Lähestyvä joulunaika on kristikunnan suurimpia juhlia.

Perheet ja suvut kokoontuvat yhteen. Kristityt vähemmistöt Syyriassa ja Irakissa juhlistavat myös Jeesuksen syntymää. Näin myös tässä lehdessä [klikkaa tästä lukeaksi tässä kirjeessä kyseessä ollut lehti] olevat “Apo” ja hänen äitinsä Jina.

Tätä kirjoittaessa Turkin sotilaat ovat hyökänneet Pohjois-Syyrian kurdialueille. Pelko sotatoimista ja vangittujen Isis-taistelijoiden vapautumisesta niiden keskellä aiheuttaa jälleen epävarmuutta.

Mieleeni muistuu äskettäinen matkani kurdialueelle: Samana päivänä, kun olin tutustumassa Open Doorsin tukemaan työhön alueella, Turkin armeija ampui tykistökeskityksen saman kaupungin laitamille. Sotilaalliset jännitteet ovat vain yksi osa alueen kristittyjen arkea. Muslimiyhteisön keskellä he kristittyinä ovat vähemmistö, joka elää päivittäin syrjinnän ja vainon keskellä.

Open Doorsin tukeman seurakunnan pastori totesi minulle: “Me Lähi-idän kristityt olemme kohdanneet vainoa jo 2000 vuotta. Se on osa kutsumustamme kristittyinä tässä maailmassa. Kristus on toivomme myös vaikeina aikoina. Pyydän, että rukoilette meille voimia! Kiitän myös kaikesta käytännön avusta, jonka varassa pystymme toimimaan tässä tilanteessa.”

Epävarmuuden keskellä Open Doorsin varoilla toimivat Toivon keskukset tarjoavat raamattuopetusta, vertaisryhmiä, pyhäkouluja, traumaterapiaa ja mikrolainoja. Ne loistavat Irakissa ja Syyriassa joulun sanomaa:

“Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuolemanvarjojen maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon.” (Jes. 9:1-2)

Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi ja sovitti meidän syntimme, jotta me voimme elää iankaikkista elämää. Tämä luo toivon, ilon ja sisäisen vapauden myös vaikeuksien keskellä.

Sinun tuella mahdollistamme Toivon keskusten työn – jotta Jumalan rakkaus tulee näkyväksi myös tänä jouluna! Lahjoita Syyrian kristityille tästä!

Siunattua adventtiaikaa.

– Miika Auvinen, Open Doors Finland ry