Uutiset
05.07.2024

Kun Hawasta tuli kristitty, sairastelu lakkasi – ja lapset vietiin

Saharan eteläpuolinen Afrikka on yksi vaarallisimpia alueita elää kristittynä. Malissa asuva Hawa* menetti perheensä ja joutui muuttamaan kylästään, kun hän löysi uskon Jeesukseen.

Hawa* kohtasi Jeesuksen 40-vuotiaana. Eräs kristitty naapuri oli huomannut Hawan kamppailevan jatkuvasti sairauksien kanssa ja rohkaissut häntä käymään kirkossa, jossa hänen puolestaan rukoiltiin.

Sen jälkeen, heinäkuussa 2022, hän teki päätöksen seurata Jeesusta – ja sairastelu lakkasi!

Hawa sattuu kuitenkin elämään Malissa, ja hänen päätöksellään oli seurauksensa. Hawa on yksinhuoltaja ja hänen uskoontulonsa vuoksi vanhempi sisar otti Hawalta hänen kolme lastaan. Myös toiset sukulaiset hylkäsivät hänet.

”Perheeni ei hyväksynyt, että annoin elämäni Jeesukselle”, Hawa kertoi jokin aika sitten Open Doorsin yhteistyökumppanille. ”Muslimiperheestäni ei voi kääntyä kristityksi. Joten he kehottivat minua kieltämään Jeesuksen. Vanhempani hylkäsivät minut ja jättivät minut yksin.”

Painostus jättää usko Jeesukseen kasvoi päivä päivältä. Hawan lapsetkaan eivät tue hänen kääntymistään – vanhin tytär lähettää tekstiviestejä, joissa pyytää häntä palaamaan islamiin. Hawa tietää, että jos hän ei palaa, hän ei ehkä koskaan enää näe lapsiaan.

Kun perhe ja yhteisö hylkäsi Hawan, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi muuttaa pois kylästä, jättää ainoa tukiverkko, jonka hän koskaan on tuntenut. Hawa lähti kylästä elokuussa 2022 ja aloitti rankan prosessin rakentaakseen elämänsä uudestaan.

Kristityille vaarallinen Saharan eteläpuolinen Afrikka

Malissa kristityn on yhä vaikeampaa elää uskoaan todeksi. Maa on Open Doorsin WWL-vainoraportissa sijalla 14 maista, joissa usko maksaa eniten.

Malissa ja muissa Sahelin alueen maissa eteläisen Saharan alueella islamilaiset ääriryhmät kohdistavat säännöllisesti kristittyihin väkivaltaa, ja monet uskovat ovat joutuneet kokemaan hyökkäyksiä ja karkotuksia.

Saharan eteläpuolinen Afrikka on hengenvaarallisimpia paikkoja Jeesuksen seuraajille. Alueella tapetaan ja pakotetaan lähtemään kodeistaan enemmän kristittyjä kuin missään muualla.

Open Doors on käynnistänyt Nouse Afrikka -kampanjan kiinnittämään maailman huomion alueelle ja herättämään kristityt tukemaan vainottuja veljiään ja sisariaan Malissa, Sahelin alueella ja muualla Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

“Minulla on tosi veljiä ja sisaria seisomassa rinnallani vainon aikana.”

Hawa

Huhtikuussa 2024 Open Doorsin yhteistyökumppanit tulivat Hawan rinnalle antamaan hätäapua. Osalla saamastaan avusta Hawa maksoi koko vuoden vuokran, osti lääkkeitä, ruokaa ja pakastimen, jota hän käyttää kylmän veden myymiseen. Hän on ostanut myös kankaita voidakseen jatkaa vaatemyyntiyritystään.

Hawa sanoo, että aiemmin hän itki joka päivä tilanteensa takia. Open Doorsin tuki on ollut suurena rohkaisuna ja muistuttanut häntä, että hän ei ole kamppailussaan yksin.

”Olen hyvin onnellinen – Jumalan tukemana. Minulla on tosi veljiä ja sisaria seisomassa rinnallani vainon aikana. En ole yksin. Kiitos tuestanne ja rukouksistanne. Olen löytänyt mielenrauhan. Siunatkoon Herra teitä Jeesuksen nimessä.”

Pyyntö rukouksen jatkamisesta

Open Doorsin tukijoiden lahjat ja rukoukset ovat merkinneet paljon Hawan elämässä. Vaikka hän on menettänyt niin paljon, hän silti kuuluu maailmanlaajaan Kristuksen ruumiiseen, joka auttaa häntä kantamaan taakkojaan.

Hawa pyytää jatkamaan rukousta puolestaan. ”Rukoilkaa, että säilytän uskoni. Ja että vanhempani ottavat vastaan todistukseni ja uskovat Jeesukseen. Herra tehköön tämän ihmeen Jeesuksen nimessä.”

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.