Uutiset
07.02.2024

7 rohkeaa rukousta vainottujen kristittyjen puolesta vuodelle 2024

Lähde mukaan rukoilemaan kanssamme tänä vuonna Jeesuksen seuraajien, vainottujen siskojemme ja veljiemme, puolesta. Tässä seitsemän rukousaihetta, joita voit muistaa läpi vuoden vainottujen puolesta rukoillessasi.

”Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.” (Ef. 3:18)

Tämä Paavalin haaste Efeson seurakunnalle annetaan heti sen jälkeen, kun kirjeessä on kuvattu meillekin tuttu Jumalan taisteluvarustus. Paavali tiesi, että rukous on välttämätöntä taisteluiden voittamiseksi, koska se yhdistää meidät Jumalan voimaan.

On vaikea ymmärtää, miten voisimme saada aikaan positiivista muutosta. Juuri siksi rukoilemme johdonmukaisesti ja rohkeasti.

Ja Paavali halusi myös varmistaa, että hänen istuttamansa seurakunnat saisivat Jumalan voiman!

Toisinaan kristittyihin kohdistuvan vainon vakavuutta voi olla vaikea käsittää. Vielä vaikeampaa on ymmärtää, miten voisimme saada aikaan positiivista muutosta. Mutta juuri siksi rukoilemme johdonmukaisesti ja rohkeasti tietäen, että meidät on kutsuttu pysymään valveilla ja rukoilemaan.

Lue lisää Open Doorsin rukoustyöstä

Siniseen paitaan pukeutunut afrikkalainen mies hymyilee ulkona.
Nigerialainen Ayuba* sai kotikyläänsä kohdistuneen väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen tukea Open Doorsin traumaterapiakeskuksesta. Kuvituskuva.

1. Rukoile Saharan eteläpuolisen Afrikan puolesta

Rukoile kestävyyttä seurakunnille Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. On tärkeää rukoilla joka päivä, sillä saamme melkein päivittäin ilmoituksia kristittyihin kohdistuvista hyökkäyksistä alueella.

Tilastot puhuvat kovaa kieltä. Open Doorsin vuoden 2024 World Watch List -vainoraportin mukaan Nigeria on edelleen maailman väkivaltaisin maa kristityille ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tapetaan eniten Jeesuksen seuraajia. Yhdeksän kymmenestä kristittyihin kohdistuvasta surmasta tapahtuu tällä alueella.

”Herra on kumonnut kansojen päätökset ja tehnyt tyhjiksi ihmisten aikeet.”

Ps. 33:10

Vuonna 2022 koko maailmassa siepattiin todistetusti 2 700 kristittyä ja sieppauksista 92 prosenttia tapahtui Nigeriassa. Rukoile rohkeasti, että tällä alueella elävät sisaremme ja veljemme olisivat kestäviä ja vaeltaisivat väsymättä (Jes. 40:31).

2. Rukoile Jumalan väliintuloa ja suojaa

Rukoile, että Jumala sekoittaisi niiden suunnitelmat, jotka pyrkivät vahingoittamaan Hänen seuraajiaan. Väkivaltaiset hyökkäykset ovat ääriliikkeiden ensisijainen ase kirkon lamauttamiseksi ja lopulta sen pois pyyhkimiseksi.

Kristittyjä pidätetään, pahoinpidellään, raiskataan, siepataan, vangitaan ja jopa tapetaan uskonsa tähden ympäri maailmaa.

Psalmeissa Daavid sanoo varmuutta huokuen: ” Herra on kumonnut kansojen päätökset ja tehnyt tyhjiksi ihmisten aikeet” (Ps. 33:10). Samaan hengenvetoon meitä muistutetaan, että Jumalan suunnitelmia ei voi pysäyttää: ”Mutta Herran päätökset pysyvät iäti, hänen ajatuksensa polvesta polveen” (Ps. 33:11).

Rukoile siis rohkeasti turvaa ja suojelusta sisarillemme ja veljillemme Kristuksessa.

Valaistu hallintorakennus, jonka katolla valtava Pohjois-Korean lippu.
Pjongjangissa sijaitseva hallintorakennus, jonka seinällä on Pohjois-Korean perustajan Kim Il-sungin muotokuva.

3. Rukoile Pohjois-Korean johtajien puolesta

Rukoile, että Pohjois-Korean johtajat voisivat kohdata Kristuksen ja avata maan ilosanomalle. Viimeiset 76 vuotta Kimin suku on hallinnut Pohjois-Koreaa pelolla ja aivopesulla. Lapset opetetaan pienestä pitäen kunnioittamaan ja palvomaan maan johtajia jumalina.

Kristinuskoa pidetään ”vihamielisenä valtana” ja kaikki tukeutuminen kristinuskoon tukahdutetaan nopeasti. Tilanne ei ole kuitenkaan aina ollut tällainen. Toisen maailmansodan lopussa Pohjois-Koreassa oli enemmän kristittyjä kuin Etelä-Koreassa. Lisäksi Pohjois-Korean perustajan Kim Il Sungin vanhemmat olivat hartaita kristittyjä.

Pohjois-Korean kristityt odottavat sitä päivää, jona heidän maansa avautuu uudelleen evankeliumille.

Tällä hetkellä Pohjois-Korean maanalaisessa seurakunnassa arvellaan olevan 400 000 kristittyä. Nämä kristityt odottavat sitä päivää, jona heidän maansa avautuu uudelleen evankeliumille.

Open Doors vahvistaa kirkkoa Pohjois-Koreassa ja valmistaa kristittyjä jakamaan evankeliumia, kun tuo avautumisen päivä koittaa. Rukoilemalla Kimin hallinnon puolesta voimme osallistua tähän työhön.

4. Rukoile lasten koulunkäynnin puolesta

Rukoile, että lapset saisivat koulutusta, ja keneltäkään ei evättäisi pääsyä kouluun heidän ja heidän perheensä uskon vuoksi. Tietoomme tulee edelleen tapauksia, joissa äärijärjestöt käyttävät koulua ja koulutusta aseina kostaakseen ja painostaakseen.

Kun perhe hylkää paikallisen tai maansa uskonnon seuratakseen Jeesusta, lapsilta saatetaan evätä pääsy kouluun. Jouduttuaan pakenemaan hyökkäyksen uhkaa ja jättämään kotinsa lasten koulutus kärsii, sillä suoja, ravinto ja perustarpeiden täyttyminen on tärkeysjärjestyksessä korkeammalla.

Koulutuksen puutteesta tulee tällöin yksi uusi tapa kirkon lamaannuttamiseksi. Rukoile, että vainotut lapset voisivat kohota ”siivilleen kuin kotkat” (Jes. 40:30).

Hunnutettu nuori nainen istuu matolla
Ei unohdeta sitä pientä afgaanikristittyjen vähemmistöä, joka riskeeraa henkensä seuratessaan Jeesusta Afganistanissa. Kuvituskuva kristitystä pakolaisesta Keski-Aasiassa.

5. Rukoile salaisten kristittyjen puolesta

Rukoile, että Jumala voisi synnyttää seurakuntia vaikeissa ja odottamattomissa paikoissa, joisssa kristittyjä vainotaan ja syrjitään. Kuulemme mitä ihmeellisempiä tarinoita siitä, kuinka kristityt panevat henkensä alttiiksi kokoontuakseen ja kertoakseen Kristuksesta.

Tässä esimerkkejä: pohjoiskorealaisella vankileirillä naisten käymälässä kokoontuva kolmen uskovan ryhmä, Myanmarin viidakoissa järjestettävistä kuiskaamalla pidettävät jumalanpalvelukset, pakistanilaisilla tiilitehtailla kokoontuva raamattupiiri sekä salaiset kokoontumiset iranilaisessa olohuoneessa.

Kuinka rohkaisevaa onkaan rukoilla päivittäin samoja rukouksia yhdessä miljoonien ihmisten kanssa ympäri maailmaa!

Rukoile rohkeasti, että samalla kun evankeliumi leviää ja yhä useammat ihmiset panevat toivonsa Kristukseen, uusia seurakuntia ja niiden johtajia voisi nousta runsaasti.

6. Rukoile Pohjois-Korean vankien puolesta

Rukoile salaista mannaa vainotuille uskoville Pohjois-Koreaan ja sen epäinhimillisillä vankileireillä eläville. Rukoile salaista mannaa täyteen ahdetuille siirtolaisleireille ja lukuisiin muihin paikkoihin, joissa kristityillä on vaikeuksia löytää ruokaa. Rukoile salaista mannaa sinne, missä voi ylistää vain kuiskaten.

Pohjois-Koreassa ruuasta on eniten pulaa talvella. Maan sisäisillä siirtolaisleireillä, joissa elää kymmeniätuhansia ihmisiä, ruuan löytäminen on äärimmäisen vaikeaa. Näiden leirien kristityt ovat kertoneet, että heidät on jätetty ruuan jakelussa viimeisiksi – heitä siis syrjitään uskonsa vuoksi.

Rukoile rohkeasti Jumalan huolenpitoa Hänen seuraajilleen. Rukoile odottamatonta ihmettä salaisen mannan löytymiseksi.

Mies seisoo valkeissa vaatteissa puun ja auringonvalon edessä.
Niilin laakson köyhillä alueilla kristittyjen nuorten tulevaisuudenusko on kovalla koetuksella. Opetuslapseusryhmän myötä egyptiläisen Markin elämä on saanut uutta toivoa. Kuvituskuva.

7. Rukoile yksinäisten puolesta

Rukoile, että vainottu seurakunta – yli 360 miljoonaa ihmistä ympäri maailman – tietäisi, että he eivät ole yksin. Eristäytyminen ja tunne siitä, että kärsii yksin, voi olla vihollisen yksi mahtavimmista aseista. Näin on etenkin niissä paikoissa, joissa Jeesuksen seuraaminen tuo mukanaan syrjintää ja hyökkäyksiä.

Salainen afgaanikristitty Saad* kertoo: ”Tunnemme hämmennystä ja yksinäisyyttä.”

Paikalliset yhteistyökumppanimme kertovat usein kuulevansa kristityiltä – etenkin vastikään kristityiksi kääntyneiltä –, että he luulivat olevansa alueensa ainoa kristitty.

Rukoile rohkeasti kanssamme, ja pyydä Jumalaa antamaan Saadin kaltaisille kristityille näkyjä ja unia siitä, miten maailmanlaajuinen seurakunta on heidän tukenaan.

Pyydä Herraa antamaan seuraajilleen odottamattomia tilanteita ja kohtaamisia ihmisten kanssa, jotta ne muistuttaisivat heitä jatkuvasti siitä, että he eivät ole yksin.

Mikäli haluat sitoutua rukoilemaan päivittäin vainottujen sisartemme ja veljiemme puolesta, meillä on lukuisia apuvälineitä tueksesi. Kuinka rohkaisevaa onkaan rukoilla päivittäin samoja rukouksia yhdessä miljoonien ihmisten kanssa ympäri maailmaa!

Tilaa Open Doorsin ilmainen lehti ja sen välissä tuleva rukouskalenteri

Lue lisää Open Doorsin rukoustyöstä Suomessa

*Nimi muutettu turvallisuussyistä