Uutiset
10.07.2024

Sydänten hiljainen laulu: Pohjois-Korean kristityt ylistävät ääneti

Millaista olisi, jos ei voisi ylistää kovalla äänellä, koska se voisi olla viimeinen päivä vapaudessa – tai elossa? Pohjois-Korean noin 400 000 salaiselle kristitylle tämä on arkipäiväinen realiteetti. Silti ylistyslaulut ovat olennainen osa heidän uskoaan. He ylistävät aina – ääneti.

Pohjois-Koreassa Raamattu on kielletty kirja, kristittyjä vainotaan kiivaasti ja valtaa pitävää Kimin perhettä täytyy palvoa kuin jumalia.

Tämän vuoksi Pohjois-Korean kirkko on salainen kirkko. Raamatut kätketään, eivätkä Jeesuksen seuraajat tiedä, keneen he voivat luottaa. Milloin tahansa naapuri voi paljastaa heidät viranomaisille. Hänen houkutuksensa siihen on suuri, koska hänelle muka luvataan palkinnoksi ylimääräisiä ruoka-annoksia.

Milloin tahansa naapuri voi paljastaa kristityt viranomaisille. Hänen houkutuksensa siihen on suuri, koska hänelle muka luvataan palkinnoksi ylimääräisiä ruoka-annoksia.

Jumalan Sanaa kuulee harvoin luettavan ääneen. Kun niin tehdään, se tapahtuu usein kuiskaamalla. Myös kaikenlainen laulaminen on vaarallista. Suurin osa kristityistä ei koskaan laula ääneen vaan ainoastaan hiljaa sydämissään.

Kuitenkin veljet ja sisaret, jotka asuvat maailman vaarallisimmassa maassa kristityille, ovat aivan samanlaisia kuin kristityt, jotka voivat vapaasti ylistää Jumalaa. Ylistyslaulut ovat olennainen osa pohjoiskorealaisten kristittyjen uskoa.

Salaisissa viesteissä Pohjois-Korean kristityt kertovat, että Jumalan lupausten pukeminen lauluiksi ja Hänen ylistämisensä laulaen ovat heille keskeisiä tapoja selviytyä. He saavat niistä voimia, uskoa ja taivastoivoa.

Isoäidin äänetön jumalanpalvelus

Hiljattain eräs Open Doorsin yhteistyökumppani, joka työskentelee lähellä Pohjois-Korean rajaa, jakoi kanssamme pohjoiskorealaiselta kristityltä saamansa paketin arvokkaan sisällön: virsikirjan. Se oli kiitoslahja Open Doorsille ja sen työn tukijoille sekä vainottujen kristittyjen puolesta rukoileville kaikkialla maailmassa. Kirjaan oli kirjoitettu säkeitä myös käsin:

“Siunattu varmuus, Jeesus on mun, Oi mikä riemu autuutetun. Jumalan lapsi, perillinen, Veressä pesty oon Jeesuksen. Tämä on laulu sydämeni, Ylistän Herraa ainaisesti. Tämä on laulu sydämeni, Ylistän Herraa ainaisesti.”

Niiden vuosikymmenien aikana, kun Open Doors on kulkenut Pohjois-Korean kristittyjen rinnalla, se on kuullut monien Pohjois-Korean kristittyjen tarinat. Näitä tarinoita ovat kertoneet sekä Pohjois-Koreassa elävät että sieltä paenneet kristityt. Hyvin monet näistä tarinoista kertovat Jumalaa ylistävistä sydämistä, jotka ovat täynnä laulua.

Nainen kuuntelee yöllä lattialla radiota
Pohjois-Koreassa kristityt harjoittavat uskoaan ääneti. Kuitenkin Jumalan lupausten pukeminen lauluiksi ja Hänen ylistämisensä laulaen ovat heille keskeisiä tapoja selviytyä. Kuvituskuva.

Eräs pohjoiskorealainen kristitty, Hee Jin*, kertoi meille, kuinka hänen isoäitinsä kutsui hänet sunnuntaisin huoneeseensa, lukitsi oven ja piti lähes äänettömän jumalanpalveluksen. Hän lauloi hiljaa ja pehmeästi – hädin tuskin kuuluvasti, lausui apostolisen uskontunnustuksen ja puhui Raamatun Sanaa.

Hee Jin haltioitui laulavasta isoäidistään. ”Maassani on paljon ongelmia, mutta isoäitini näytti aina hyvin rauhalliselta laulaessaan”, hän sanoi.

Vielä tänäkin päivänä Hee Jin kuulee isoäitinsä äänen laulavan sydämessään:

”Isä, kohotan käteni puoleesi, avusta muusta en tiedä.
Jos vetäydyt luotani pois, niin oi, minne voi tieni enää viedä?
Hän vuodatti kalliin verensä vapauttaakseen minut.
Katuvaisin sydämin tahdon nyt kohdata Sinut.”

Jumala kuulee sydänten laulut

Tekevätpä Pohjois-Korean salaiset kristityt työtä tehtaalla tai maatilalla, lepäävätpä he vaatimattoman kotinsa lattialla olevalla patjalla tai ylikansoitetun vankileirin kerrossängyssä, heidän sydämensä laulavat aina, valittavat aina ja ylistävät aina.

Ihmiskorva ei ehkä kuule näitä lauluja, mutta Raamattu kertoo, että Jumala kuulee sydänten laulut. Hän kuulee niistä aivan jokaisen. Tiedämme, että Hän kuuntelee laulun muotoon puetut rukoukset, jotka nousevat hiljaisuudessa Hänen eteensä uskovien pohjoiskorealaisten sydämistä.

Pohjoiskorealaisten kristittyjen sydämet laulavat aina, valittavat aina ja ylistävät aina.

Jumalan apostoli Johannekselle antama Ilmestyskirjan näky kuvaa kauniisti: ”Vielä tuli yksi enkeli, joka asettui alttarin ääreen kädessään kultainen suitsutusastia. Hänelle annettiin paljon suitsuketta, jotta hän valtaistuimen edessä olevalla kultaisella alttarilla liittäisi suitsutusuhrin kaikkien pyhien rukouksiin. Niin nousi suitsutuksen savu enkelin kädestä Jumalan eteen yhdessä pyhiltä tulevien rukousten kanssa.” (Ilm. 8:3–4.)

Kun tänään laulat tai hyräilet lempiylistyslaulusi sanoja, tai kun tänä viikonloppuna korotat äänesi yhdessä kymmenien ympärilläsi seisovien kristittyjen kanssa ylistääksenne Jumalaa, muista pohjoiskorealaista perhettäsi. He laulavat hiljaa makuuhuoneissaan, vankileirin parakeissa tai kaivaessaan ruokaa pellosta.

Rukoile pohjoiskorealaisten kristittyjen puolesta:

  • Rukoile, että Jumala vahvistaa pohjoiskorealaisia kristittyjä ja auttaa heitä jatkamaan ylistyksen laulamista Herralle sydämissään. Pyydä, että Jumala käyttää näitä lauluja antamaan heille rauhaa, lohtua ja voimaa.
  • Rukoile kaikkien niiden puolesta, jotka Hee Linin isoäidin tavoin johtavat pieniä kirkkoja Pohjois-Koreassa. Pyydä, etteivät he koskaan lakkaisi jakamasta muille Jumalan Sanaa. Rukoile heille varjelusta.
  • Rukoile, että kirkko kasvaa joka suuntaan Pohjois-Koreassa. Pyydä myös, että olisit itse aina altis valvomaan ja rukoilemaan yhdessä vainottujen sisariemme ja veljiemme kanssa.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.