Lehdet
06.09.2019

Miksi mielenosoittajat laulavat virttä Hong Kongissa?

Hong Kongissa tuhannet mielenosoittajat ovat vallanneet kadut kuluneen kesän aikana. Mielenosoitukset käynnistyivät lakialoitteesta, joka olisi mahdollistanut Hong Kongin erillishallintoalueen luovuttaa rikollisia tuomittavaksi Manner-Kiinaan.

Mielenosoittajien teemalauluna Hong Kongin kaduilla kaikuu hengellinen laulu ”Sing Hallelujah to the Lord” (”Laula Herralle hallelujaa”). Laulu kuvastaa, mistä protesteissa on kyse: Uskonnonvapaus on yksi ihmisoikeuksista, jota kommunistinen Kiina polkee. Kirkkojen sulkemiset, hengellisten tilaisuuksien seuranta ja kristittyjen massapidätykset sekä vangitsemiset ovat kommunistisen Kiinan valitettavaa arkea. Hongkongin mielenosoittajat taistelevat oikeudesta säilyttää jatkossakin uskonnon- sekä sananvapaus Hong Kongissa.

Kiina ei ole ainoa uskonnonvapautta polkeva kommunistivaltio Aasiassa. Vuodesta 2002 lähtien joka vuosi World Watch List -raportin kärjessä esiintynyt Pohjois-Korea on juche-kommunistisena valtiona passittanut satojatuhansia kristittyjä vankileireille. Kiinan ja Pohjois-Korean lisäksi Vietnam on taloudellisesta kehityksestä huolimatta perustuslailtaan edelleen kommunistinen valtio, jossa kristityt ovat sekä valtion että kyläyhteisöjen vainon kohteena.

Vietnam on vuonna 2019 sijalla 20 kristittyjen vainoa mittaavalla World Watch Listalla. On havahduttavaa huomata, että Kiina, Pohjois-Korea ja Vietnam ovat kaikki myös valtioita, jotka vuosittain teloittavat eniten maailmassa omia kansalaisiaan. Jopa Vietnam teloitti vuonna 2018 Amnesty Internationalin mukaan ainakin 85 ihmistä.

Tämä lehti antaa kasvot näissä kolmessa maassa eläville vainotuille kristityille. Vaikeuksista huolimatta nämä Jeesuksen rakkauden koskettamat ihmiset haluavat elää uskoaan todeksi todistaakseen Jeesuksen armosta. Jumalan valtakunnassa ei ole kyse politiikasta vaan syntisen ihmisen mahdollisuudesta saada synnit anteeksi ja päästä Jumalan yhteyteen. Siksi tänäänkin miljoonat vainotut kristityt eri puolilla kommunistista Aasiaa yhtyvät julkisesti tai salaa sydämessään laulamaan ”Halleluja Herralle”.

Open Doorsin näky on tehdä tämä mahdolliseksi jopa siellä, missä se on inhimillisesti lähes mahdotonta.

– Miika Auvinen, Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja