Selaa World Watch -listan maita

11. sijalla World Watch -listalla

Intia

WWL 2018: Sijalla 11, pisteitä 81/100
WWL 2017: Sija 15
WWL 2016: Sija 17

 

Asukasluku: 1,3 mrd. (63,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Hindulaisuus
Vainoamisen syy: Uskonnollinen nationalismi

Vainon syyt

Intiassa kasvava ja suvaitsematon radikaali hindulaisuus aiheuttaa kristityille suuria ongelmia. Paikalliset radikaalit hinduryhmät kuten Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), Shiv Sena ja Vishva Hindu Parishad (VHP) sekä hindupappien yllyttämät kyläläisten joukot hyökkäävät kristittyjen kimppuun, eivätkä viranomaiset puutu asiaan. Monet paikalliset viranomaiset ovat radikaalin hindupuolueen Bharatiya Janatan (BPJ) talutusnuorassa. Siksi radikaalit hinduryhmät voivat toimia entistä röyhkeämmin.

Vainon ilmeneminen

Hinduradikaalit pitävät kristittyjä muukalaisina ja siksi Intiassa kaikki  kristityt kokevat vainoa. Radikaaliryhmät haluavat puhdistaa maan islamista ja kristinuskosta eivätkä kaihda myöskään väkivaltaisia keinoja tavoitteensa toteuttamisessa.

Hindun kääntyminen kristityksi johtaa Intiassa vainoihin ja heitä painostetaan jatkuvasti palaamaan takaisin hindulaisuuteen. Tähän llittyviä erityiskampanjoita kutsutaan nimellä Ghar Wapsi eli kotiinpaluu. Kristityksi kääntyneiden kimppuun hyökätään ja heitä jopa surmataan.

Radikaalihindujen hyökkäykset kristittyjä ja muslimeja kohtaan ovat muuttuneet yhä julmemmiksi. Siksi Intian kristittyjen keskuudessa pelko ja epävarmuus lisääntyvät. Hallitus ei välitä uskonnollisiin vähemmistöihin kohdistuvista hyökkäyksistä, ja siksi on odotettavissa, että väkivalta lisääntyy tulevina vuosina.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!