Selaa World Watch -listan maita

25. sijalla World Watch -listalla

Nepal

WWL 2018: Sijalla 26, pisteitä 64/100

 

Asukasluku: 29.2 milj. (1,2 milj. kristittyä)

Pääuskonto: Buddhalaisuus
Vainoamisen syy: Uskonnollinen nationalismi

Vainoavat tahot

Nepalissa radikaalit hindut vainoavat kristittyjä monin tavoin. Paikalliset ja kansallisen tason viranomaiset säätävät lakeja ja muita rajoituksia, paikalliset hindupapit ja radikaalit hinduliikkeet tekevät iskuja kristittyjä vastaan, ja monet kyläyhteisöt suhtautuvat kristittyihin vihamielisesti.

Vainojen ilmeneminen

Kaikki Nepalin kristityt yhteisöt kokevat eriasteista vainoa. Vähiten ongelmia on katolisella kirkolla ja kirkoilla, joissa kokoontuu ulkomaalaisia. Suurin paine kohdistuu hindulaisuudesta kääntyneisiin, joita pidetään esi-isien uskon pettäjinä. Heitä ja protestantteja painostetaan erityisesti perheen, ystävien, yhteisön ja paikallisviranomaisten taholta. Ajoittain äärihindut käyttävät hyväkseen poliittista epävakautta ja tekevät iskuja kristittyjä vastaan. Heitä ei yleensä rangaista.

Myös lainsäädäntö vaikeuttaa tilannetta. Vuoden 2015 perustuslaki julisti Nepalin maalliseksi valtioksi, mutta määrittelee samalla, että kääntyminen mihinkään muuhun uskontoon kuin hindulaisuuteen ei ole sallittua, vaan rangaistava teko.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!