Uutiset
21.04.2023

Indonesia: Entinen Koraanin opettaja kääntyi kristityksi

Mario* on 62-vuotias entinen Koraanin opettaja, joka oli uskossaan harras ja vannoutunut. Kukaan ei voinut kiistää sitä eikä vähätellä hänen pitkää opettajanuraansa. Kukaan ei myöskään olisi uskonut, että hänestä tulisi kristitty.

Hartaana indonesialaisena muslimina Mario uskoi islamin olevan ainoa oikea tie. Häneltä puuttui kuitenkin rauha. Kuullessaan Jeesuksesta hän ymmärsi tämän olevan hänen kauan etsimänsä vastaus.

Tänä vuonna Mario kävi kasteella, eikä hän sen jälkeen enää halunnut suorittaa id-rukouksia, jotka hän oli aina lausunut id al-fitrin eli ramadanin päättymisen jälkeen vietetyn juhlan aikaan.

Rauha löytyi seurakunnassa

Marion pyörämatka seurakuntaan kesti eräänä sunnuntaina tavallista kauemmin. 

”Matkani kotoa kirkolle on melko pitkä. Yleensä siihen kuluu yli puoli tuntia. Vaikka tänään vanhasta pyörästäni puhkesi rengas, pääsin kuitenkin turvallisesti perille”, Mario hymyilee huojentuneena. 

”Iloitsen siitä, että ehdin paikalle kuulemaan Jumalan sanaa, sillä kaipaan todella kuulla sitä. Tämän jälkeen seurakuntalaiset auttoivat renkaan korjaamisessa ja pääsin palaamaan kotiin.” 

’Miksi lähtisin kanssasi?’ kysyin, mutta ystäväni vastasi: ’Tule mukaani, jos etsit rauhaa sydämeesi.’

Mario*

Mario on innostunut oppimaan Herrasta Jeesuksesta yhä enemmän sen jälkeen, kun hän otti vastaan ystävänsä kutsun viime joulukuussa.

”Olin erittäin vastahakoinen, kun hän esitti kutsun”, Mario naurahtaa. ”’Miksi lähtisin kanssasi?’ kysyin, mutta ystäväni vastasi: ’Tule mukaani, jos etsit rauhaa sydämeesi.’” 

Jeesuksen rakkaus valloitti Marion, ja sinä päivänä hänen elämänsä muuttui täysin.

Lähimmäisenrakkaus vakuutti

Mario oli tietämättään etsinyt Jeesuksen rakkautta jo vuosikymmenien ajan. Koraanin opettajana hän tiesi erittäin hyvin, etteivät islamilaiset opetukset sisällä opetusta lähimmäisten rakastamisesta. Se teki Marion sydämestä levottoman. 

”Koska islam ei opeta rakkautta, muslimien on erittäin helppo hyökätä toisiaan vastaan ja riidellä. Rauhallisuutta ei ole”, Mario jatkaa. ”Näin kristinuskossa jotain erilaista, sillä se painottaa muiden rakastamista ja tukemista. Siksi päätin ryhtyä seuraamaan Jeesusta.”

Mario kastettiin tammikuun alussa, ja hän on tällä hetkellä aktiivisesti mukana paikallisten yhteistyökumppaneittemme järjestämässä opetuslapseustoiminnassa. 

Mikäli naapurini haluaisivat haastaa minua uskonnon vaihtamisen tähden, he tietävät, että edessä olisi vaikea väittely

Mario*

”Olen kiitollinen siitä, että olen Herran Jeesuksen pelastama, koska aiemmassa uskonnossani minulla ei ollut varmuutta pelastuksesta.” 

Marion naapurit, myös fanaattiset muslimit, tietävät hänen vaihtaneen uskontoa. Hän on kiitollinen, ettei kukaan ole tullut haastamaan riitaa sen vuoksi. 

”Uskon heidän olevan vastahakoisia, koska he tietävät, että opetin ennen Koraania ja olin fanaattinen muslimi. Mikäli he haluaisivat haastaa minua uskonnon vaihtamisen tähden, he tietävät, että edessä olisi vaikea väittely”, Mario sanoo itsevarmana.

Kotiinpaluu Jeesuksen omana

Mario kävi kotikylässään tapaamassa perhettään id al-fitrin aikana, niin kuin on tapana. Tämä kerta oli kuitenkin erilainen, sillä hän ei osallistunut juhlaan. Tilanne oli luonnollisestikin hankala, sillä hän oli osallistunut juhlaan koko elämänsä ajan. Myös perhe koki tilanteen kiusallisena. Miksi hän ei enää harjoittanut islamia, he kysyivät.

”Olen löytänyt totuuden ja rauhan kristinuskosta”, oli hänen yksinkertainen vastauksensa. Peläten loukkaavansa Mariota he eivät kyselleet enempää. 

Mario naurahtaa: ”Lapseni pelkäävät minua, koska olin ennen erittäin ankara.” Hän toivoo, että hänen perheensä ja naapurinsa huomaisivat muutokset, joita hänessä on tapahtunut Kristuksen tuntemisen seurauksena.

Id al-fitrin aikana Mario istui ja katseli muiden suorittaessa id-rukoukset.

Olen ylpeä voidessani kutsua itseäni kristityksi.

Mario*

”Se ei haittaa, sillä päätös kääntyä oli yksin minun. Jätin id-rukoukset väliin kerran aikaisemminkin. Olin silloin Jakartassa, jossa kaikki naapurini olivat kiinalaisia eivätkä muslimeja, joten lähistöllä ei ollut moskeijaa. Tämä ei siis ollut ensimmäinen kerta,” Mario kertoo.

Ainut ero on se, että tällä kertaa en osallistunut, koska olen kristitty. Olen ylpeä voidessani kutsua itseäni kristityksi. Kerron myös perheelleni Jeesuksesta. Toivon, että heidän sydämensä avautuisivat pelastuksen sanomalle.” 

Kiitämme Jumalaa Marion elämästä ja hänen yksinkertaisesta uskostaan. Rukoilkaa hänen puolestaan samalla kun hän jatkaa kasvuaan uskossa Kristukseen.

*Nimi muutettu

Kuuntele podcast