Uutiset
17.12.2022

Toivon majakka loistaa: Khalis voi antaa lapsilleen tulevaisuuden

Irakin kristittyjen taloudellinen tilanne on sodan ja vainon takia heikko ja toimeentulon hankkiminen niin vaikeaa, että monet lähtevät maasta. Open Doorsin paikalliskumppani jakaa mikrolainoja niille kristityille, jotka haluavat jäädä maahan. Lainojen avulla he voivat perustaa yrityksiä, jotka antavat perheille toimeentulon.

“Tähän laitetaan ikkunan karmit, ja sitten painetaan tätä nappia.”

Olemme Khalisin, yhden mikrolainan saaneen irakilaisen, tehtaalla. Tänään hän on tuonut kaksi poikaansa työpaikalleen opettaakseen heille ammattinsa perustaitoja.

“Paluu tänne kotikyläämme Bashiqaan on kuin toteutunut unelma”, hän sanoo. Hän ei uskonut koskaan pääsevänsä takaisin, sillä Isis valloitti alueen vuonna 2014. 

Isä, äiti ja kaksi alakouluikäistä poikaa seisovat keskellä vaatimatonta tehdasrakennusta.
Vuonna 2014 Khalisin ja hänen nuoren perheensä piti paeta kotikylästään Bashiqasta, koska Isis lähestyi sitä. Paluu kotiin on ollut suuri rukousvastaus.

Uutta rakentamassa

On vaikeaa jälleenrakentaa elämäänsä Isisin jättämän tuhon raunioille, mutta Khalis ei anna periksi. Hänen poikansa ovat vielä alakoulussa, ja hän tekee työtä heidän tulevaisuutensa eteen.

”Tilanne täällä on vaikea, sillä nuorille on hyvin vähän töitä. Mutta minun poikani voivat alkaa hoitaa yritystäni, kun he kasvavat aikuisiksi.”

Khalis perusti tehtaan, joka valmistaa ikkunankehyksiä ja keittiökaappeja. Mikrolainan avulla hän pystyi ostamaan juuri ne työkalut, joita hän tarvitsi, jotta tehtaasta tuli kannattava.

”Työkalujen avulla säästän paljon aikaa. Ennen niiden saamista minun piti toisinaan käydä Mosulissa saadakseni työstämäni teräksen taipumaan, ja kun leikkasin terästä käsin, siitä tuli paljon hävikkiä.”

Tehtaan sähkökaappi, jossa erilaisia mittaristoja ja painikkeita sekä punaisella teipillä tehty risti
Ikkunankehyksiä ja keittiökaappeja valmistava tehdas on ollut kristityn Khalisin perheen toivon kipinä.

Päivittäisen rukouksen merkitys

Khalis on Jumalalle kiitollinen kaikesta hänen huolenpidostaan ja jatkaa rukousta maansa tulevaisuuden puolesta. Hän rukoilee usein työpaikalla.

“Meidän tulisi rukoilla jatkuvasti päivän mittaan. Meidän tulisi rukoilla kirkossa, kotona, kaikkialla. Rukoilen perheeni puolesta, rukoilen yritykseni puolesta ja rukoilen perheeni terveyden puolesta.”

Khalis rohkaisee meitä jatkamaan mikrolainojen tarjoamista irakilaisille kristityille ja jatkamaan esirukousta Irakin kirkon puolesta: ”Olemme vaikeassa tilanteessa. Rukoilkaa, että pysymme turvassa ja terveinä.”

Teidän tuellanne Irakissa on tällä hetkellä käytössä 276 mikrolainaa. Jo takaisin maksettujen lainojen määrä paljon suurempi, ja niiden avulla perustetut tai kannattaviksi saadut yritykset elättävät perheitä joka päivä.

Kuuntele podcast