Uutiset
23.03.2020

Pohjois-Korea ei ole immuuni koronavirusepidemialle

Pohjois-Korea ei ole toistaiseksi ilmoittanut yhdestäkään koronavirustartunnasta. Kuitenkin erään raportin mukaan lähes 200 sotilasta kuoli sen jälkeen, kun heillä todettiin samanlaisia oireita kuin koronaviruksesta kärsivillä. Samaan aikaan maa tehostaa ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä. Vainottuja kristittyjä auttava hyväntekeväisyysjärjestö Open Doors pelkää, että monien Pohjois-Korean kansalaisten henki on vaarassa.

”Maassa ei käytännössä ole terveydenhuoltojärjestelmää”, Open Doorsin Pohjois-Korean ryhmän johtaja sanoo. Hän ei voi kertoa nimeään turvallisuussyistä. ”Sairaalat hädin tuskin toimivat, lääkäreitä on vähän ja lääkkeistä on valtava pula. Sairaat ihmiset ostavat leimaamattomia lääkkeitä mustasta pörssistä ihmisiltä, joilla ei ole lääketieteellistä taustaa.”

Tiedottajan mukaan usealla pohjoiskorealaisella on heikko immuunijärjestelmä. ”Suurin osa ihmisistä on kärsinyt pitkään vakavasta aliravitsemuksesta. Virusepidemia olisi heille tuhoisa. Jopa erittäin kehittyneissä maissa terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuu valtava paine. Pohjois-Korealla ei ole keinoja auttaa kansalaisiaan, jos leviäminen on laajaa.”

”Jokaisessa kotitaloudessa on ruokavaje”, hän jatkaa. ”Ensin kärsimme kuivuudesta keväällä, sitten voimakkaista myrskyistä ja sateista kesällä. Maahamme kohdistuu myös kansainvälisiä pakotteita. Sato oli jo huono, ja nyt kansalaisten on ensin toimitettava ruokaa armeijalle. Säännöstely ei riitä talveen ja kevääseen. ”

Tilanne on niin vakava, että kansalaiset kutsuvat kevättä köyhyyskaudeksi. ”Olemme todella kiitollisia siitä, että muistatte meitä rukouksin”, salainen kristitty jatkaa. ”Meillä on sanonta, että talo maksaa 800 kultakolikkoa, mutta hyvä naapuri on 1000 kultakolikon arvoinen. Se, mitä teet meille, on kuitenkin yli 10000 kultakolikon arvoista. Olemme todella kiitollisia, että Jumala on tehnyt teistä veljiämme ja siskojamme.”

Open Doors on sitoutunut tukemaan Pohjois-Korean salaisia uskovia. Pohjois-Korean tiimimme mukaan tukenne on uskomattoman tärkeää, jotta vainottu kirkko pysyisi hengissä. ”On mahdollista, että koronavirus on jo saavuttanut Pohjois-Korean ja vaatii siellä uhreja. Rukoilkaa, sillä ihmishenkiä on vaarassa.”

Lue lisää vainottujen kristittyjen tilanteesta.