Lehdet
01.05.2022

Pääkirjoitus: Maailmanloppu käsillä?

Ukrainan sota on tuonut iholle sodan todellisuuden myös meille suomalaisille. Vaikka sotia on käyty viime vuosina muun muassa Afganistanissa, Irakissa ja Syyriassa, Ukrainan maantieteellinen läheisyys on puhutellut meitä vielä syvemmin.

Ukrainan kriisiin liittyvä Venäjän eristäminen kansainvälisestä yhteisöstä, Kiinan vaikutusvallan kasvu ja epävarmuuden aikaansaama globaali sotilaallinen varustelukierre ovat herättäneet kysymyksiä myös siitä, onko tämä kaikki esinäytöstä Jeesuksen paluulle ja maailmanlopulle. Jeesus kertoo, että taistelun äänet, sodat, valtakuntien väliset taistelut, Jeesuksen seuraajien vaino ja väärät profeetat ovat merkkejä Jeesuksen paluusta ja maailman lopusta. Ovatko nämä tapahtumat juuri niitä, joista Jeesus puhuu Matteuksen evankeliumin luvussa 24?

Vaikka uutiset täyttää nyt Ukrainan kriisi, kristittyjen vainot eivät ole loppuneet! Apua tarvitaan edelleen myös Afganistanissa.

Kristillinen kirkko on aina elänyt Jeesuksen paluun odotuksessa. Raamatun opetus Jeesuksen paluusta ja viimeisestä tuomiosta on lohdullinen näkökulma, sillä sen mukaan pahuus päättyy kerran. Samalla raitis kristillinen usko on Jeesuksen paluuta odottaessaan aina elänyt kiinni tässä hetkessä. Jeesuksen sanojen mukaisesti Hänen paluutaan kirkkaudessa on turha laskeskella: ”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä.” (Matt. 24:36)

Kauhukuvien maalaamisen sijaan kristillinen vastaus tähnkin maailman tilanteeseen on elää todeksi Jeesuksen rakkautta juuri tänään ja juuri tässä: olla tänäänkin valmiina! Meidän tehtävämme on rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseämme sen mukaan, mikä meille kullekin on osaksi juuri tänään annettu. On tärkeä muistaa, että vaikka uutiset täyttää nyt Ukrainan kriisi, kristittyjen vainot eivät ole loppuneet!

Apua tarvitaan edelleen myös Afganistanissa ja monissa muissa maissa, joissa kristityt joutuvat ahtaalle uskonvakaumuksensa takia. ”Kun meillä vielä on aikaa, meidän on siis tehtävä hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joita usko yhdistää meihin.” (Gal. 6:10)

Miika Auvinen
Johtaja – ulkosuhteet
miika@od.org