Uutiset
20.09.2021

Kiitollinen polkupyörästä: nepalilaiskristitty Shekharin ihmeellinen tarina

Nepalilainen Shekhar Singh* tuli uskoon nähdessään vaimonsa ihmeellisen paranemisen. Hän on saanut kokea Jumalan huolenpitoa ihmeiden ja toisten ihmisten kautta.

Shekhar asuu vaimonsa Baijantin* ja kahden poikansa kanssa itäisessä Nepalissa. Lapset ovat opiskeluiässä. Shekhar kertoo: ”Toimin johtajana paikallisessa kirkossa. Olemme vaimoni kanssa hyvin köyhiä, mutta pystymme huolehtimaan elatuksestamme myymällä vihanneksia. Olemme siunattuja, koska saamme palvella Jumalaa.”

Shekhar toimii erityisesti sairaiden parissa. Hän on omistautunut sille, että käy sairaiden luona ja rukoilee näiden puolesta. Hän myös vetää rukouskokouksia. Ne on suunnattu erityisesti sairaille ihmisille. Hän sanoo: ”Kun rukoilemme toisten puolesta, Jumala antaa meille, mitä itse tarvitsemme.”

Vaimo parantui täysin

Shekharin palvelutyö sairaiden parissa sai alkunsa, kun hän näki Jumalan parantavan voiman toimivan omassa perheessään. Shekhar kertoo, että hänen vaimonsa oli hyvin hurskas hindu. Hän palvoi päivittäin hindujumalia ja paastosi aina monta päivää kerralla. Tästä huolimatta hän sairastui vakavasti. Osa hänen kehostaan halvaantui, eivätkä mitkään hoidot auttaneet.

Shekhar myi jo tuolloin vihanneksia ja ansaitsi vain vähän. Vaimon sairastuttua perheen taloudellinen tilanne kriisiytyi. Shekhar turhautui rahan puutteeseen. Hän teki kuitenkin päätöksen huolehtia vaimostaan, vaikka tämä ei parantuisi.

Eräänä päivänä hänen sukulaisensa ehdotti, että hän veisi vaimonsa kirkkoon papin esirukoiltavaksi. Niin Shekhar sitten tekikin ja huomasi vaimonsa tilan kohenevan. Hänen oma mielentilansa puolestaan muuttui tyynemmäksi. Hän jatkoi vaimonsa viemistä kirkkoon, ja kuukauden kuluttua tämä oli terve. Shekhar oli tästä hyvin hämmästynyt.

Shekhar näki, kuinka kaikki muuttui nopeasti ja kiinnostui kristittyjen Jumalasta. Hän alkoi kiinnittää enemmän huomiota kirkon opetukseen. Lopulta hän otti Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Hän alkoi toimia kirkossa aktiivisesti ja erityisesti rukoilla sairaiden puolesta. Hän sai huomata, että kun hän rukoili, ihmisiä parantui, ihan niin kuin hänen vaimolleenkin oli käynyt.

Kristityn elämään kuuluu vaino

Shekharin ja hänen perheensä ei ole ollut helppoa elää kristittyinä. Sukulaiset alkoivat pilkata Shekharia, kun hän lakkasi noudattamasta hindulaisia tapoja. Erityisesti hän kärsi äitinsä hautajaisten aikaan.

Hän kertoo: ”Eräs sukulaiseni löi ja haukkui minua sen takia, etten kunnioittanut enää hindulaista uskoa. Hän kutsui minua petturiksi. Olin antanut jonkin verran rahaa hautajaisten järjestämistä varten, mutta sukulaiset heittivät rahat minulle takaisin. He lakkasivat kokonaan pitämästä yhteyttä minuun ja perheeseeni uskomme takia. Mutta minä en lakannut seuraamasta Jeesusta. En aikaisemmin tiennyt mitään kristittyjen vainoista. Kun tutkin opetuslasten elämää ja koin itse vainoa, ymmärsin, että vaino kuuluu kristityn elämään. Olen päättänyt pysyä lujana uskossani, vaikka minun pitäisi kuolla Kristuksen tähden.”

Shekhar jatkaa: ”Vaikka ihmiset hylkäsivät minut ja pitivät minua pilkkanaan, Jeesus ei koskaan jättänyt minua. Ymmärsin sen erinäisten elämäni tapahtumien kautta. Kun vaimoni odotti toista lastamme, hän sairastui vakavasti. Pastori ja muut kristityt rukoilivat hänen puolestaan, ja synnytys onnistui aivan normaalisti. Sekä äiti että lapsi olivat sen jälkeen täysin terveitä. Jumala on aina vahvistanut uskoani ihmeiden kautta silloin, kun olen tarvinnut rohkaisua.”

Raamatun teksti aukeaa

Shekhar kertoo olleensa lukutaidoton. Hän ei pystynyt itse lukemaan Raamattua. Hänen vaimonsa ja pastorinsa kuitenkin kehottivat lukemiseen. Niinpä hän eräänä iltana puristi Raamattua rintaansa vasten ja rukoili Jumalalta apua Raamatun lukemiseen.

Rukoiltuaan hän nukahti ja näki unta. Siinä Jumala kertoi hänelle, että hän pystyisi nyt lukemaan Raamattua. Aamulla hän ei mennytkään töihin, vaan tarttui Raamattuunsa ja yritti lukea. Hämmästyksekseen hän tunnisti kirjaimet ja pystyi lukemaan hitaasti.

Seuraavalla kerralla, kun hän luki Raamattua, hän avasi sen summamutikassa psalmin 41 kohdalta. Siitä hän luki seuraavat jakeet (2-4): ”Hyvä on sen osa, joka pitää huolta avuttomasta. Sitä ihmistä Herra auttaa hädän päivänä. Herra varjelee häntä, ja hän saa elää. Kaikki ylistävät hänen onneaan. Herra ei jätä häntä vihamiesten armoille. Herra tukee häntä, kun hän on sairas, ja nostaa hänet tautivuoteelta.” Lukiessaan näitä jakeita Shekhar vakuuttui Jumalan parantaneen hänen vaimonsa.

”Olin löytänyt ainoan oikean Jumalan.”

Myöhemmin häntä puhutteli toinen Raamatun kohta (Matteus 11: 28): ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” Hän muisti aikaisemmin taistelleensa taloudellisesti, psyykkisesti ja hengellisesti. Jumala oli antanut hänelle levon. Hän vakuuttui Jumalan kutsusta työhönsä. Hän sanoo: ”Jaoin Raamatusta oppimaani toisille ja kerroin heille, että olin löytänyt ainoan oikean Jumalan. Siitä päivästä alkaen aloin vierailla ihmisten kodeissa ja rukoilla sairaiden puolesta.”

Shekharilla oli tapana ajaa bussilla rukous- ja kotiryhmäkokoontumisiin. Vieraillessaan sairaiden luona hän rukoili näiden puolesta. ”Kun minulla ei ollut rahaa bussimatkaan, kävelin määränpäähäni. Muutaman kerran pyysin kyytiä joltakulta ajoneuvon omistavalta. Joskus minut kutsuttiin kotikäynnille myöhään illalla tai varhain aamulla. Minun täytyi kävellä tunti tai kaksi päästäkseni perille”, hän kertoo.

Shekharin seurakunnan pastori otti yhteyttä Open Doorsiin, ja Shekhar sai oman polkupyörän. Hän kertoo: ”Saatuani polkupyörän minun on ollut helppo päästä kristittyjen tapaamisiin. Kun saan kutsuja rukouskokouksiin, voin pyöräillä sinne ja rohkaista toisia uskovia. Käytän pyörääni myös tehdessäni ostoksia perheelleni. Se säästää sekä aikaa että rahaa. Kiitos tästä avusta!”

Shekhar pyytää rukoilemaan perheensä ja hengellisen työnsä puolesta.

* Nimi muutettu turvallisuussyistä