Open Doors on toimittanut ruoka-apua jo yli 163 000 ihmiselle eri puolilla Aasiaa keväällä alkaneen Covid-19-pandemian seurauksena. Kaikki ruoka-apua saaneet ovat olleet aliravittuja tai jopa vaarassa nääntyä nälkään. Avustusta saaneet kristityt ovat koronarajoitusten takia menettäneet toimeentulonsa. Lisäksi heiltä on uskonvakaumuksensa vuoksi evätty yhteiskunnan tarjoama apu.

”Tämä tilanne koskettaa toki kaikkia uskonnosta riippumatta, mutta rajoitukset ovat erityisesti lisänneet jo ennestään yhteiskunnallisesti syrjittyihin kristittyihin kohdistuvaa vainoa monissa kohdemaissamme. Esimerkiksi joillain Intian alueilla valtion tarjoamaa ja paikallisten hinduviranomaisten jakamaa ruoka-apua ei annettu kristityille lainkaan,” kertoo Open Doorsin Aasian työn aluejohtaja veli John.

Koronaviruksen nopea leviäminen johti lukuisissa Aasian valtioissa tiukkoihin ulkonaliikkumiskieltoihin. Tällä on ollut laajat seuraukset etenkin köyhille päivätyöläisille ja tehdastyöntekijöille, jotka hankkivat ruokansa suoraan päivän tienestistä.

”Tässä akuutissa tilanteessa paikallisten yhteistyökumppaniemme kautta jaettu ruoka-apu on mahdollistanut vaikeimmassa asemassa olevien kristittyjen selviämisen hengissä. Samalla valmistaudumme jo seuraavaan vaiheeseen. Käynnistämme parhaillaan koulutus- ja mikrolainahankkeita, joilla voimme taata koronan myötä työnsä menettäneille ja yhteisöissään avun ulkopuolelle jääneille kristityille mahdollisuuden palata omavaraisuuteen uusien työmahdollisuuksien kautta.”, kertoo aluejohtaja veli John.

Joissakin Aasian maissa Covid-19-pandemia ei ole ollut ainut huoli: esimerkiksi Bangladeshia on kuluneiden kuukausien aikana koetellut voimakas hirmumyrsky ja laajat tulvat. Ne ovat vaikuttaneet maassa elävien, usein jo valmiiksi köyhien kristittyjen arkeen.

Open Doorsin paikallisten yhteistyökumppanien kautta jakamat hätäapupaketit vaihtelevat eri maissa, mutta sisältävät aina ruokaa, hygieniatarvikkeita ja kasvomaskeja. Yli 33 000 perhettä, eli noin 163 860 ihmistä on saanut apua.

“Open Doorsin työ keskittyy edelleen uskonsa takia kaikista heikoimmassa asemassa olevien kristittyjen tukemiseen maissa, joissa kristittyihin kohdistuu yhteiskunnallista syrjintää. Valitettavasti yhteiskunnallinen diskriminaatio kristittyjä kohtaan on viime vuosina lisääntynyt useissa Aasian maissa. Koronakriisin myötä avuntarve on vain kasvanut,” kiteyttää Suomen Open Doorsin ulkosuhteista vastaava johtaja Miika Auvinen.

TAULUKKO AVUSTUKSESTA ERI MAISSA 

 Maa Perheitä (noin) Yksilöä (noin) 
Intia 14 750 76 000 
Myanmar 4011 20 000 
Bhutan 10 50 
Nepal 1362 6800 
Bangladesh ** 4502 19 000 
Etelä-Filippiinit 589 3000 
Malesia 1441 6860 
Indonesia 364 1400 
Sri Lanka 761 3100 
Vietnam 31 150 
Keski-Aasia 2500 12 500 
Muut valtiot * 3000 15 000 
YHTEENSÄ 33 356 163 860 

Nämä ovat maita, joita ei voida mainita turvallisuussyistä. 
** Korona-hätäavun lisäksi Open Doors toimitti apua lähes 1700 perheelle Bangladeshissä, jotka menettivät kotinsa hirmumyrsky Amphanin takia.  

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.