Lehdet
27.02.2020

Miksi haavoittunut srilankalainen kristitty laulaa toivosta?

Kuusivuotias Debbie sokeutui viime pääsiäisenä Zion-kirkkoon tehdyssä pommi-iskussa Sri Lankan Batticaloassa. Hän menetti iskussa myös vanhempansa. Vain uskoon perustuva toivo jäi.

Vuoden 2019 pääsiäissunnuntain pommi-iskujen kohteena Sri Lankassa olivat kristityt. Iskut tapahtuivat kolmessa hotellissa ja kolmessa kirkossa lähes samanaikaisesti. Itsemurhapommittajat tappoivat 350 henkilöä, mukaan lukien Debbien vanhemmat, ja haavoittivat tuhansia. Isku oli täysi yllätys, vaikka ääriryhmien toiminnan kasvusta kertovia merkkejä oli myös ollut. Open Doors oli raportoinut ääriryhmien iskujen lisääntymisestä Aasiassa ja uhkasta, joka kohtaa kristittyjä ja muita vähemmistöjä.

Ensimmäisinä iskun jälkeisinä kuukausina Debbie ei kyennyt kävelemään. Häntä kannettiin paikasta toiseen. Open Doorsin paikalliset työntekijät tarjosivat apua välittömästi. He vierailivat Debbien lailla kärsivien perheiden luona, rukoilivat heidän kanssaan, tukivat ja rohkaisivat parhaansa mukaan.

”Haluan kertoa siitä, mitä meille tapahtui, ja todistaa sen kautta, kuka Jeesus on”

Tänään Debbie on taas jaloillaan ja tanssii. Hän käyttää takaisin saamaansa liikuntakykyä ilmaistakseen kiitollisuuttaan ja rakkauttaan Herralle.

Katse Taivaassa

Srilankalainen iskussa sokeutunut lapsi hymyilee
”Nyt näen vain varjoja, mutta eräänä päivänä Jumala antaa minulle silmäni takaisin.” Kuusivuotias Debbie menetti räjähdyksessä näkönsä muttei toivoaan.

”Debbie on elämämme riemu”, kertoo hänen vanhempi siskonsa. ”Kun itkemme, Debbie sanoo: ’Älä itke. Rakkaamme ovat Taivaassa.’”

Debbien täti, 24-vuotias Rebekah, oli hänen kanssaan kirkossa pommin räjähtäessä. Kun kysytään, mitä hän muistaa tuosta päivästä, Rebekah sanoo: ”En paljoa. Olin kirjakaupassa. Itsemurhapommittaja seisoi siinä ulkopuolella räjäyttäessään repussaan olleen pommin. Muistan vain tulen. Tulta kaikkialla.”

Rebekah kantaa muistoa tulesta mielessään ja ihollaan. Kolmannen asteen palovammat peittävät koko hänen vasenta puoltaan. Myös osa oikeasta puolesta on palanut. Päälaelta puuttuu suuri tukko hiuksia, mikä jättää kaljun ja arpeutuneen päänahan paljaaksi.

Todistus toivosta

Silti hänen vahva uskonsa on silminnähtävä. ”Haluan kertoa siitä, mitä meille tapahtui, ja todistaa sen kautta, kuka Jeesus on”, hän sanoo.

Rebekahin tarina on epäilemättä todistus siitä, kuinka Jumalan rakkauden voima nujertaa kauhean vainon ja tragedian. Sekä Rebekah että Debbie ovat pitäneet toivonsa yllä. Heidän puolestaan on rukoiltu, ja he ovat saaneet tukea jäljellä olevilta perheenjäseniltä, seurakunnalta ja maailmanlaajuiselta kristityltä perheeltä Open Doorsin välityksellä.

Tukesi avulla Open Doors voi toimia Sri Lankan pommi-iskun vahingoittamien perheiden rinnalla. Paikallinen tiimimme auttaa edelleen Rebekahin ja Debbien perheitä.