Uutiset
30.11.2018

Syyrian kirkko luo toivoa paremmasta tulevaisuudesta

Syyrian sisällissodan aikana monet kirkot loistivat valoa pimeyden keskellä. Yksi näistä kirkoista oli pastori Edwardin kirkko Damaskoksessa. Open Doors keskusteli hänen kanssaan Syyrian kirkon uusista haasteista.

Pastori Edward kuvailee tämänhetkistä tilannetta Syyriassa:

”Olen kiitollinen siitä, että pääkaupungissamme, Damaskoksessa, on nyt turvallista ja rauhallista. Se on valtava helpotus kaikille. Täällä ei kuitenkaan ole ihmisiä. He eivät pysty näkemään tulevaisuutta Syyriassa. Monet olettivat sodan jälkeen, että kaikki tulee olemaan taas suurenmoista. Mutta asiat eivät menneet niin ja nyt he ovat pettyneitä. Tarvitaan edelleen paljon kovaa työtä ja kirkon panosta, jotta toivoa saadaan pidettyä yllä. Toivon, että ihmiset tulevat vielä näkemään, että Jumala toteuttaa täydellisesti suunnitelmansa tässä maassa.”

Pastori Edward on erityisen huolissaan Syyrian nuorista.

” Syyrian kirkko menetti kokonaisen sukupolven nuoria, erityisesti nuoria miehiä. Nyt meidän tulee keskittyä tähän nuoreen sukupolveen, koska he ovat joutuneet käymään läpi monia pelkoja ja traumoja ja tarvitsevat paljon apua ja tukea. Avulla en tarkoita ainoastaan saarnaamista. Kirkon pitää kurottautua kohti ihmisten todellisia tarpeita – heidän  perheissään tai heidän mielensä sisällä, ajatuksissa ja tunne-elämässä olevia tarpeita.”

Pastori on nähnyt Jumalan työtä kirkossa sekä viime vuosina että jo ennen sotaa.

”Riipumme kiinni Jumalan lupauksissa. Haluamme palvoa Jeesusta ja julistaa hänen herrauttansa. Suurin haaste meille kirkkona on keskittyä olennaiseen – Haluamme  Pyhän Hengen tekevän työtään, koska ainoastaan sitä kauta tapahtuu todellista muutosta ihmisten elämässä.”

Edwardin kirkko tarjoaa monenlaista apua perustamansa Toivon Keskuksen kautta.

”Autamme ylläpitämään toivoa. Meillä on klinikka, jossa lääkkeiden antamisen lisäksi kuuntelemme ja tuemme ihmisiä. Teemme myös työtä sellaisten ihmisten parissa, joilla on kuulovamma. Olemme nähneet, kuinka Jumala muuttaa näiden ihmisten elämän ja rohkaisee heitä. Kuulovammasta kärsivillä ihmisillä ei ole haasteena ainoastaan Syyrian huono tilanne, vaan vammansa vuoksi he usein tuntevat itsensä myös syrjäytyneiksi yhteiskunnassa ja omassa yhteisössään. Tarjoamme lisäksi ammatillista koulutusta nuorille ja autamme nuoria koulunkäynnissä. Toisilta heistä jäi sodan aikana koulunkäynti joksikin aikaa väliin, toiset puolestaan eivät saaneet koulusta paljoa irti sodan vuoksi. Haluamme oppitunteja tarjoamalla rohkaista näitä nuoria koulunkäyntiin ja oppimiseen.”

Pastori Edward ja hänen tiiminsä ovat havainneet sodan jälkeisten vuosien aikana tekemässään työssä, että ”todellinen toivo, joka voittaa kaikki haasteet, on ainoastaan Jumalan Sanassa ja Pyhän Hengen voimassa. Rukous tekee tilaa Pyhän Hengen työlle meidän elämässämme, kirkossa ja niiden ihmisten elämässä, joiden puolesta rukoilemme. Näemme Jumalan toimivan rukoustemme myötä.”

Pastori Edward on kiitollinen kaikille niille ihmisille ympäri maailmaa, jotka ovat rukoilleet uskollisesti Syyrian ja maan kristittyjen puolesta.

”Rukouksenne ovat merkinneet meille paljon. Jumala on vastannut rukouksiinne – Me olemme yhä täällä niiden ansiosta. Tarvitsemme kuitenkin edelleen esirukousta. Ihmiset surevat ja ovat traumatisoituneita kaikkialla Syyriassa. Haasteena eivät ole tällä hetkellä pommit vaan ihmisten rikkinäisyys.”

Lähde: Open Doors