Lehdet
27.10.2023

Teidät lähetettiin meidän avuksemme

Suku oli hylännyt, kotia tai koulunkäynti­mahdollisuutta ei ollut. Roshan-pojan tulevaisuus oli epävarma. Hänen äitinsä Devi luotti Jumalaan, ja hänen rukouksiinsa vastattiin – teidän avullanne.

Melko pian sen jälkeen, kun pikku Roshan* syntyi hinduperheeseen Intiassa, hänen äitinsä teki ratkaisun, joka muutti Roshanin elämän lopullisesti.

Kiertävä lähetyssaarnaaja saapui Roshanin kotikylään ja kysyi hänen äidiltään Deviltä*, uskoiko tämä Jeesukseen. ”Kyllä minä uskon”, hän vastasi. Hän oli asiasta vakuuttunut. ”Olen aina halunnut olla kristitty. Haluan antaa lasteni tulevaisuuden Jeesuksen käsiin.”

Se oli ilon päivä Deville ja Roshanille – mutta sillä oli myös järkyttäviä seurauksia.

“Häpäiset meidät, kun uskot Kristukseen!” Devin perhe huusi, kun he kuulivat hänen kääntymisestään. ”Katkaisemme kaikki siteet sinuun. Älä ota yhteyttä meihin, vaikka jotakin tapahtuisi sinulle tai Roshanille. Me emme auta. Luovu uskostasi tai takaisin ei ole ikinä tulemista.”

Intialaispoika istumassa portailla veljensä kanssa
Isovanhemmat hylkäsivät Roshanin, ja hän elää köyhyydessä Intiassa. Kaikki johtuu hänen äitinsä päätöksestä seurata Jeesusta. Mutta kiitos sinun, Roshanilla on valoisa tulevaisuus.

Niin Devi ja Roshan lähtivät. He kulkivat kylästä kylään, mutta heitä ei otettu vastaan, ennen kuin he lopulta saapuivat metsässä asuvaan eristettyyn yhteisöön. Sen asukkaat uskoivat kuten he ja toivottivat kaksikon tervetulleiksi.

On totta, että kylä on hyvin köyhä. Sekin on totta, että Devin täytyy taistella saadakseen menonsa ja vaatimattomat siivoojan työstä saamansa tulot tasapainoon. Perheen saama apu Open Doorsin tukijoilta kuitenkin tarkoittaa, ettei vaino ole este Roshanin valoisalle tulevaisuudelle.

Open Doors ylläpitää koulua Roshanin kylässä. Tukijoidemme apu ja rukoukset mahdollistavat sen, että Roshanilla on paikka koulussa ja hän viihtyy siellä. ”Opettajani kertoi, että Jeesus rakastaa minua”, Roshan sanoo. ”Parasta koulunkäynnissä on joulu, kun saan laulaa ja tanssia sekä juhlia Jeesuksen syntymää kaikkien kanssa.”

Olette Jumalan siunausten välikappaleita.

– Devi

Työmme tukeminen tarkoittaa, että 29 oppilasta saa opiskella tässä koulussa sekä tavallisia kouluaineita että hengellisiä asioita. Lapset tulevat erilaisista taustoista ja edustavat eri uskontoja, ja koulu edesauttaa sovintoa ja yhteisymmärrystä perheiden kesken.

Deville on yksinhuoltajana helpotus tietää, että hänen poikansa on turvassa ja että kristityt – kuten te – välittävät hänestä ja hänen pojastaan. ”Kun olin hindu, uhrasin usein ja lahjoitin rahaa, että lasteni puolesta rukoiltaisiin. Nyt tiedän, että Jeesus kuulee rukoukseni ja hän lähettää sellaisia ihmisiä kuin te auttamaan meitä”, Devi todistaa.

“Olette Jumalan siunausten välikappaleita ja Jumalan rakkauden lähettiläitä”, Devi lisää hymyillen. ”Teidän avullanne Roshan saa ilmaisen koulutuksen, etuoikeuden kasvaa turvallisesti aikuiseksi ja tilaisuuden rakentaa itselleen tulevaisuutta. Olen teistä hyvin onnellinen ja kiitollinen.”

* Nimi muutettu turvallisuussyistä.

Rukoile

  • Rukoile, että Roshan kasvaa viisaudessa, armossa ja uskossa ja oppii yhä syvemmin tuntemaan Jeesuksen rakkautta.
  • Kiitä Roshanin koulussa työskentelevistä opettajista ja pyydä Jumalaa antamaan heille viisautta.
  • Muista Deviä Herran edessä. Kiitä hänen ainutlaatuisesta uskostaan ja rohkeudestaan vainon edessä ja pyydä Jumalaa siunaamaan häntä tästä eteenpäin.