Lehdet
15.04.2017

Miten autamme kristittyjä Kolumbiassa?

Kristityt kohtaavat vainoa Kolumbiassa kahdesta syystä

1. Vasemmistolaisten puolisotilaallisten sissijoukkojen takia

Vuosikymmenten ajan sissiliikkeet ja rikollisjärjestöt ovat Kolumbiassa vainonneet kristittyjä, jotka eivät suostu moraalisista syistä tukemaan huumekauppaa ja muuta sissiliikkeiden pyörittämää rikollista toimintaa. Murhien ja raa’an väkivallan lisäksi, kristittyjä on ajettu pois kotikylistään, koska sissiliikkeet pelkäävät kristillisen seurakuntien kääntävän ihmiset sydämet puoleensa – vaikeuttaen sissien toimintaa.

Tämän lisäksi sissit ovat kaapanneet vuosikymmenten aikana lähes 18 000 lasta, jotka pakkokoulutetaan viidakossa sotilaiksi. Kristityt lapset ovat olleet suosittuja värväyksen ja kidnappauksen kohteita, sillä he ovat muita tottelevaisempia.

2. Kylissä vaikuttavien alkuperäisuskontojen takia

Osa alkuperäiskansoista pitää kiinni perinnäisuskomuksistaan. Kristityt, jotka kieltäytyvät osallistumasta pakanallisiin rituaalehiin, joutuvat kyläyhteisöjensä vainoamiksi. Joiltakin on kielletty pääsy kouluun, terveydehuollon pariin tai viety mahdollisuus olla vaikuttamassa kyläyhteisön päätöksentekoon.

Open Doors palvelee Kolumbian vainottuja kristittyjä:

• Tuottamalla raamattuopetusmateriaalia
• Rakentamalla kristillisiä kouluja alkuperäiskansojen asuttamiin kyliin, joissa kristityt eivät saa muuten opetusta.
• Koulutusohjelmien kautta (esim alkuperäiskansojen keskellä eläville kristityille)
• Lastenkeskuksen kautta autamme väkivallan uhreja sekä lapsia, joilla on korkea riski tulla kaapatuksi. Keskuksessa lapset voivat asua ja käydä koulua turvallisessa ympäristössä.
• Jakamalla koulutusmateriaalia seurakuntiin
• Jakamalla hätäapua omaistensa menettäneiden tai pakkomuuton eteen joutuneiden kohdalla.

Rukoile:

Mikään ei ole tärkeämpää kuin rukous! Siksi pyydämme: Rukoile rauhaa Kolumbiaan. Rukoillaan evankeliumin leviämistä FARCin ja muiden sissijärjestön johtajien ja rivijäsenten keskelle. Pyydetään anteeksiantavaa mieltä vainoja kokeneille kristityille. Muistetaan myös Sebastiania ja hänen perhettään.

Lahjoita:

Vahvista Kolumbian vainottuja kristittyjä tukemalla Open Doorsin työtä taloudellisesti.