Uutiset
18.03.2020

Malesia: pastorin vaimolle palkinto rohkeudesta

Susanna Liew, malesialaisen pastori Kohin vaimo, on palkittu International Women of Courage –palkinnolla päättäväisestä taistelustaan sieppausten uhrien hyväksi. Hänen miehensä siepattiin keskellä päivää helmikuun 13 päivänä 2017. Malesian hallituksen väitetään olevan sotilasoperaatiotyylisen kidnappauksen takana. Malesian ihmisoikeuskomission selvitys viittaa hallituksen mukanaoloon. Tutkimukset eivät kuitenkaan ole vielä selvittäneet Kohin katoamistapausta.

Susanna Liew ja 11 muuta naista saivat palkinnon maaliskuun neljäntenä päivänä Yhdysvaltojen ulkoministeriössä Washington D.C:ssä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan hän sai tunnustuksen vaadittuaan oikeutta Malesian ihmisoikeuskomission tekemän selvityksen yhteydessä, missä tutkittiin hänen miehensä sekä ihmisoikeusaktivisti Amri Che Matin katoamista. ”Pelkäämättä poliisin ahdistelua ja tappouhkauksia hän jatkaa toimintaansa miehensä ja muiden hyväksi, ei uskonsa tai muiden uskon tähden, vaan heidän kansalaisoikeuksiensa tähden.”

Kun Susanna ei saanut selvitystä miehensä olinpaikasta, hän haastoi useita korkeita valtion virkamiehiä oikeuteen helmikuussa. Hän sanoi, että tämä oli hänen perheensä viimeinen mahdollisuus päästä selvyyteen miehensä kohtalosta.

Malesia:
WWL 2020 sijoitus: 40
Pääasiallinen vainon lähde: islamilainen sorto
Väkiluku: 32,5 milj.
Uskonto: kristittyjä 9,1%, muslimeja 56,3%, hinduja 6,3%, buddhalaisia 5,3, kansanuskonnot 3,4%, muut 18,9%

Tutustu kampanjaamme: Missä on Raymond