Uutiset
09.09.2018

Koptipoika haluaa poliisiksi suojellakseen kristittyjä

Kaksi poikaa pienestä kylästä Egyptin Minyan seudulla näki islamistien tappavan isänsä. Toinen heistä unelmoi nyt siitä, että hänestä tulee poliisi ja että hän voi tulevaisuudessa estää samankaltaisia iskuja tapahtumasta.

Mina oli vain kymmenvuotias, kun hän ja hänen 14-vuotias veljensä Marco näkivät isänsä tapon. Aseistetut miehet hyökkäsivät väijyksistä heidän autonsa ollessa autiomaassa kulkevalla tiellä. Hyökkääjät olivat seuranneet pyhiinvaeltajia kuljettavaa bussia ja rynnänneet ensin sen kimppuun. He ampuivat kaikki bussissa olleet koptimiehet, jotka eivät suostuneet kääntymään muslimeiksi. Marco muistaa, kuinka hyökkääjät ampuivat miehiä päähän ja huusivat: ”Allahu akbar! Allah on suuri!”

Hän kertoi, että tapettuaan poikien isän yksi terroristeista halusi seuraavaksi tappaa pojat, mutta toinen kehotti häntä jättämään nämä eloon, että nämä voisivat kertoa ihmisille tapahtuneesta. Isä kuoli Marcon käsivarsille. Pian tapahtuman jälkeen uutistoimisto Reuters haastatteli Minaa asiaan liittyen.

Nyt poikien isä on poikien ja heidän kahden siskonsa elämässä läsnä enää valokuvina heidän kodissaan. Lisäksi lasten kotikatu on nimetty isän mukaan.

Aikaisemmin tänä vuonna poikien äiti Hanaa kertoi olevansa huolissaan pojista ja erityisesti Minasta, joskin hän nyt sanoo tämän voivan paremmin. Veljekset pelaavat paljon jalkapalloa, mikä auttaa heitä käsittelemään tunteitaan. Toisaalta pojat kokevat nyt olevansa vastuussa paljosta. Ollessaan lomalla koulusta Marco on jatkanut isänsä työtä valmistaen kirkonkelloja, mutta Mina on lakannut valmistamasta niitä. Hanaa selittää, että pojat haluavat varmistaa jommankumman ”miehen” olevan aina kotona äidin ja siskojen kanssa.

Isän menetys on vaikuttanut muillakin tavoilla poikien elämään. Koulussa heidän on vaikea keskittyä, ja he ovat jääneet toisista jälkeen. Äidin mukaan hyvää on se, että nyt, kun tapahtumasta on puolitoista vuotta, pojat ovat alkaneet jälleen unelmoida. Marco haluaa insinööriksi, kun taas Mina haaveilee poliisin urasta voidakseen suojella kristittyjä.

Lähde