Uutiset
11.01.2022

Maailmanlaajuinen kristikunta rohkaisee radio-ohjelmilla Pohjois-Korean salaisia kristittyjä

Yön pimeinä tunteina Pohjois-Korean salaiset kristityt kuuntelevat rahisevilla radioillaan ulkomaisten kristittyjen veljiensä ja sisartensa lähetyksiä.

Miten kukaan voi kuulla evankeliumia maassa, jossa Raamattu on laiton ja jossa on jopa hengenvaarallista uskoa johonkin muuhun kuin maan itsevaltiaaseen hallitsijaan? Miten kukaan siellä voi kasvaa uskossa?

Teidän tukenne ansiosta Pohjois-Koreaan lähetettävät radio-ohjelmat rohkaisevat salaisia kristittyjä. He kuulevat raamattuopetusta ja viestejänne ja saavat tuntea, että heitä ei ole unohdettu.

Viranomaisten on paljon vaikeampi kontrolloida radioaaltoja kuin ihmisten kokoontumisia. Siksi joka yö maanalaiset kristityt pystyvät kuuntelemaan Raamatun sanaa, vanhemmille ja lapsille tarkoitettua kristillistä opetusta sekä keskusteluohjelmia. Maassa ei ole tarjolla juuri muuta hengellistä ravintoa kristittynä kasvamiseen.

Open Doors sai hiljattain seuraavanlaisen kiitosviestin: ”Kiitos radio-ohjelmista. Äänenlaatu on suureksi osaksi hyvä, ja vähäinen rahina on aivan siedettävää. Ohjelmien sisällöt auttavat johtajien ja muiden kristittyjen kouluttamista ja Raamatun ymmärtämistä. Jotkut ovat oppineet, millaista on elää uskonsa mukaan, jotkut ovat kokeneet entistä enemmän Jumalan rakkautta ja jotkut ovat saaneet pelastusvarmuuden. Me todella rakastamme näitä radio-ohjelmia. Saamme niistä rohkaisua ja hengellinen elämämme vahvistuu.”

Haasteita aalloilla

Radiolähetystyössä on omat haasteensa. Vaikka radioaaltoja ei pystytä samalla tavalla kontrolloimaan kuin muita tapoja palvella seurakuntaa, niitä pystytään silti häiritsemään niin, että äänenlaatu heikkenee liikaa.

Lisäksi Pohjois-Korean uskovilla on puutetta radiovastaanottimista, ja vanhoja, rikkinäisiä radioita on vaikea korjata tai saada niihin paristoja. Jo radion omistaminen on suuri riski. Jos joltakulta sellainen löytyy, hänet pidätetään tai suljetaan vankilaan, ja vielä pahempaakin voi tapahtua. Silti veljemme ja sisaremme ovat valmiita vaarantamaan koko elämänsä saadakseen kuunnella elämän sanaa.

Radiolähetystyön näkymiä

Pohjois-Koreasta paennut Min-soo toimii nykyään pastorina ulkomailla, vapaassa maassa. Hän kertoo kuulleensa ensimmäisen kerran evankeliumia kotimaassaan juuri radion kautta.

”En saanut yöllä unta ja sormeilin radiota. Muistan vieläkin kuulemani pastorin saarnan. Hän kertoi tarinan ihmisestä, joka vuorilla kulkiessaan kompastui ja putosi jyrkänteeltä mutta onnistui tarttumaan puun oksaan. Pudonnut rukoili Jumalaa henkensä edestä.”

Jumala on vuosien ajan johdattanut Min-soota ihmeellisellä tavalla, ja nyt Min-soo on itse radiossa puhujana. ”Jos onnistumme hyvin, pystymme luomaan monenlaisia mahdollisuuksia evankeliumin välittämiseksi jokaiselle pohjoiskorealaiselle.”

Hee-jin, toinen Pohjois-Koreasta paennut uskova, kertoo, mitä hänen maansa kristityt eniten tarvitsevat: ”Radio-ohjelmia saisi mielestäni olla enemmän. Ohjelmien lisäksi voimme rukoilla turvaa uskoville, jotka elävät inhimillisesti mahdottomilta vaikuttavissa oloissa. Voimme myös tarjota heille aineellista tukea.”

James*, yksi Open Doorsin radiotyöntekijöistä, haluaa kiittää kaikkia tämän elintärkeän työn tukijoita: ”Kiitos tuesta ja rukouksista! Jatkamme ohjelmien kehittämistä ja lähettämistä vainotuille pohjoiskorealaisille uskoville, joiden olisi muuten vaikeaa hoitaa uskonelämäänsä. Haluamme auttaa heitä uskollisesti siihen päivään asti, kun he Jumalan aikataulun mukaisesti vapautuvat suolaksi ja valoksi muulle maailmalle.”

Jatkathan rukousta Pohjois-Korean salaisten uskovien puolesta. Pyydetään heille
– suojelusta
– mahdollisuutta kuunnella radiolähetyksiä turvallisesti
– rohkaisun saamista siitä, että he eivät ole yksin, vaan että heidän maailmanlaajuinen kristillinen perheensä rakastaa, muistaa ja tukee heitä.

Rukoilethan myös radiolähetystyötä tekevien puolesta. Pyydetään, että
– Jumala antaisi heille viisautta, voimaa ja terveyttä
– heidän äänensä välittäisivät Jumalan rakastavia sanoja muille ihmisille
– he voisivat kertoa ohjelmien tukijoiden rakkaudesta kuulijoita kohtaan.

*Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

Katso video

Lue lisää Pohjois-Korean tilanteesta.