Lehdet
02.01.2023

Äärimmäinen vaino – äärimmäinen rakkaus

Kun kristittyjen vaino voimistuu ympäri maailmaa, Open Doorsin yhteistyökumppanit tekevät kaikkensa vahvistaakseen heitä. Yksi näistä ainutlaatuisista kumppaneista on Rebecca. Hän palvelee kristittyjä, joita uhkaa pahin mahdollinen vaino.

Syvällä Kiinan maaseudulla Rebecca* kiitää pimeällä tiellä laittomassa taksissa silmäillen ympärilleen poliisien varalta. Jos poliisit pysäyttäisivät taksin, he esittäisivät kysymyksiä ja vaatisivat saada nähdä hänen henkilöllisyystodistuksensa. Tällä kertaa Rebecca on kulkenut eri reittiä, ja matka on kestänyt tuntikausia.

Tämä rohkea nainen on matkalla salaiseen kohtaamispaikkaan tapaamaan “sisariaan”, pohjoiskorealaisia naisia, jotka ovat paenneet tai jotka on myyty Kiinaan.

Matka on täynnä vaaroja, mutta Rebeccalle se on kaiken vaivan arvoinen: tapaamiseen osallistuvat naiset vaarantavat elämässään kaiken seuratakseen Jeesusta.

“Kaltaisiani on otettu kiinni ja vangittu”, Rebecca kertoo. Evankeliumin tähden hän on kuitenkin valmis ottamaan riskin. Loppujen lopuksi nuo “sisaret” ottavat paljon suuremman riskin kokoontuessaan kuulemaan evankeliumia.

Rebecca on yksi Open Doorsin yhteyshenkilöistä, jotka palvelevat kristittyjä, joita uhkaa pahin mahdollinen vaino: Jos pohjoiskorealaisten naisten tapaaminen Rebeccan kanssa paljastuu, heidät voidaan lähettää vankileirille. Jos heiltä löydetään Raamattu, koko perhe voidaan vangita. Jopa teloitus on mahdollista.

Pohjoiskorealaiset naiset seuraavat Jeesusta kuolemaakin uhmaten.
Pohjoiskorealaiset naiset seuraavat Jeesusta kuolemaakin uhmaten. Kuvituskuva.

Vaarallisia maita

Pohjois-Korea on niiden kymmenen maan joukossa, joissa on vaarallisinta maailmassa elää kristittynä. Globaalisti katsottuna kristittyihin kohdistuva syrjintä, vaino ja raaka väkivalta ovat lisääntyneet kuluneina vuosikymmeninä. Maissa, kuten Afganistan, Iran, Somalia ja Eritrea, Jeesuksen seuraajia uhkaa vankila, kidutus tai kuolema heidän uskonsa paljastuessa.

Tänä päivänä kristittyjä murhataan uskonsa tähden enemmän kuin kertaakaan kuluneiden 30 vuoden aikana. Hinta, joka uskosta maksetaan, on järkyttävän korkea, mutta sen ovat valmiita maksamaan pohjoiskorealaisten pakolaisnaisten kaltaiset kristityt.

Toivoa täynnä

“Näiden naisten elämä on todella onnetonta”, kertoo sisar J, Rebekan työtoveri. Monet ovat ihmiskaupan uhreja, myytyjä kiinalaismiehille vaimoiksi tai lasten synnyttäjiksi. Valtaosa naisista on syvästi traumatisoituneita ja kohtalonsa vankeja. Kiinassa heillä ei ole virallista statusta eikä vapautta.

”Näiden naisten kanssa viettämäni aika on suurin iloni”, hän todistaa ja lisää olevansa aina valmis tekemään matkan. Yhdenkin tähden.

Sisar J jatkaa, että kärsimyksen keskelläkin nämä naiset ovat täynnä iloa Kristuksessa. Vaikka he eivät voi avoimesti kokoontua kristittyinä, he eivät valita olosuhteistaan, vaan ovat kiitollisia ja täynnä ylitsevuotavaa iloa ja toivoa. Se on mahdollista vain siksi, että Jeesus on todella lupauksensa mukaisesti heidän kanssaan.

Kun pakolaisnaisten usko vahvistuu Kiinassa, se lujittaa Pohjois-Korean maanalaista seurakuntaa. Sisar R, hänkin OD:n kenttätyöntekijä, kertoo näiden naisten edustavan Pohjois-Korean naisia. “Me emme itse voi mennä Pohjois-Koreaan, mutta aikanaan nämä naiset muodostavat sinne kirkon.”

Seisomme heidän rinnallaan

Open Doors on vienyt käytännön apua ja hengellistä rohkaisua pohjoiskorealaisille yli 25 vuoden ajan. Lahjoittajia ja rukoilijoita tarvitaan juuri nyt enemmän kuin koskaan. Sisar J muotoilee tarpeen näin: ”Toimimme yhdessä. Me jalkaudumme julistamaan evankeliumia, mutta te lähetätte meidät matkaan Jumalan vaikuttaessa sydämissänne alttiutta varustaa meidät. Ilman teidän tukeanne ja rukouksianne emme voi tehdä mitään.”

Sinua tarvitaan tukemaan Open Doorsin kenttätyöntekijöiden työtä, jossa he rohkeasti auttavat veljiämme ja sisariamme.

Saapuessaan pimeässä salaiseen kohtaamispaikkaan tuttu pelko saa hetkellisesti otteen Rebeccasta. Onko hän myöhässä? Onko naiset löydetty? Salaisen tapaamisen jokaisessa hetkessä ollaan alttiina vaaralle. Äärimmäinen vaino kohtaa äärimmäisen rakkauden.
Rebecca on valintansa tehnyt. ”Rakkaus on Jumalasta. Hän kutsuu meidät palvelemaan toisiamme vaarasta välittämättä. Näiden naisten kanssa viettämäni aika on suurin iloni”, hän todistaa ja lisää olevansa aina valmis tekemään matkan. Yhdenkin tähden.

Rukoile

  • Jumalan varjelusta Rebeccan kaltaisille rohkeille työntekijöille
  • Mahdollisuuksia tavoittaa suurimmassa vaarassa olevia kristittyjä, tukea heidän kasvuaan uskossa ja vahvistaa seurakuntia
  • Yhtenäisyyttä maailmanlaajuiselle kirkolle sen rukoillessa vainottujen puolesta.

Ota selvää kristitylle kaikkein vaarallisimmista maista.

Lue World Watch List 2023 -vainoraportti, joka julkaistaan 18. tammikuuta. Tutustu WWL -vainoraportin maihin osoitteessa: opendoors.fi/wwl

* Nimet on muutettu ja kuvat ovat kuvituskuvia henkilöllisyyksien suojaamiseksi.