Lehdet
28.12.2020

Korona-ajan apua kaikkialle maailmaan

Kun uusi koronavirus levisi maailmaan keväällä 2020, miljoonat kristityt joutuivat entistä alttiimmiksi vainolle, syrjinnälle ja hyökkäyksille.

Open Doors on joutunut pysäyttämään useita tavanomaisia hankkeitaan ja suuntaamaan apunsa alueille, joissa on tarvittu kiireellistä hätäapua. Olemme voineet vastata monien epätoivoisten kristittyjen tarpeisiin, jotka ovat pandemian seurauksena menettäneet toimeentulonsa ja olleet pahimmillaan nälkäkuoleman partaalla.

Sinunkin tuellasi nämä kristityt ovat saaneet kokea uutta ja kaiken mullistavaa toivoa. Kiitos, että olet muistanut rukouksin vainottua seurakuntaa tämän maailmanlaajuisen kriisin aikana. Vainotut sisaremme ja veljemme ovat saaneet kokea, etteivät he ole yksin, vaan me olemme todella yksi kirkko ja yksi perhe.

Katsaus apuun, joka tavoittaa ihmisiä kaikkialla maailmassa

Itä- ja Länsi-Afrikka

Open Doors toimittaa ruokaa, hygieniatuotteita, lääkkeitä ja muuta elintärkeää apua sekä tukea vuokranmaksuun yli 15 000 perheelle Itä- ja Länsi-Afrikassa. Hätäapua ovat saaneet leskeksi jääneet naiset, muslimitaustaiset kristityt ja seurakuntien johtajat perheineen.

Nigerialainen kristitty leski Abigail kertomassa Open Doorsin tarjoamasta korona-ajan avustuksesta
“Tavallisesti valvon öisin miettien, mistä saan seuraavan ruoka-annokseni. Sitten yhtäkkiä Jumala vastasi tähän kysymykseen! Sydämeni on täynnä riemua. Jumala auttoi minua teidän kauttanne.” -Abigail, kristitty leski Nigeriasta

58 000 VAINOTTUA LÄNSI-AFRIKAN KRISTITTYÄ SAA ELINTÄRKEÄÄ RUOKA-APUA!

Nigeria 11 295
Niger 1 860
Mali 790
Keski-Afrikan tasavalta 2 500
Burkina Faso 4 360
Norsunluurannikko 375
Päiväntasaajan Guinea 765
Guinea Bissau 200
Senegal 120
Togo 325
Salassa pidettävät kohteet 35 410

AVULLASI 16 500 VAINOTTUA KRISTITTYÄ ITÄ-AFRIKASSA SAA ELINTÄRKEÄÄ RUOKA-APUA!

Etiopia 2 905
Sudan 1 700
Eritrea 3 110
Kenia 6 435
Tansania 290
Uganda 755
Somalia 1 345

Etiopialainen kristitty leski Manayesh
“Antamanne tuki on muuttanut minua ja antanut minulle ihmisarvon. Olen voinut kasvattaa lapseni ja vaatettaa heidät.” -Manayesh, kristitty leski Nigeriasta

Aasia

Open Doors toimittaa hätäapuna ruokapaketteja, rahaa ja lääkkeitä haavoittuvassa asemassa oleville perheille eri puolilla Aasiaa. Nämä perheet ovat menettäneet toimeentulonsa ja näkevät nälkää. Jotkut heistä eivät ole saaneet oman maansa hallituksen myöntämää hätäapua uskonvakaumuksensa tähden. Open Doorsin antama apu on mahdollista sinun tukesi turvin!

Intialainen kristitty Devi Open Doorsilta saamansa ruoka-avun kanssa
“Kaikki paikat olivat kiinni eikä ollut mitään työpaikkaa, jonne mennä. Olimme todella pahassa ja toivottomassa tilanteessa, mutta tiiminne tuli ja täytti nälkäiset vatsamme ja tyhjät keittiömme.” -Devi, kristitty Keski-Intiasta

164 000 AASIAN VAINOTTUA KRISTITTYÄ PYSYY HENGISSÄ ANTAMASI AVUN TURVIN!

Intia 76 000
Myanmar 20 000
Bangladesh 19 000
Nepal 6 800
Malesia 6 800
Keski-Aasia 12 500
Sri Lanka 3 100
Vietnam 150
Etelä-Filippiinit 3 000
Indonesia 1 400
Bhutan 50
Salassa pidettävät kohteet 15 000

Lähi-Itä

Irakissa, Syyriassa ja eri puolilla Lähi-itää Open Doorsin tiimit ovat auttaneet vainottuja kristittyjä viemällä heille ruoka-apua, lääkkeitä, suojavarusteita ja hengellistä apua maailmanlaajuisen koronapandemian aikana.

Nigerialainen kristitty leski Rose pellolla kahden lapsiensa kanssa
“Uskoni Kristukseen on vahvistunut. Hän, joka huolehtii leskistä, ei nuku eikä torku.” -Rose, kristitty leski Nigeriasta

OPEN DOORS ON TUKENUT LÄHES 23 000 VAINOTTUA KRISTITTYÄ LÄHI-IDÄSSÄ JA POHJOIS-AFRIKASSA TOIMITTAMALLA HEILLE ERITYISTÄ KORONA-AJAN APUA.

Irak 2 000
Syyria 1 860
Salassa pidettävät kohteet 19 140

Kaksi vainottua kristittya Bangladeshista Open Doorsilta saamansa ruoka-avun kanssa
”On vaikea kasvattaa lapsia, kun he ovat nälkäisiä. Olen rukoillut apua, ja Jumala vastasi oikeaan aikaan. Olen hyvin onnellinen. Kiitos!” -Aarul*, vainottu kristitty Bangladeshista (nimi muutettu turvallisuussyistä)

Sinulla on mahdollisuus auttaa Rosea ja muita hänen kaltaisiaan tämän kriisin yli. Open Doorsilla on kattava ruohonjuuritason työtä tekevä verkosto, joka palvelee maailman vainottuja kristittyjä. Rukouksesi auttavat näitä kristittyjä toipumaan heihin kohdistuneista väärinkäytöksistä, hyökkäyksistä ja syrjinnästä. Taloudellinen tuki puolestaan mahdollistaa elintärkeän hätäavun. Sinun lahjasi voimaannuttaa uskovia kaikkialla maailmassa ja vahvistaa heitä olemaan valona ja suolana Kristuksessa.