Lehdet
01.03.2021

Haluatko oppia lisää kristittyjen vainoista?

Open Doors aloittaa Apostolien tekoihin keskittyvän verkkokurssin. Kurssi kuljettaa sinut läpi Apostolien tekojen syventyen vainoon liittyviin kysymyksiin.

Tule mukaan tutkimusmatkalle omalta kotisohvaltasi ja rohkaistu yhdessä toisten kanssa!

Ilmoittaudu mukaan

Lue lisäinfoa ja ilmoittaudu verkkokurssille osoitteessa:
Opendoors.fi/vaarallinenusko

Mitä tekisit, jos uskosi vaarantaisi elämäsi?

Miljoonille kristityille maailmassa Jeesuksen seuraaminen on vaarallista. Vähintäänkin se tuo mukanaan solvauksia ja syrjintää. Monet menettävät työnsä tai kotinsa. Miljoonat pitävät uskonsa salassa, koska Jeesuksen seuraaminen on heidän maassaan laitonta. Aivan liian monelle Jeesuksen seuraaminen merkitsee pidätystä, vankilaa tai jopa kuolemaa. Kristinusko on vaarallista uskoa.

Vaarallista uskoa: Apostolien teot

Apostolien teot kertoo jännittävän tarinan alkukirkon kolmesta ensimmäisestä vuosikymmenestä alkaen Jeesuksen taivaaseenastumisesta ja Pyhän Hengen vuodatuksesta helluntaina. Kirja vie meidät hurjalle matkalle kohtaamaan ihmeparantumisia, räjähdysmäistä kirkon kasvua ja uskomattomia kääntymystarinoita. Kirjassa on kuitenkin myös synkempi puoli. Siinä on väkivaltaa, vastustusta ja kuolemaa. Apostoleja ruoskitaan, Stefanos kivitetään, vainooja-Saulista tulee vainottu Paavali, Pietari joutuu vankilaan, Jaakob mestataan. Kirjan lopussa Paavali on Roomassa kahleissa.

Tämä verkkokurssi pohtii kristittyjen vaarallista uskoa kirkon alkuaikoina sekä nykyajan vainoissa. Matka vie meidät läpi Rooman valtakunnan mutta myös Kiinaan, Kolumbiaan, Irakiin, Filippiineille ja Pakistaniin, missä Jumalan rakkaus tänään tulee todeksi vainojen keskellä.

Verkkokurssin kuvaus

Verkkokurssi sisältää kahdeksan vajaan tunnin kohtaamista, joiden aikana:

  • Katsotaan aiheeseen liittyvä video
  • Luetaan päivän raamatunkohta
  • Pohditaan raamatunkohtaa keskustelukysymysten avulla
  • Rukoillaan vainottujen kristittyjen ja yhteisten aiheiden puolesta

Yhden tapaamisen kesto on noin tunti. Kurssi toteutetaan suomen kielellä ja vetäjinä ovat Open Doorsin työntekijät. Kurssi on maksuton ja tarkoitettu kaikille, jotka haluavat syventää tuntemustaan vainotuista kristityistä. Osallistuaksesi verkkokurssille tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen, jossa on mikrofoni ja kuulokkeet.

Ilmoittaudu mukaan

Lue lisäinfoa ja ilmoittaudu verkkokurssille osoitteessa:
Opendoors.fi/vaarallinenusko

Vaarallinen usko opetussarjan tekijöistä

Tohtori Ronald Boyd-MacMillan on Open Doors International -järjestön tutkimuksen ja strategian johtaja sekä käytännöllisen teologian professori Pakistanin Lahoressa. Hän on matkustanut 27 vuoden aikana vainottujen kristittyjen luona viidellä mantereella ja on myös kirjoittanut kirjan Faith that Endures: The Essential Guide to the Persecuted Church.

Nick Page luennoi
Nick Page luennoi

Nick Page on historioitsija ja puhuja, joka on kirjoittanut yli 80 kirjaa raamatunhistoriasta aikuisille ja lapsille.

Tekijät kertovat: Kerran, kun olimme veli Andreaksen (Open Doorsin perustaja) kanssa vierailulla Indonesiassa, ryhmä kristittyjä johtajia eräästä Jaavan suurkaupungista tuli tapaamaan meitä. He olivat täynnä intoa. “Andreas, me elämme todeksi Apostolien tekoja. Seurakunnat kasvavat, olemme nähneet enkeleitä, parantumisia, ihmeitä ja uskomattomia kääntymistarinoita. Tulet vaeltamaan Apostolien tekojen sivuilla!” “Tekö elätte Apostolien teoissa? Haluanpa nähdä myös sen vainon, jota kohtaatte!” “Vainon?” he ihmettelivät. “Me teemme niin paljon hyvää, että kaikki rakastavat meitä.” Veli Andreas pudisti päätään. “Sitten ette elä Apostolien teoissa.”

Podcast