Lehdet
28.11.2017

Kristittyjen ja seurakuntajohtajien kouluttaminen

… jotta he pysyisivät vahvoina Jeesuksessa.

Opetuslapseuskoulu muutti elämäni. Muut koulutusohjelmat ja opinnot ovat olleet vain uskontotiedettä.

– Abid, joka osallistui vasta kristityiksi kääntyneille suunnattuun Open Doorsin koulutukseen

Pastorin todistus Itä-Afrikasta

Pastori Ibsa työskentelee vainottujen kristittyjen keskuudessa Itä-Afrikassa. *Nimi muutettu turvallisuussyistä

”Minusta tuli kristitty nuorena miehenä, kun kommunistit vielä hallitsivat maatani. Tuolloin minut vangittiin kolmeksi vuodeksi. Minua pahoinpideltiin, ja kärsin monenlaisesta kidutuksesta, koska en halunnut luopua uskostani. Jumala piti kuitenkin armossaan minusta huolta.”

Vapautumisensa jälkeen pastori Ibsa perusti uusia seurakuntia. Tämän seurauksena syntyi noin 600 kristillistä yhteisöä, joista edelleen Ibsa vastaa 45:stä. Monilla näiden yhteisöjen kristityillä on traumaattisia kokemuksia vainoista. ”Yritin auttaa traumoista kärsiviä ihmisiä, mutta minulla ei ollut tarpeeksi tietoa. Pahimmillaan olen saattanut lisätä seurakuntalaisteni tuskaa, koska en ole ymmärtänyt traumojen syviä vaikutuksia heidän elämässään.”

Ibsa osallistui Open Doorsin järjestämään koulutukseen traumojen vaikutuksista.

”Opin kurssilta hurjasti. Sillä oli valtava merkitys! Pystyin nyt auttamaan paremmin muun muassa kristittyä leskeä, joka oli juuri menettänyt vainoissa aviomiehensä ja jota oltiin sitten vielä nöyryytetty hautajaisissa hänen uskonsa tähden. Kun näin, että neuvoni auttoivat häntä, aloin jakaa oppimaani toisillekin pastoreille järjestäen heille koulutusta. He olivat ihmeissään ja rohkaistuivat heti hyödyntämään saamaansa tietoa.”

”Olen vakuuttunut, että tehtäväni on nyt keskittyä kouluttamaan ihmisiä traumatisoituneiden kristittyjen auttamiseen. Saan paljon iloa voidessani auttaa muita, jotta he voivat auttaa ihmisiä käsittelemään traumojaan.”

Kiitos!

  • Open Doors järjesti vuonna 2016 koulutusta yli miljoonalle vainotulle ja syrjitylle kristitylle. Kurssit sisälsivät teologista opetusta sekä opetusta vainojen kohtaamisesta ja traumojen käsittelemisestä.
  • Open Doors koulutti vuonna 2016 yli 1 050 500 vainottua ja syrjittyä kristittyä.
  • Open Doorsin tukijat rahoittivat koulutusta yli 821 500 kristitylle Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Miten Open Doorsin työ vaikutti vuonna 2016?

Open Doors järjesti seminaareja Keski-Afrikan tasavallan yhteisöissä. Seminaarien tähtäimenä oli palauttaa rauha, rakentaa ihmisten välistä sovintoa, eheyttää rikkinäisyyttä ja rakentaa yhteisöjä uudelleen.
”Nyt meillä on mahdollisuus jakaa oppimaamme seurakuntalaisille. Se vahvistaa yhteyttä ja voimme toteuttaa paremmin sitä, mikä on Jumalan tahto.” – Pastori Ulia Elkanah

Open Doors koulutti Sri Lankassa monia kristittyjä ”Seiso vahvana myrskyn läpi” -ohjelmassa (Stand Strong Through The Storm, eli SSTS).
”SSTS-ohjelman kautta ymmärsin syvemmin, että Jumalalla on suunnitelma elämälleni. Hänellä on suunnitelma, jonka hän tahtoo minun täyttävän ja saavuttavan. Hän myös antaa minulle voimaa tehdä tahtonsa.” – Koulutukseen osallistunut

Ammatillinen koulutus toi Irakissa toivoa ja toimeentulon monille syrjäytyneille kristityille.
”Olen onnellinen, että emme ole yksin asioidemme kanssa.” – Madonna, Open Doorsin kumppanien järjestämän ompelukurssin osallistuja

Libanonissa koulutettiin viiden päivän kurssilla 21 nuorta syyrialaista nuorten johtamiseen
”Koulutus oli todella hyvä. Se käsitteli kaikkia tärkeitä aiheita, joita tarvitsemme näinä sodan päivinä.” – Aram