Uutiset
20.09.2017

Syyrialaiset pakolaislapset pääsevät taas kouluun

Itä-Libanonissa sijaitseva seurakunta on aloittanut talonsa kellarissa koulun, jossa opetetaan 270 Syyriasta paennutta lasta. Monet syyrialaiset lapset ovat tulleet pakolaisleirille 5-6-vuotiaina. Jotkut ovat päässeet aloittamaan koulun sodan vuoksi vasta 10- tai 11-vuotiaana. 

”Haluan insinööriksi, sillä haluan auttaa maani jälleenrakennuksessa”, sanoo 13-vuotias Faruk,*, syyrialainen pakolainen, joka asuu nyt Libanonissa. Hän ei päässyt kouluun moneen vuoteen, koska hänen perheensä pakeni sotaa Libanoniin, ja unelma insinöörin ammatista näytti mahdottomalta.

Rukousten ja Open Doorsin lahjoittajien antaman tuen avulla Farukilla on nyt mahdollisuus käydä itäisessä Libanonissa kirkon ylläpitämää ja Open Doorsin tukemaa koulua. Hän kertoo: ”Ennen kuin pääsin täällä kouluun, olin kaiket päivät tekemättä mitään. Olin monta vuotta pois koulusta, joten olen nyt hyvin onnellinen, että voin käydä taas koulua. On tärkeää, että meitä autetaan päättämään, mitä haluamme tehdä elämällämme. Koulu on tärkeä tulevaisuutemme vuoksi.”

Seurakunta on aloittanut talonsa kellarissa koulun, jossa opetusta saa 270 lasta. Seurakunta on myös avannut kaksi kylätaloa lähellä pakolaisleiriä, jossa on runsaasti Syyriasta tulleita perheitä. Yhdessä näistä kylätaloista käy koulua 160 lasta, toisessa koululaisia on 120. Oppilaat ovat tervetulleita uskonnostaan riippumatta.

Koulussa töissä oleva seurakuntalainen kertoo: ”Monet syyrialaiset lapset ovat tulleet pakolaisleirille 5-6-vuotiaina. Jotkut ovat päässeet kouluun vasta 10- tai 11-vuotiaana. Monet niistä lapsista, jotka käyvät kouluamme viiden vuoden ajan, pärjäävät hyvin. Emme voi antaa oppilaillemme virallisia todistuksia, mutta teemme yhteistyötä erään toisen koulun kanssa. He hyväksyvät omiksi oppilaikseen lapset, jotka ovat käyneet kouluamme viisi vuotta. Sen jälkeen he voivat saada koulutodistuksen tästä koulusta.

Faizan*, joka on koulussa opettajana, kertoo: ”Opetamme lapsille arabiaa, englantia, matematiikkaa jne. Opetamme heitä myös rakastamaan ja kunnioittamaan toisiaan, käyttäytymään kunnolla, toimimaan paremman tulevaisuuden hyväksi. Ei ole kyse vain lukemaan ja kirjoittamaan oppimisesta.”

Paikallisten kumppaniensa välityksellä Open Doors toimittaa ruokaa ja muuta apua 700 syyrialaiselle perheelle Libanonissa ja huolehtii 600 syyrialaislapsen opetuksesta.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä

 

TOIVOA LÄHI-ITÄÄN

Kristityt ovat olleet Syyriassa pitkään ääri-islamistien terrorin kohteena. Irakissa ’Islamilainen valtio’ on enimmäkseen ajettu pois Mosulista ja Niiniven tasangolta, mutta he ovat jättäneet jälkeensä hirvittävää tuhoa.

Monet kristityt ovat päättäneet pysyä paikoillaan kristinuskon syntysijoilla, koska he uskovat Jumalan kutsuneen heidät loistamaan Hänen valoaan pimeimpinäkin päivinä. Farukin kaltaiset nuoret ihmiset haluavat palata takaisin synnyinsijoilleen voidakseen jälleenrakentaa kotimaitaan.

Se ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, minkä johdosta Open Doors on käynnistänyt seitsemän vuotta kestävän maailmanlaajuinen Toivoa Lähi-Itään -kampanjan. Antamasi tuki ylläpitää toivoa tuhansille perheille Irakissa ja Syyriassa samoin kuin pakolaisille ympärillä olevissa maissa. Tässä kolme asiaa, jotka voit tehdä vainottujen sisariesi ja veljiesi tukemiseksi Lähi-idässä:

  • Rukoile Rukoile Farukin ja muiden koululaisten puolesta, että Jumala täyttäisi heidän tarpeensa ja avaisi heille mahdollisuuden palata Syyriaan. Rukoile Faizanin ja muiden opettajien puolesta, että Jumala käyttäisi heitä siunauksena niiden nuorten elämässä, joita he palvelevat ja varustavat tulevaisuutta varten.
  • Lahjoita 45 euroa riittää hankkimaan kuukauden peruselintarvikkeet Syyriassa sisäisessä maanpaossa olevalle perheelle.
  • Allekirjoita vetoomus Allekirjoita Miljoona toivon ääntä –vetoomus, jolla pyydetään tasa-arvoa, ihmisarvoa ja vastuullisuutta kristityille ja muille vähemmistöille Syyriassa ja Irakissa. Kutsu myös muita tämän vetoomuksen allekirjoittajiksi.

Allekirjoita vetoomus ja lue lisää klikkaamalla tästä. Lahjoita klikkaamalla tästä.