Uutiset
27.02.2020

Pohjoiskorealainen pakolainen Kiinassa sai viimein kasteen

Open Doorsin työntekijä kastoi hiljattain pohjoiskorealaisen uskovan. Bon-Hwa pakeni maastansa muutama vuosi sitten tavoitellen parempaa elämää. Kaksi vuotta sitten hän osallistui Open Doorsin salaiseen Naisilta naisille -tapaamiseen, joka oli järjestetty pohjoiskorealaisille naisille.

”Nyt hän osaa ulkoa koko psalmin 119, Roomalaiskirjeen luvun 8 sekä muita Raamatun lukuja”, kertoo naisen kastanut Open Doorsin työntekijä. ”Hän halusi niin kovasti tulla kastetuksi, että ei pystynyt enää odottamaan. Hän painosti Naisilta naisille-ryhmän johtajaa, että pastori – joka olen siis minä –, tulisi niin pian kuin mahdollista. Kaikki muut ryhmän naiset olivat olleet uskovia pidempään kuin hän, ja heidät oli jo kastettu.”

Pohjoiskorealaiset, kuten Bon-Hwa, jotka ovat paenneet maastaan, pysyttelevät laittomasti Kiinassa. Ihmissalakuljettajat kaappaavat usein tällaisia naisia ja myyvät heidät joko prostituutioon tai avioliittoon. Pohjoiskorealaisten pakolaisten auttaminen on Kiinassa laitonta, ja siitä on säädetty raskaat rangaistukset. Silti me Open Doorsissa koemme, että emme voi hylätä pohjoiskorealaisia, jotka ovat Kiinassa. Pyöritämme useaa salaista turvataloa Pohjois-Korealaisille kristityille, ja tuemme naisia, jotka on pakotettu naimisiin kiinalaisten miesten kanssa.

Pohjoiskorealaisen kastaminen on laitonta ja riskialtista. ”Emme tietenkään voineet toimittaa kastetta Bon Hwan kaupungissa. Sen sijaan matkasimme yksitellen erääseen turvataloista, joka on kaukaisessa kaupungissa. Matka sinne kesti monta tuntia”, sanoo Open Doorsin yhteistyökumppani.

Hän kuvailee Bon-Hwan kastetta pyhänä hetkenä. Hänellä (pastorilla) oli yllään musta puku, jossa oli papinkaulus, sekä valkoiset hanskat. Hän avasi pienimuotoisen tilaisuuden rukouksella. Vain kolme ihmistä oli paikalla pienessä olohuoneessa: yhteystyökumppanimme (pastori sekä Naisilta naisille -ryhmän johtaja) sekä Bon-Hwa.

”Uskotko, että Jeesus on elämäsi Pelastaja?”, pastori kysyi. Vastaus oli juhlava ”kyllä”.
”Uskotko, että vain Jeesuksen veren kautta pääset taivaaseen kuoleman jälkeen?” ”Kyllä.”
”Hyväksytkö, että olet syntinen ja että sinut voidaan pelastaa vain Jeesuksen nimen kautta?” ”Kyllä.”
Bon-Hwa itki.

Tämän jälkeen nämä kolme lukivat apostolisen uskontunnustuksen, jonka jälkeen pastori kastoi Bon-Hwan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Normaaleissa olosuhteissa pastori olisi ottanut kuvan ja antanut Bon-Hwalle todistuksen. ”Ajattelin sitä, mutta en halunnut ottaa riskiä.”

Bon-Hwa ei ollut ainoa, joka tunteili. ”Minun täytyi pitää itseni kasassa ja keskittyä tilaisuuden kaavaan. Muuten olisin ruvennut itkemään kovaan ääneen. Kyseessä oli niin kaunis hetki ja suuri etuoikeus kastaa pohjoiskorealainen uskova tällaisessa tilanteessa.”

Kiitos Jumalan huolenpidon sekä teidän rukoustenne ja lahjojenne, yhteistyökumppanimme pystyi kastamaan tämän rohkean pohjoiskorealaisen naisen, joka elää vaarallisissa olosuhteissa. Hänet voidaan pidättää päivänä minä hyvänsä. Silti hän luottaa Jeesukseen niin, että valitsi vielä suuremman riskin pyytämällä kastetta.

Rukoilkaa Bon-Hwan puolesta, että hänen kasvunsa uskossaan jatkuisi ja että hän tulisi hyväksi esimerkiksi muille uskoville. Rukoilkaa myös, että pastori säilyttäisi tämän kalliin muiston ja pysyisi omassa palvelutehtävässään armon alla. Rukoilkaa myös, että yhä useampi pohjoiskorealainen nainen saataisiin kastettua.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.