Lehdet
02.05.2019

Pääkirjoitus: Kristityt Intiassa väkivallan kohteena

Pääkirjoitus Open Doors Finland ry:n julkaisemasta ilmaisehdestä numero 2/2019.

Intialainen 9-vuotias Anjali-tyttö raiskattiin neljän hindumiehen toimesta. Anjali kuoli vammoihinsa. Hänen perheensä oli edellisellä viikolla kääntynyt hindulaisuudesta kristityksi.

14-vuotias kristitty intialaistyttö raiskattiin ja sen jälkeen tukehdutettiin kuoliaaksi väkijoukon ympäröimänä valuttamalla liimaa hänen suuhunsa ja sieraimiinsa.

Tällaiset kristittyihin kohdistuvat järkyttävät teot ovat lisääntyneet kuluneen vuoden aikana Intiassa. Vuonna 2014 valtaan noussut hindunationalistinen puolue BJP on ajanut voimallisesti hindulaistamista valtion ja osavaltioiden tasolla. Käytännössä tämä on johtanut entistä avoimempaan väkivaltaan kristittyjä kohtaan. Yhä useampi intialainen kristitty vaikuttaja pelkää puhua tilanteesta. Osavaltiotason lakimuutoksilla BJP on kriminalisoinut hindulaisuudesta pois kääntymisen jo kahdeksassa maan 23 osavaltiosta.

Sanat loppuvat. Olen vain läsnä. Joskus maailman suurin saarna on olla rinnalla.

Intian parlamenttivaalit ovat parhaillaan käynnissä. Pyydän: rukoile, että vaaleissa valituksi tulevat edistäisivät uskonnonvapautta ja rauhaa Intiaan.

Intian lisäksi voit lukea tästä lehdestä kristittyjen tilanteesta Irakissa, jossa saimme vierailla Pekka Simojoen kanssa. Siellä vähemmistönä elävä kristityt rakentavat uutta ISIS-terrorismin ja sekasorron raunioille. Matkalla kohtaamani pastorien ja kristittyjen tilanteet, samoin kuin intialaisten yhteistyökumppanien kyynelsilmin kertomat tilannekuvaukset vetävät hiljaiseksi. Sanat loppuvat. Olen vain läsnä. Joskus maailman suurin saarna on olla rinnalla.

Open Doorsin työn kautta myös sinä voit olla rinnallakulkijana mahdollistamalla esimerkiksi Intiassa tai Irakissa kristillisen traumaterapiatyön ja vertaisryhmät. Suomen Open Doors on sitoutunut tukemaan Irakissa ja Syyriassa toimivia Toivon keskuksia vähintään 40 000 eurolla vuonna 2019. Lisäksi kohdennamme yhteensä 15 000 euroa uskonsa tähden väkivaltaa kohdanneiden naisten ja heidän läheistensä tukemiseen Intiassa. Näiden ja lukuisten muiden hankkeiden kautta olemme rinnalla kulkijoita vainon keskellä rakentamassa toivoa ja tulevaisuutta.

Kiitos, että kuljet rinnalla,
Miika Auvinen, Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja