Lehdet
28.11.2017

Raamattujen jakaminen

… jotta salassa kokoontuvat kristityt voivat vahvistua Jumalan sanasta.

”Ilman järjestöänne emme olisi voineet jakaa Raamattuja. Kuljette vierellämme tukemalla kirkkoamme”

 

Raamattujen jakaja Judah*, joka on työskennellyt vuosia Open Doorsin tuella Arabian niemimaalla.

Judah tietää, miten haastavaa on viedä Raamattuja alueen tiukasti islamilaisiin maihin. Joissakin maissa, kuten Saudi-Arabiassa ja Jemenissä, maahan on kiellettyä tuoda enempää kuin yksi tai kaksi Raamattua henkilökohtaiseen käyttöön. Raamattuja myydään vain kirkoissa, eikä muslimimaiden kansalaisten ole helppoa saada niitä käsiinsä.

Näiden rajoitusten takia evankeliumia ei viedä vaivattomasti islamin sydänmaille. Kuitenkin Judahin mukaan avoimuus evankeliumille on nyt suurempaa kuin koskaan ennen. ”Ihmisillä on niin kova Sanan nälkä, että se löytää aina jotenkin tiensä heidän luokseen”, hän sanoo.

Open Doors jakoi vuonna 2016 2512000kpl Raamattuja ja kristillistä teosta
Open Doors jakoi vuonna 2016 2512000kpl Raamattuja ja kristillistä teosta

Jumalan Sanan vaikutus vainotun seurakunnan keskellä

Judahilla on paljon kokemuksia siitä, miten Jumalan sana on koskettanut ihmisiä ja muuttanut heidän elämänsä. Kaikkein eniten tätä tapahtuu muualta kuin länsimaista tulevien maahanmuuttajatyöläisten keskuudessa.

”Monet heidän pastoreistaan julistavat rohkeasti evankeliumia maanmiehilleen. He käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja ilosanoman viemiseksi eteenpäin.”

Open Doors kustansi 5000 Uutta testamenttia, jotka jaettiin joulujuhlissa muun muassa työnantajiensa riistämille maahanmuuttajatyöläisille. Hiljattain Open Doorsin työntekijä kuljetti Judahille tuhat ääniraamattua monilla eri kielillä microSD-muistikorteille tallennettuina.

”Monet aasialaislähtöiset työläiset ovat käytännössä lukutaidottomia, joten heidän on vaikea lukea Raamattua. Nyt he voivat vain asettaa muistikortin matkapuhelimeensa ja kuunnella evankeliumia. Jotkut heistä kuulivat evankeliumin elämänsä ensimmäistä kertaa työskennellessään täällä, suljetussa muslimimaassa.”

 

Kiitos!

Open Doors jakoi viime vuonna yli 2,5 miljoonaa Raamattua ja muuta kristillistä kirjaa maissa, joissa kristillinen materiaali on kiellettyä tai sitä on muuten vaikea saada.

Monilla Keski-Aasian uskovilla ei ole Raamattuja, internet-yhteyttä tai kristillisiä kirjakauppoja. Viime vuonna Keski-Aasiassa jaettiin 910 000 Raamattua ja muita kristillisiä kirjoja.
”Suuri kiitos teille, kun olette lahjoittaneet kirkollemme Raamattuja. Ilman apuanne meillä ei olisi ollut mahdollisuutta antaa ihmisille kaikkein tärkeintä: Jumalan sanaa.” – Pastor Hakeem

Syyriassa jaettiin noin 114 000 kirjaa.
”Vierailin erään lesken luona ja huomasin, että hänen Raamattunsa oli palanut Maaloulan miehityksen aikana. Olin todella onnellinen, että minulla oli Raamattuja mukanani. Pystyin antamaan leskelle uuden Raamatun. Hän oli todella kiitollinen.”
– Open Doorsin yhteyshenkilö, Syyria

Persianlahden alueella jaettiin 257 000 Raamattua ja muuta kristillistä kirjallisuutta.
Yli tuhat palestiinalaista kristittyä osallistui jo kolmanteen Palestiinan raamattupäivään, joka oli Palestiinan raamattuseuran järjestämä ja Open Doorsin sponsoroima.