Lehdet
12.07.2017

Pohjois-Korea – maailman uskonnollisin valtio

Palvontaa pelon alla

Pohjois-Korea on maailman uskonnollisin valtio – jokaisen pohjoiskorealaisen on palvottava yhtä jumalaa, Suurta Johtajaa. Kim Il Sungin johdolla vuonna 1948 perustettu stalinistinen valtiojärjestelmä on aikamme kammottavimpia esimerkkejä ihmisen julmuudesta. Useita satoja tuhansia pohjoiskorealaisia on tapettu, kidutettu ja vangittu. Tällä hetkellä vangittujen joukossa on arviolta 50 000–70 000 kristittyä. Pelkkä epäilys kristillisyydestä riittää passittamaan pohjoiskorealaisen vankileirille. Kristillisyys on viranomaisten näkökulmasta pelottavin aate, koska se levittyään paljastaisi koko valtiojärjestelmän valheellisuuden.

Meille on usein vaikea ymmärtää, miten Pohjois-Korean kaltainen maa voi pysyä pystyssä. Toivon, että tämän lehden artikkelit antavat siihen lisää ymmärrystä. Pohjois-Korea on konkreettinen esimerkki siitä, miten pelko lamaannuttaa ja kahlitsee ihmiset. Kollektiivinen, koko perhekuntaa kolmessa sukupolvessa koskeva rangaistuskäytäntö pitää huolen siitä, etteivät edes puolisot voi luottaa toisiinsa. Näin omakohtaisesta kristillisestä uskosta jakaminen käy hengenvaaralliseksi.

Miten voit auttaa vainottuja?

Haastan sinua kaiken muun avun ohella etenkin rukoilemaan Pohjois-Korean puolesta. Vaikka käytännön mahdollisuutemme toimia voivat olla rajalliset, rukous ylittää kaikki inhimilliset muurit. Evankeliumi leviää myös pohjoiskorealaisten keskuudessa.

Rukouspiirejä kokoontuu vankileirien käymälöissä, syrjäisissä metsissä ja luolissa. Joku päivä totuus voittaa!

”Olkaa kestäviä rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa!” Kol. 4:2

Miika Auvinen, Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja