Vuoden 2017 palmusunnuntaina 49 ihmistä kuoli kahdessa islamistiterroristien toteuttamassa pommi-iskussa Egyptissä. Michael Ragheb, 3-vuotiaan Priscillan isä ja Pyhän Yrjön Tantan seurakunnan diakoni, oli yksi kuolonuhreista. Hänen leskensä Sara kertoo miehestään.

“Tuomiopäivä koitti”, oli Saran ensimmäinen ajatus kun valtava räjähdys pimensi kirkon palmusunnuntaina. ”Michael oli aistinut, että jotain tällaista tapahtuu. Edellisenä päivänä tyttäremme 3-vuotisjuhlissa, Michael kertoi, että hän olisi pian marttyyrien joukossa taivaassa. Hän sanoi myös, että tulisi ikävöimään minua ja tytärtämme”, Sara muistelee.

Michaelin aavistuksen takia hän pyysi vaimoaan ja tytärtään jäämään kirkon takaosaan sen sijaan, että he olisivat olleet hänen lähellään kirkon etuosassa. ”Olin tästä erittäin yllättynyt, mutta nyt jälkikäteen tajuan, että se oli Jumalan johdatusta”, Sara kertoo. Jätettyään perheensä kirkon takaosaan Michael puki päälleen alban ja meni kirkon etuosaan johtamaan kuoroa.

“Noin kello 9:10 valtava räjähdys keskeytti messun. Koko rakennus järisi ja täyttyi savusta. Huusin miestäni ja ryntäsin kirkon etuosaan, jossa diakonikuoro oli ollut. Näin vain ruumiin osia verilammikoiden keskellä. Sitten näin Michaelin. Hän makasi siinä verilammikon keskellä kuten kymmenet hänen ympärillään. Hän oli taivaassa,” Sara kertoo järkyttyneenä.

Open Doors tukee Saraa ja tuhansia muita marttyyrien leskiä ja lapsia ja väkivallan kohteeksi joutuneita rukouksin, rohkaisuviestein, taloudellisella tuella ja traumaterapian kautta.