Uutiset
30.08.2023

”Rakastakaa vihamiehiänne” – Oletko tänään rukoillut Kim Jong-Unin puolesta?

Open Doorsin perustajan, syyskuussa 2022 menehtyneen Veli Andreaksen kysymys haastaa meidät yhä rukoilemaan niiden puolesta, joita kutsumme vihollisiksemme.  

Veli Andreas oli tunnettu siitä, että hän järjesti tapaamisia kirkon vihollisten kanssa. Hän kertoi heille Jeesuksesta, antoi heille Raamatun ja rukoili heidän puolestaan.

Oletko sinä siis rukoillut tänään Kim Jong-unin puolesta? Jos et tiedä, kuinka voisit sen tehdä, tässä taustatietoa ja rukousaiheita Pohjois-Korean diktaattorista.

Levotonta perhe-elämää

Kim Jong-Unin isä on Kim Jong-il ja isoisä Kim Il-sung. Kim Il-sungista tuli Pohjois-Korean johtaja toisen maailmansodan jälkeen, ja hänen kuolemansa jälkeen 1994 hänen tilalleen astui Kim Jong-il.

Kim Jong-ilillä oli useita vaimoja ja rakastajattaria. Hänen toinen rakastajattarensa Ko Yung-hui oli Kim Jong-unin äiti. Ko kuoli syöpään vuonna 2004, kun Kim Jong-un oli 20-vuotias.

»Mutta teille, jotka minua kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat.

Luuk. 6:27

Kim Jong-un on naimisissa Ri Sol-jun kanssa, ja hänellä on kolme lasta. Esikoisesta ja kuopuksesta on vain vähän tietoa. Keskimmäinen, tyttö nimeltä Kim Ju-ae, on välillä esittäytynyt julkisesti, mikä on ruokkinut huhuja, että hänestä tulisi aikanaan Pohjois-Korean ensimmäinen naispuolinen johtaja. Hän on noin 9–11-vuotias.

Kim Jong-unilla on isoveli Kim Jong-chul, jolla ei ole tärkeää asemaa Pohjois-Korean politiikassa, sekä nuorempi sisar Kim Yo-jong, joka saattaa toimia hänen oikeana kätenään. Hänellä on myös kaksi sisarpuolta, Kim Hye-gyong ja Kim Sol-song.

Kim surmautti velipuolensa Kim Jong-namin vuonna 2017 ja teloitutti setänsä Jang Song-thaekin vuonna 2013 (lue lisää alta).

Pronssinen patsas miehestä ja edessä tiukassa muodostelmassa kumartavia ihmisiä.
Pohjoiskorealaisia osoittamassa kunnioitustaan Kim Il-Sungin patsaan paljastustilaisuudessa vuonna 1995.

Politiikassa lähes kuten isänsä

Kim Jong-un valittiin Kim Jong-ilin seuraajaksi, koska hänen luonteensa muistuttaa eniten hänen isänsä luonnetta. Kauan ennen Kim Jong-ilin kuolemaa otaksuttiin, että Jong-unin veljestä Jong-chulista tulisi seuraava johtaja, mutta Kim Jong-iliä lähellä olevien lähteiden mukaan isoveli oli liian pehmeä.

Kim Jong-nam oli niin ikään kandidaatti, mutta tipahti pois suosiosta yritettyään päästä Disneylandiin väärän passin avulla.

»Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä.

Luuk. 6:28

Jäljelle jäi Jong-un, joka jatkoi isänsä ja isoisänsä aloittamia käytäntöjä:

  • tiukka ihmisten kontrollointi
  • ohjuskokeita kansainvälisen yhteisön pelottelemiseksi
  • armeijan ensisijaisuus
  • Kimin perheen palvonta
  • kristittyjen ja muiden poliittisten vastustajien vainoaminen sekä
  • fasistinen ideologia, jonka mukaan korealaisen rodun tulee olla kaikkein puhtain.

Itse asiassa Jong-un tekee kaikkea, mitä hänen isänsä teki, mutta äärimmäisyyksiin viedyllä tavalla. Hän esimerkiksi toteuttaa paljon enemmän ohjuskokeita ja on julkistanut uusia lakeja, joiden avulla rangaistaan entistä kovemmin niitä, jotka “heikentävät maata”.

Lisäksi nälkä on yhä voimakas ase, jolla tukahduttaa kansaa.

Ihmisiä kadulla värikkäiden betonikerrostalojen edessä.
Pohjoiskorealaisia kulkemassa kadulla Chongjinin kaupungissa. Kuvituskuva.

Prioriteettina eliitin selviytyminen

Ei ole varmaa, onko Kim Jong-unilla pr-konsultteja, mutta hän ja häntä ympäröivä tiimi ovat hyvin kiinnostuneita hänen julkisuuskuvastaan.

Hänet on usein tavattu ottamasta selfieitä, hän on uudistanut pohjoiskorealaista musiikkia sallimalla uudentyyppisten yhtyeiden esiintyä, ja hänen vaimonsa Ri Sol-ju näyttää modernilta hallitsijan puolisolta.

Lisäksi hän on useita kertoja kutsunut yhdysvaltalaisen koripallotähden Dennis Rodmanin vierailulle Pohjois-Koreaan ja esittää toisinaan anteeksipyyntöjä julkisissa puheissaan. Hänen isänsä ei koskaan julkaissut puheitaan eikä koskaan pyytänyt mitään anteeksi.

Kim on tietoinen siitä, että Pohjois-Korean kansa ei enää usko hallituksen valheisiin.

Pohjois-Korean johtajalla on vain yksi prioriteetti: hänen oma selviytymisensä ja häntä ympäröivän eliitin selviytyminen. Hän on säälimätön, kun hänestä tuntuu, että hänen täytyy olla. Kun hänen setänsä ja mentorinsa Jang Song-thaek ehdotti kiinalaisen talousmallin opiskelua (kommunismia, jossa paljon vapaammat markkinat), tämä pidätettiin ja teloitettiin.

Kimin oma veli Kim Jong-nam ei ollut hänelle mikään uhka, mutta hänet murhattiin hienostuneen juonen avulla Kuala Lumpurin lentokentällä vuonna 2017. Salaiset agentit harhauttivat kaksi viatonta naista toteuttamaan murhan. Naiset luulivat olevansa osa tv-pilaa ja koskivat Jong-namin kasvoja myrkyllisellä aineella.

Kim on myös tietoinen siitä, että Pohjois-Korean kansa ei enää usko hallituksen valheisiin. Tämä johtuu osittain ulkomaisista, erityisesti eteläkorealaisista, materiaaleista, kuten musiikista ja elokuvista.

Kuinka rukoilla Kim Jong-unin puolesta?

1.Rukoile Kim Jong-unin sydämen, mielen ja sielun puolesta. Pahimmista vainoajista tulee todella harvoin uskovia, mutta sitäkin tapahtuu. Rukoile, että Jong-un vihdoin näkisi totuuden.

2. Rukoile Kimin perheen puolesta: hänen vaimonsa, kolmen lapsensa, veljensä ja siskojensa puolesta. Rukoile, että Jumala kääntäisi heidät pois heidän teiltään ja että he luottaisivat Jumalalta tulevaan pelastukseen. Rukoile heille myös suojelusta.

3. Rukoile, että Kimin lapsia ei pystyttäisi opettamaan isänsä oppiin. Rukoile, että Jumala suojelisi heidän mielensä, sydämensä ja sielunsa.

4. Rukoile, että Pohjois-Korea voisi pian hylätä sortopolitiikkansa. Rukoile suojelusta kristityille ja Pohjois-Korean muille kansalaisille.

5. Rukoile, että Pohjois-Korean eliitti löytäisi uskon Jeesukseen ja/tai että heidän täytyisi astua alas paikoiltaan.

6. Rukoile Pohjois-Korean sisä- ja ulkopuolella olevan rukousliikkeen puolesta. Rukoile, että Jumalan Henki rohkaisisi pohjoiskorealaisia kristittyjä ja antaisi heille voimaa, jotta he voisivat todella rukoilla hallituksensa ja maansa puolesta. Rukoile parantumista.

7. Rukoile myös rukousherätystä, että Jumala innostaisi miljoonia Jeesukseen uskovia eri puolilta maailmaa rukoilemaan Kim Jong-unin, hänen perheensä ja hallintonsa puolesta.