Selaa World Watch -listan maita

42. sijalla World Watch -listalla

Algeria

WWL 2018: Sijalla 42, pisteitä 58/100
WWL 2017: Sija 46

WWL 2017: Sija 37

 

Asukasluku: 41,1 milj. (68 500 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja vainoharhainen itsehallinto

Vainoavat tahot

Algeriassa merkittävä vainon lähde on sukulaisten ja naapurien muslimitaustaisia kristittyjä kohtaan osoittama suvaitsemattomuus, joka vaikeuttaa huomattavasti uskon harjoittamista käytännössä.

Taakkaa lisää raskas byrokratia, joka rajoittaa uskonnonvapautta. Vainoa pahentaa vielä amazighien, eli etnisten berberien, ja arabien välinen jännite. Kirkko kasvaa etenkin amazighien keskuudessa Kabylien alueella. Ahdinkoon tuo oman lisänsä myös ääri-islamin vaikutus alueella.

Vainon ilmeneminen

Sekä valtio että muu yhteiskunta rajoittavat kristittyjem elämää monin tavoin. Ei-muslimien uskonnonharjoittamista säädellään, ja islaminuskosta luopuminen on lain mukaan kielletty.

Kristityt voidaan tuomita jumalanpilkasta, jos he todistavat uskostaan. Heitä myös ahdistellaan ja syrjitään suuresti arkielämässä. Suku ja naapurit yrittävät pakottaa kääntyneitä noudattamaan islamilaisia tapoja ja rituaaleja.

Painostus ja vaarat ovat erityisen ankaria maaseudulla ja uskonnollisesti konservatiivisemmilla alueilla, joilla esiintyi islamistista liikehdintää 1990-luvulla.

Selaa World Watch -listan maita

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!