Some
25.05.2024

Kristittyjen arkea Bangladeshissa: sanallista ja fyysistä väkivaltaa

Bangladeshissa kristityt kuten Hanif (kuvassa), jotka luopuvat islamista seuratakseen Kristusta, elävät vaarassa. He kohtaavat jatkuvaa halveksuntaa ja pilkkaa muslimeilta. Se voi koetella kenen tahansa kärsivällisyyttä.

Hanif muistelee tilannetta, jolloin sanallinen väkivalta muuttui fyysiseksi.

”Usein he halveksuvat minua ja perhettäni. Välillä sitä on vaikea sietää. Sinä päivänä vain väittelin heidän kanssaan ja kerroin totuuden. He eivät ottaneet sitä hyvin vastaan, mutta en olisi koskaan kuvitellut heidän voivan hyökätä kimppuumme.”

Miesten ollessa sairaalassa naiset ja lapset ovat piilossa. Hanif kertoo kristityn elämästä siellä, missä hän asuu.

”On hyvin vaikeaa pärjätä ja harjoittaa uskoamme täällä. En tiedä, kuinka kauan voimme pysyä vahvoina uskossamme. Olemme päivätyöläisiä. Olemme riippuvaisia muslimeista töiden suhteen. Jos he eivät palkkaa meitä töihin, emme pärjää.”

Open Doorsin paikalliset kumppanit vierailevat uhrien luona sairaalassa ja ovat tukeneet heidän hoitoaan. Rukoile Hanifin ja hänen perheensä puolesta:

🙏 Rukoile Hanifin ja hänen isänsä nopean parantumisen puolesta. Rukoile, että Jumala koskettaa heitä ja parantaa uhrien vammat.
🙏 Rukoile perheen naisten ja lasten suojelun ja turvallisuuden puolesta. Rukoile, että Jumala suojelisi heitä mahdollisilta lisävaurioilta.
🙏 Rukoile perheiden puolesta, jotka antavat suojaa naisille ja lapsille.
🙏 Pyydä Jumalaa vuodattamaan Henkensä tämän perheen ylle, antaen heille voimaa, lohtua ja toivoa.

Bangladesh