Lehdet
02.01.2023

Pääkirjoitus: Vähäisimmän veljen rinnalla

Minua on puhutellut Jeesuksen esittämät kolme vertausta Matteuksen evankeliumin luvussa 25. Kaikki niistä käsittelevät kristityn kutsumusta olla hengellisesti hereillä ja käyttää saamansa talentit Taivaallisen Isännän toivomalla viisaalla tavalla. Viimeisellä tuomiolla jokainen meistä tekee Isännän edessä tiliä teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Jeesuksen vertauksen mukaisesti viimeisellä tuomiolla meiltä kysytään erityisesti, miten olemme toimineet ”vähäisimpiä veljiämme” kohtaan, kun he ovat olleet nälkäisiä, janoisia, alastomia, sairaita, kodittomia ja vangittuja. Palvellessaan vähäisimpiä veljiä Jeesuksen omat palvelevat tietämättään itse Jeesusta.

Tähän meitä kutsutaan tänäänkin uuden vuoden alussa. Jeesus muistuttaa meitä: ”Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Niinhän vainottiin profeettojakin, jotka elivät ennen teitä.” (Matt. 5:10-12)

Open Doorsin kautta teemme paljon enemmän kuin voimme kertoa, mutta paljon vähemmän kuin mihin olisi tarvetta. 18.1.2023 julkaistaan tuorein World Watch List -tutkimus, jossa paljastetaan ne valtiot, joissa kristittyjen tilanne on juuri nyt vaikein. Tässä lehdessä raotamme jotain siitä, minkälaista on ”vähäisimmän veljen ja siskon” todellisuus tässä ajassa. Jeesus auttakoon sinua ja minua tekemään ilolla ja riemulla se pieni osa, johon meille on annettu mahdollisuus!

– Miika Auvinen

P.S. Siunattua uutta vuotta! Uusi WWL-raportti julkistetaan 18.1.2023. Tutustu vainottujen kristittyjen tilanteeseen osoitteessa opendoors.fi/wwl ja sulje heidät rukouksiisi.