Lehdet
09.09.2018

”Tuokaa meille todistajia”

Intiassa asuu noin 64 miljoonaa kristittyä, joista arviolta puolet elää vainon uhan alla. Tässä on Ashanin traaginen tarina.

Ashanin vanhemmat ja heidän viisi lastaan tulivat uskoon viisi vuotta sitten sen jälkeen, kun Jumala oli parantanut Ashanin vakavasta ihotaudista. Ashani sai raamattuopetusta ja johti joskus rukouskokoontumisia kylässään.

Ashani tapasi itseään hiukan vanhemman pojan. Poika oli hindu, mutta se ei Ashania häirinnyt. Tyttö aneli vanhemmiltaan lupaa avioitua. Keskusteltuaan pastorin kanssa vanhemmat lopulta suostuivat.

“Ashani oli jo 19-vuotias ja todella halusi mennä tämän miehen kanssa naimisiin”, kertoo paikallinen kristitty, joka oli yhteydessä perheeseen. “Moni intialainen tyttö avioituu nuorempana. Kun kristittyjä on niin harvassa, kristityn aviomiehen löytäminen on todella vaikeaa. Luultavasti tämän vuoksi vanhemmat taipuivat.”

Vanhemmat eivät kuitenkaan halunneet tytön kääntyvän takaisin hindulaisuuteen. “Kun sulhanen soitti sinä päivänä, he kertoivat sulhaselle olevansa kristittyjä. Sulhanen oli suunnitellut menevänsä kävelylle tytön kanssa, mutta perui puhelun yhteydessä aikeensa.”

”Kun kristittyjä on niin harvassa, kristityn aviomiehen löytäminen on todella vaikeaa.”

Onni kääntyy julmuudeksi

Seuraavana päivänä noin neljältä aamuyöllä Ashanin äiti huomasi, että tyttö ei ollut kotona. Hän ajatteli ensin tytön lähteneen aikaisin poimimaan kukkia läheiseltä maatilalta. Kun tämä ei palannutkaan, perhe etsi lähiseudulta koko päivän – mutta turhaan.

Ilta pimeni eikä Ashani palannut. Seuraavana aamuna äiti soitti Ashanin sulhaselle. “Tämä oli juovuksissa, ja käski tytön äidin tiehensä sanoen, ettei tietenkään lähtisi Ashanin kanssa ilman tämän äidin lupaa. Äiti huolestui todella”, paikalliskontakti kertoo.

Myöhemmin samana päivänä naisia tuli kertomaan Ashanin äidille, että tyttö oli löydetty metsästä riippumassa puusta. Äiti lähti heti katsomaan, mutta kyläläiset pysäyttivät hänet. Poliisille kerrottiin asiasta, mutta sen sijaan että he olisivat menneet rikospaikalle, poliisit käskivät kyläläisiä ottamaan ruumiin. Ashanin vanhemmat eivät päässeet edes katsomaan tytärensä ruumista.

Kyläyhteisö väitti, että Ashani oli tullut hulluksi ja tehnyt itsemurhan. Poliisi kirjasi tämän kuolintodistukseen Ashanin isän vastustuksesta huolimatta. “Jos hänet kidnapattiin, raiskattiin ja tapettiin, todistakaa se. Tuokaa meille todistajia”, poliisi vaati Ashanin isältä.

Suru, joka ei hellitä

Tähän mennessä kukaan ei ole ottanut vastuuta Ashanin murhasta. Ashanin pastori kuuli myöhemmin, että todistajia olisi kyllä ollut. Ryhmä kyläläisiä oli nähnyt Ashanin juoksevan metsän läpi miesjoukon takaa-ajamana. Yksi näistä oli Ashanin sulhanen. Ashanin auttamisen sijaan kyläläiset kuitenkin jatkoivat toiseen suuntaan keräämään puita.

“Jos hänet kidnapattiin, raiskattiin ja tapettiin, todistakaa se. Tuokaa meille todistajia.”

“Ashanin perhe on hyvin peloissaan,” Open Doorsin yhteistyökumppanit kertovat. “Heillä on neljä muuta tytärtä, jotka eivät ole turvassa. Kukaan ei tahdo antaa oikeaa todistusta eikä poliisi auta.”

Ashanin perhe on kiitollinen rukouksistanne. Kiitos jos rukoilette, että he saavat olla turvassa ja voisivat toipua järkytyksestä. Pyydämme rukousta myös niiden puolesta, jotka tukevat heitä niin, että oikeus voisi toteutua. Rukoillaan, että poliisi tutkisi tapauksen, jotta syylliset saataisiin vastuuseen.

Väkivalta Intiassa

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Open Doorsin kumppanit Intiassa ovat rekisteröineet 216 vainoamistapausta. Useimmissa tapauksissa kristittyjä on hakattu julmasti. Ashanin murha oli alkuvuoden kolmas uskonnollisista syistä rekisteröity murha.

Samana viikonloppuna myös 65-vuotias pastori Vunnam Daniel löydettiin kuolleena kotoaan Etelä-Intiasta.

Vuonna 2017 rekisteröimme 661 vainoamisrikosta. Todellinen luku on todennäköisesti paljon korkeampi, koska valtaosa uhkailuista, syrjinnästä ja väkivallasta jää raportoimatta.