Lehdet
19.10.2018

Tutustu muutamaan sisarukseesi Afrikan sarvesta

Kristitty nainen Afrikan sarvessa vuonna 2017

Kaikki tässä artikkelissa esiintyvät nimet on muutettu turvallisuussyistä. Jutussa on haastateltu eräässä Afrikan sarven salaisessa kokoontumisessa käyviä kristittyjä. Lisää näistä kokoontumisista artikkelissa ”Apunne on ollut elintärkeää”.

Saleh

Nelissäkymmenissä oleva mies, on ollut mukana toiminnan koko ajan, runsaat kymmenen vuotta. Hänella oli syviä hengellisiä taisteluja, pelkoja ja menneisyydestä nousseita kauhuja. ”Täällä saamani opetuksen kautta olen löytänyt rauhan.”

Awel, uskova Afrikan sarven alueelta

Fistum

Fistum on energinen, parikymppinen mies. ”Nuorena jäin koukkuun huumeisiin. Isäni kuoltua en kunnioittanut ketään, en myöskään kristittyä äitiäni. Mutta eräänä päivänä eteeni tuli Raamatun sana: ’Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.’(Joh.14:1) Silloin ymmärsin olevani pimeydessä. Menin kirkkoon ja vastaanotin Kristuksen. Silloin löysin elämääni tasapainon.”

“Täällä olen oppinut, kuinka olla yhteydessä Jumalaan, lukea Raamattua ja evankelioida. Se on muuttanut elämäni! Kerron ystävilleni, että Jumalani on voimamme, jos me kuulumme Hänelle. Annoin joillekin Raamatun ja toin ystäviä kirkkoon.

Muutama otti Jeesuksen vastaan. Olen niin innoissani! Se, mitä opin täällä, on varmasti hyödyllistä minulle.”

Aziza

Aziza on ollut mukana vain joitain viikkoja. “Ennen kuin aloin käydä täällä, en koskaan rukoillut tai lukenut Raamattua; vietin aikani elokuvia katsellen. Nyt kuitenkin ymmärrän, kuinka tärkeää rukous ja raamatunluku on.”

Birtukan

Birtukan on kahden lapsen äiti. “Elämäni oli aivan sekaisin, kun tulin toisen kerran raskaaksi. En voinut puhua kenellekään ongelmistani.

Eräänä päivänä aioin heittää vastasyntyneen vauvani mereen, mutta matkalla rannalle tapasin kristityn naisen, joka yritti puhua minulle. Sanoin hänelle: ’Minulla ei ole kotia eikä työtä ja olen riidellyt mieheni kanssa. Älä puhu minulle nyt. En voi kuunnella evankeliumiasi nyt.’”
Mutta nainen ei jättänyt Birtukania rauhaan vaan toi hänet kristittyjen yhteyteen.

Niin hänestä tuli Kristuksen seuraaja, ja nämä ihmiset ovat olleet hänen tukenaan. Hän rakastaa Raamatun opiskelua. ”En uskonut selviäväni. Tupakoin ja join, mutta Jeesus muutti koko elämäni”, hän selittää innoissaan.

”Tämä yhteys on auttanut minua pysymään uskossa ja pitänyt minut lähellä Herraa.”

Hussein saarnaa evankeliumia Afrikan sarven alueella

Zemzem

Zemzem on uskova nainen, todisti myös työn merkityksestä omalle elämälleen.

”Opetus on tehnyt minuun ison vaikutuksen. Minun ja perheeni elämä on muuttunut sen seurauksena. Olemme oppineet julistamaan evankeliumia Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä. Se on juurtunut syvälle sydämeeni. Rukoilemme yhdessä lasteni kanssa aamuin illoin niiden puolesta, jotka mahdollistavat nämä opetuslapseuskoulut.”