Lehdet
02.05.2019

Toivoa Irakiin – seitsenvuotinen kampanja jatkuu

Pekka Simojoki katselee tuhottua kylää Irakissa. Hän oli mukana Open Doorsin järjestämällä matkalla Irakiin loppuvuodesta 2018.
Open Doorsin seitsemänvuotinen Toivoa Lähi-itään -kampanja jatkuu. Tutustuimme pienen ryhmän kanssa Open Doorsin yhteistyöjärjestön ja paikallisten seurakuntien kautta tekemään työhön Irakissa.
Jumala kutsui Abrahamin jo muinoin Irakin maaperällä. Profeetta Joona sai tehtävän saarnata parannusta Ninivessä (nykyinen Mosul). Ensimmäiset apostolit toivat evankeliumin Irakin alueelle, ja siellä toimii maailman vanhimpia kirkkokuntia. Vielä 2000-luvun alussa Irakissa oli noin 1,5 miljoonaa kristittyä. Nyt enää noin 220 000 heistä on maassa.

”Toivon, että nämä lapset voisivat elää Irakissa ilman sotaa” – Pastori Daniel

ISIS-joukkojen vallattua Niniven tasangon 2014, monet kristityt tapettiin, ryöstettiin ja sen jälkeen moni heistä kohtasi vainoa vielä pakolaisleireillä. Vuosina 2014-2016 Open Doorsin avustyö tavoitti 50 000 irakilaista kristittyä joka kuukausi. Nyt ollaan jälleenrakentamisvaiheessa, joka kestää pitkään.

Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja Miika Auvinen ja pastori Daniel.

Pastori Daniel vetää Open Doorsin rahoittamassa Toivon keskuksessa kristillisiä traumaterapia- ja vertaistukiryhmiä vainon, väkivallan ja sodan traumatisoimille kristityille. Etenkin nuoret ja lapset ovat Danielin sydämellä. ”Toivon, että nämä lapset voisivat elää Irakissa ilman sotaa”, hän toteaa.

Pastori Aziz

Pastori Aziz* vetää muslimitaustaisten kristittyjen seurakuntaa. Muslimitaustaisten kristittyjen parissa tehtävä työ vaatii valppautta ja varovaisuutta. Seurakunnat kokoontuvat salaa. Moni heistä on joutunut perheensä ja sukunsa hylkäämäksi. Osa on yritetty tappaa suvun toimesta.
”Perinteiset kirkkokunnat eivät voi muslimimaissa evankelioida. Kuilu muslimien ja perinteisten kristittyjen välillä on yhteiskunnassamme suuri. Siksi islamista kristityksi kääntyviä jopa pelätään perinteisissä seurakunnissa. Pelätään perinteisten kirkkokuntien koko työn vaarantuvan.
Muslimitaustaisten kristittyjen parissa tehtävä työ kulkee ”rinnakkain” mutta erillään vanhoista kirkkokunnista, koska joudumme turvallisuussyitä toimimaan maan alla”, pastori Aziz kertoo.

Luodin reikien repimä talo toimii kylän leipomona.
Open Doorsin mikrolainahankkeet tarjoavat alkupääoman sadoille pienyrityksille, jotka antavat kristityille toimeentulon, jotta he eivät olisi pakotettuja lähtemään muualle.
Pastori Aram* menetti kaksi pastoriystäväänsä terrori-iskussa Bagdadilaiseen kirkkoon. Terroristit mestasivat papit kirkon alttarille. Aram pitää omassa kirkossaan ystäviensä veren tahrimaa kahta alttarikynttelikköä muistona ystävistään. ”Olemme kristittyinä eläneet vainottuina täällä lähes 2000 vuotta. Se on osa kristityn kutsumusta”, hän toteaa.

Open Doors rahoittaa kristillisiä päiväkoteja.

Rukoile:
Muistetaan Irakin ja Syyrian kristittyjä, jotka ovat monin tavoin ahtaalla.
Tue:
Luo toivoa Irakin kristityille tukemalla työtämme FI92 5720 2320 2102 75. Käytäthän omaa viitenumeroasi tai yleisviitettä 10003
 

Opendoors.fi/irak

Eritrea 2018 – Seurakunta koolla