisit pakottavat muutokseen. Käyttäkäämme tätä viruskriisiä tullaksemme enemmän Jeesuksen kaltaisiksi ja kasvaaksemme lähemmäs Jumalaa. On aika olla seurakunta eikä vain käydä seurakunnassa. Älä anna hyvän kriisin mennä hukkaan.”

Kuuntele Podcast Kiinasta