Open Doors kouluttaa pyhäkoulunopettajia Indonesiassa

 
Muiden vähemmistöjen tapaan kristityt lapset Indonesiassa joutuvat koulussa kiusatuiksi ja saavat muita huonompia arvosanoja, ja monet pakotetaan opiskelemaan islamia. Monet ovat kääntyneet islamiin.

-Olemme tähän osittain syypäitä, koska emme ole ravinneet tarpeeksi heidän uskoaan, toteaa eräs paikalliskirkon johtaja.

Alda, 27, kahden lapsen äiti ja pyhäkoulunopettaja, asuu syrjäseudulla.  Hän ei ollut koskaan saanut kirkossaan opastusta pyhäkoulunopettajana. Kun Open Doors järjesti Aldan asuinalueella koulutuksen, hän oli innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

-Opin tekemään opetussuunnitelman ja räätälöimään tunnit lasten ikätason mukaan. Opin myös käyttämään erilaisia apukeinoja lasten mielenkiinnon ylläpitämiseen ja helpottamaan raamattuopetuksen ymmärtämistä. Koulutuksessa ymmärsin, että lapsen ensimmäiset viisi vuotta ovat oppimisen kannalta merkityksellisimmät.

Pyhäkoulun opettajia oppimassa käytännön kautta
Alda on esimerkki monista indonesialaisista pyhäkoulunopettajista, joilla on hyvin vähäiset tiedot kirkon lapsityöstä. Monilla syrjäseuduilla sijaitsevilla kirkoilla ei ole kunnollista opetussuunnitelmaa tai tarvikkeita opetukseen. Tämä on johtanut siihen, että monet lapset ovat kääntyneet islamiin parempien työpaikkojen, koulutuksen tai elämänkumppanin toivossa. Joitakin vuosia sitten kokonainen kristitty kylä kääntyi islamiin saadakseen riisiä, nuudelia ja käytettyjä vaatteita.
Muslimilapsia Indonesiassa
 
Open Doorsissa on ymmärretty, että pysyäkseen tulevaisuudessa elävänä Indonesian kirkon tulee vahvistaa lapsia uskossa nyt. Yksi tehokkaimmista tavoista on kouluttaa pyhäkoulunopettajia. Tavoitteena on vahvistaa kirkkoa kestämään vainoa kouluttamalla opettajia erityisesti syrjäseuduilla ja uskonnollisesti vihamielisillä alueilla. Vuodesta 2016 lähtien 530 pyhäkoulunopettajaa on saanut koulutuksen, jonka aihealueita ovat muunmuassa lapsen johdattaminen Kristuksen luo, kuinka olla luova pyhäkoulun opettaja ja lasten valmistaminen lähetykseen. Pyhäkoulunopettajia on myös valmennettu opettamaan lapsille kristinuskon perusteet sekä se, mitä Raamattu sanoo kristittyihin kohdistuvista vainoista.

Harjoittelu on opettavaista, inspiroivaa, ja ennen kaikkea Hauskaa

Open Doors menee matkojen päähän saavuttakseen syrjäseuduilla asuvat pyhäkoulun opettajat. Usein tämä tarkoittaa matkaa läpi viidakon, yli vuorten tai halki merten hengenvaarallisissa olosuhteissa.

-Yhdellä matkoistamme jouduimme rajuun myrskyyn. Korkeat aallot heittelehtivät alustamme. Matkustajat oksensivat, jotkut veisasivat, ja toiset huusivat Jumalaa apuun. Saavuimme määränpäähän turvassa ja ehjinä. Olin peloissani. Kokemus kuitenkin vahvisti, että Jumala on aina kanssamme, pahimmilla hetkilläkin, täyttääkseen tehtävänsä, muistelee eräs Open Doorsin työntekijä.

Osallistujien todistuksia

Vaaralliset matkat eivät ole turhia. Seuraavat todistukset kertovat, että pienet askelet lapsityössä voivat olla isoja harppauksia Indonesian kirkon tulevaisuudessa.

 

”Nyt pyhäkoulunopettajilla kirkkossani on parempi käsitys lapsista ja he suhtautuvat heihin kärsivällisemmin ja lempeämmin. He rakastavat lapsia nyt vilpittömämmin. Lapset todella hyötyvät muutoksesta. He peilaavat opettajien rakastavaa asennetta ja tulevat innokkaammin pyhäkouluun. Kiitos! Olemme kiitollisia läsnäolostanne Acehissa. Jeesus teitä siunatkoon.” – CR, 43, äiti ja Acehin kirkon lapsityön johtaja

 

 

”Koulutuksen ansiosta opin kertomaan lapsille ilosanomaa Jeesuksesta, opettamaan heitä ja käyttämään apukeinoja opetuksessa sekä lisäksi uusia laululeikkejä. Nämä ovat olleet hyödyllisiä, koska toivon tulevani paremmaksi opettajaksi ja tarinankertojaksi. Koulutus on haastanut minua rakastamaan lapsia aidosti ja rakentamaan heidän kanssaan hyvät suhteet. Toiveeni on, että nämä lapset tulevat tuntemaan Jumalan ja tulevat paremmiksi ihmisiksi ja hyviksi esimerkeiksi perheissään. Jatkakaa hyvää työtänne, jotta yhä usempi tulisi siunatuksi.” – Wed, 31, Länsi-Sumatra

 

 

”Ryhdyin pyhäkoulunopettajaksi viisi vuotta sitten, koska halusin tehdä jotakin hyödyllistä lasten hyväksi. Open Doorsin kurssi oli ensimmäinen koulutukseni. Arvostan erityisesti opetusta apuvälineiden käytöstä, laululeikeistä sekä lasten sitouttamisesta pyhäkoulussa. Nyt he etsivät itse raamatunkohtia, ku aiemmin opettaja vain luki heille Raamattua. He myös erottavat jo toisistaan Vanhan ja Uuden testamentin. Olen innokas oppimaan uutta, jotta voin olla ohjaamassa lapsiamme kohti parempaa tulevaisuutta.” – Hotmaida, 44, äiti, myyjä ja pyhäkoulun opettaja, Aceh

 

 

”Opin, että pyhäkoulunopettajana minun pitää olla valmis uhraamaan sekä aikaani että rahaani. Ostan esimerkiksi omilla rahoillani pieniä lahjoja ja yllätyksiä motivoidakseni lapsia. Viikolla lapset tulevat myös kotiini ja autan heitä kotiläksyissä. Toivon, että heistä kasvaa hyviä, Jumalaa pelkääviä ihmisiä, jotka kunnioittavat vanhempiaan ja muita ihmisiä.”   – Lenny, 35, äiti, maanviljelijä ja pyhäkoulun opettaja, Aceh

 

 

”Aiemmin pidin pyhäkoulua suurella innolla ja halulla palvella lapsia mutta ilman taitoja. Koulutuksessa opettelimme suunnittelemaan aiheet ja tavoitteet. Lisäksi löysin pyhäkoulunopettajana uuden roolin seuraavan sukupolven muokkaajana. Kiitos Open Doorsille työstänne. Tiedän, että tulonne tänne on uhraus, mutta jatkakaa hyvää työtänne Indonesian lasten eteen.” – Eka, 28, peruskoulun- ja pyhäkoulunopettaja

 

Lähde

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Kaupunki, jonka Saatana yritti tuhota

Tervetuloa Qaraqoshiin Ohitamme viimeisen tarkastuspisteen, jossa ainakin neljä metriä korkea risti seisoo Qaraqoshin kaupungin edustalla Niniven tasangolla. Qaraqosh on valtaosin kristitty kaupunki Irakissa. Isisiä vastaan käydyn sodan aikana se oli...

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet,...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla....

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.