Lehdet
01.03.2021

Ääriryhmien hyökkäykset eivät voi hävittää toivoa

Nigerian keskiosien yli pyyhkii kristittyjen vastaisen väkivallan aalto. Sinun tukesi auttaa paikallisia pastoreita tarjoamaan vainotuille uskoville ruokaa, traumahoitoa ja rahaa jälleenrakennukseen. Yksi näistä pastoreista on Jeremiah.

“Kun illalla menemme nukkumaan, emme koskaan voi tietää, selviämmekö hengissä aamuun asti”, Jeremiah sanoo istuessaan entisen kotinsa kärventyneiden saviseinien sisällä.

Huhtikuussa 2020 pastori Jeremiah’n kylään hyökättiin osana laajempaa kristittyjen vastaisen väkivallan aaltoa. Hänen alueellaan militantit fulani-heimoon kuuluvat paimentolaiset ajavat karjaansa seuduille, joilla kristityt ovat asuneet sukupolvien ajan. Kun nämä ääriryhmät hyökkäävät, he tekevät sen julmasti tavoitteenaan hävittää kristityt alueelta.

“Vaikka kuolisimme, olemme Jumalan käsissä.”

“Olemme pyytäneet hallitukselta apua, mutta he eivät ole tehneet mitään”, pastori Jeremiah sanoo.

Julma hyökkäys

Kun fulanitaistelijat hyökkäsivät Jeremiah’n kylään, he ampuivat automaattiaseillaan jokaisen tielleen osuneen ja sytyttivät talot palamaan soihduilla. Raskaasti aseistettuja miehiä vastaan puolustautuminen oli mahdotonta, joten kyläläiset pakenivat.

”He ampuivat minua kohti, kun olin juoksemassa”, pastori Jeremiah sanoo. Jotkut kylän kristityistä eivät selvinneet hyökkäyksestä hengissä.

Hyökkääjät kulkivat talosta taloon ja polttivat kaiken. He menivät myös kirkkoon ja sytyttivät tuleen kasan muovituoleja, jotta kirkon katto syttyisi. Jumala kuitenkin varjeli kirkon tulelta.

“Ilman teitä olisimme kärsineet vielä enemmän.”

“Kun aamulla palasimme, näimme vain liekkejä ja savua, joka nousi taloista ja varastoiduista viljoista”, Jeremiah sanoo.

Ei koronasulkua väkivallalle

Tällainen väkivaltainen vaino on osa monien kristittyjen elämää Nigeriassa, joka World Watch List 2021 -listan mukaan on tällä hetkellä maailman 9. vaarallisin maa kristityille. Covid-19-pandemiasta huolimatta hyökkäykset lisääntyivät alueella.

Tämän kauhean iskun jälkeenkin pastori Jeremiah paimentaa seurakuntaansa toivoa kohti.

“Vaikka kuolisimme, olemme Jumalan käsissä”, hän sanoo.

Open Doors auttoi Jeremiah’a ja hänen seurakuntaansa hankkimaan ruokaa, lääkkeitä ja tarvikkeita kotien jälleenrakennusta varten. Hengellinen tuki ja traumahoito ovat rohkaisseet heitä uskossaan ja vahvistaneet kirkkoa.

“Ilman teitä olisimme kärsineet vielä enemmän”, Jeremiah sanoo. ”Koko kansani puolesta haluan kiittää teitä, Open Doors.”

Kuuntele Podcast

Katso video

YouTube video

AUTA NYT

Apua Nigerian kristityille ja kirkolle