Lehdet
01.05.2022

Vain rukous kantoi iranilaista pariskuntaa vankeudessa

Kun Alia ja Zahraa kuulusteltiin ja pahoinpideltiin, he luottivat rukouksen voimaan. Sinun tukesi auttoi heitä kestämään vuosien vainon. Nyt heidän uskonsa on vahvempi kuin koskaan.

Ali pääsi huumeriippuvuudestaan lähtiessään seuraamaan Jeesusta. Kun hänen vaimonsa Zahra tuli myös uskoon, he tiesivät, että päätös muuttaisi heidän elämänsä lopullisesti. Pariskunnan kotimaassa Iranissa kristinuskoon kääntyneiden vainot ovat nimittäin maailman ankarimpia.

Vankeutta, ahdistelua, uhkauksia ja väkivaltaa

Ali ja Zahra pidätettiin ensimmäisen kerran melko pian kristityksi kääntymisen jälkeen. Ali kertoo: ”Matkalla vankilaan poistin kännykästäni muiden uskovien numerot heitä suojellakseni. Minut vietiin selliin, jossa ei ollut valoja, vessaa eikä peittoa. He kuulustelivat ja pahoinpitelivät minua. He myös yrittävät soluttautua kirkkoon.”

Pariskunta pääsi lopulta vapaaksi, mutta vapautusta seurasi kaksi vuotta ahdistelua, uhkailua ja väkivaltaa. ”Jokainen päivä oli yhtä kidutusta”, Ali sanoo. Ali ei saanut töitä, ja lapset erotettiin koulusta. Pariskunnan ystävät ja perhe kääntyivät heitä vastaan. Heidät saatettiin pidättää kuulustelua varten milloin tahansa.

Ali ja Zahra
Ali ja Zahra

”Vankilassa ainoastaan rukous antoi meille voimaa.”

Ali ja Zahra

Rukousta, yhteyttä ja parantumista

Kristittyjen rukoukset kantoivat Alia ja Zahraa. Heitä lohdutti suuresti tieto, että maailmanlaajuinen seurakunta rukoili heidän puolestaan. Jumala myös vastasi rukouksiin.

”Vankilan yksinäisyydessä ainoastaan rukous antoi meille voimaa”, sanoo Ali. ”Vain Jumala voi olla kanssamme siinä synkässä paikassa. Olemme osa Kristuksen ruumista, missä sitten olemmekin.”

”Jos palaisin ajassa taaksepäin, valitsisinko edelleen Jeesuksen? Kyllä!”

Ali

Zahra lisää: ”Vankilassa ajattelin, että monet ihmiset rakastavat minua, surevat tuskaani ja – mikä tärkeintä – rukoilevat puolestani. Ilman Jumalan voimaa en olisi kestänyt vankeutta.”

Lopulta pariskunta teki raskaan päätöksen lähteä Iranista. Nyt he asuvat Turkissa. Myös siellä toisten kristittyjen ja Open Doorsin antama tuki on auttanut heidän perhettään. Aluksi Ali ja Zahra osallistuivat seminaariin, jossa he saivat käsitellä kokemaansa vainoa ja saivat hoitoa toipuakseen vankeuden ja kuulustelujen aiheuttamista traumoista. Maailmanlaajuisen kristittyjen perheen tuki ja rukoukset auttoivat pariskuntaa muistamaan, etteivät he ole yksin.

Nyt heidän uskonsa on vahvempi kuin koskaan. ”Jos palaisin ajassa taaksepäin, valitsisinko edelleen Jeesuksen?” Ali kysyy ja vastaa heti: ”Kyllä! Jeesus ei jättänyt minua hetkeksikään yksin noissa koettelemuksissa. En voi elää ilman häntä. Sitä ei voi muuksi muuttaa.”

Rukousaiheita:

Rukoile Alin, Zahran ja heidän kahden lapsensa, Danielin ja Samuelin, puolesta. Kiitä heidän järkkymättömästä uskostaan. Pyydä Jumalaa parantamaan heidän traumansa ja antamaan heille toivoa tulevaisuuteen. Muista rukouksessa Iranin kristittyjä, jotta he pysyvät vahvoina uskossaan kovasta vastustuksesta huolimatta.

Kuuntele podcast

Katso video

YouTube video